Την κοπάνησε ο Τσάκας, λοιπόν. Από εδώ πάνε και οι
άλλοι, δηλαδή. Και, μάλιστα, κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον πήρανε
χαμπάρι και άρχισαν να τον δουλεύουνε ψιλό γαζί σήμερα στο ΟΑΚΑ.
Ο sportdog δεν έχει να πει πολλά για τον Τσάκα αυτή τη στιγμή. Τώρα, δηλαδή, αφήνουμε να μιλήσουν οι άλλοι.Εμείς, άλλωστε, είχαμε κάνει τα… αποκαλυπτήρια του Τσάκα πριν από λίγες ημέρες, με ένα κομμάτι που προκάλεσε πάταγο και που ουσιαστικά «έδειχνε» τον τρόπο με τον οποίο θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και από τον Παναθηναϊκό ο συγκεκριμένος «παράγοντας». Όπως και από τον ΠΑΟΚ πριν από δέκα χρόνια.
Θυμηθείτε το θεμα του sportdog για τον Τσάκα και πείτε μας αν υπάρχει καμία διαφορά με όσα κάνει τώρα αυτός ο τύπος...Ήταν 13 Ιουνίου 2001. Διαβάζοντας εφημερίδες εκείνη την ημέρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, πετούσαν στα ουράνια. Ο Βλάσης Τσάκας υποσχόταν 12 δις δραχμές στον δικέφαλο μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο!
Εξωφρενικό ποσό για την εποχή και για μια μόνο σεζόν. Ο «εκπρόσωπος»
μεγάλου ομίλου επιχειρήσεων της Αργεντινής ήθελε να πάρει το 38% της ΠΑΕ
και στη συνέχεια, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, να αποκτήσει ακόμα
ένα 16%.
Ο sportdogαποφάσισε να κάνει μια βουτιά στα βαθιά. Στα παλιά και ξεχασμένα αρχεία των εφημερίδων για να βρει μερικά στοιχεία – επίκαιρα, φανταζόμαστε – για τον Βλάση Τσάκα, το Νο1 πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στην εφημερίδα «Τα Νέα», λοιπόν, εκείνης της 13ης Ιουνίου 2001 διαβάζουμε:
«Ο όμιλος αυτός, σύμφωνα με τον κ. Τσάκα δραστηριοποιείται κυρίως στην Λατινική Αμερική και τώρα ετοιμάζεται για επιχειρηματικό άνοιγμα στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό, προτίθεται να αγοράσει μια ποδοσφαιρική ομάδα, προκειμένου μέσω αυτής να προωθήσει τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Το ποσό που αναμένεται να επενδυθεί στην ομάδα την φετινή χρονιά από τον συγκεκριμένο όμιλο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσάκα, αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ ήδη έχει σταλεί ένα ποσό μεγαλύτερο των 500 εκ. δρχ.».
Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ διαβάζουμε ακόμα: «Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσάκα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ενημερωθεί για όλες αυτές τις εξελίξεις από τον Γιώργο Μπατατούδη, όπως και ενημερώθηκε ότι στις προθέσεις του ομίλου που θα αγοράσει τον ΠΑΟΚ είναι ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ».
Λίγες μέρες μετά, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2001, οι ψύλλοι έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στα αυτιά των ΜΜΕ. Διαβάζουμε από την ίδια εφημερίδα:
«Βαθύ σκοτάδι και στον ΠΑΟΚ. Με αδιαφανείς διαδικασίες και ένα κακοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων προσπαθεί ο Γιώργος Μπατατούδης να μεταβιβάσει το πακέτο των μετοχών της δημοφιλούς ομάδας. Εδώ επενδυτές, εκεί επενδυτές, πού είναι οι επενδυτές;».
Κι αφού γίνεται αναφορά στα τεχνάσματα του Μπατατούδη με δήθεν επίδοξους αγοραστές της ομάδας που ο ίδιος διέρρεε για να κερδίζει χρόνο (Δημήτρης Αγγελόπουλος της Καλαμαριάς, οικογένεια Μαμιδάκη, «βασιλιάς μαγιό» από την Σουηδία ονόματι Πάνος Παπαδόπουλος κλπ.), φτάνουμε και στον Τσάκα!
Γράφουν τα «Νέα»:
«Στο προσκήνιο ξαφνικά βγήκε η χρηματοπιστωτική εταιρεία από την Αργεντινή, την οποία εκπροσωπεί ο Βλάσης Τσάκας. Ο κ. Τσάκας ισχυρίζεται ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και επίσημα η αγορά της ΠΑΕ από τη συγκεκριμένη εταιρεία και ότι στα σχέδια των Αργεντίνων επιχειρηματιών είναι να επενδύσουν για τον πρώτο μόνο χρόνο 12 δισ. δρχ. Παράλληλα διαρρέει ότι ο Βενετίδης έχει κλείσει, ήδη, στη Φιορεντίνα και ότι στη θέση του θα έρθει στην Τούμπα ο Δημήτρης Γελαδάρης».
Λίγο πιο κάτω, όμως, επισημαίνουμε ένα ακόμα ρεπορτάζ με πολλή καχυποψία για τον Τσάκα και με αναφορές ΣΕ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ:
«Περίεργο χαρακτηρίζουν επιχειρηματικοί κύκλοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης το παρελθόν του Βλάση Τσάκα, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος μεγάλου αργεντίνικου ομίλου και διαπραγματεύεται την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι υπάρχουν αποφάσεις του 1992 από τα Δικαστήρια Ηρακλείου, σύμφωνα με τις οποίες άτομο με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο έχει καταδικαστεί σε συνολική φυλάκιση 10 ετών για υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος και αναζητείται. Νομικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι πρόκειται για συγχωνευτική ποινή υποθέσεων ακάλυπτων επιταγών. Ακόμα και από την πλευρά των δικηγόρων του ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκε ότι ο Τσάκας έχει εμπλακεί πριν από το 1997 σε τέτοιες υποθέσεις. Ο ίδιος ο επίδοξος επενδυτής, με τον οποίο επικοινώνησαν Τα Νέα αρνήθηκε ότι αναζητείται από την αστυνομία, καθώς ισχυρίστηκε πως το όνομα της μητέρας του είναι Καλλιόπη και όχι Αλεξάνδρα, όπως του ατόμου που έχει καταδικαστεί, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές. Ωστόσο, όμως, η Αλεξάνδρα Τσάκα, που κατοικεί στο Πανόραμα Ηρακλείου, σε τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε ότι ο γιός της είναι ο Βλάσης Τσάκας ο οποίος μένει στην Αργεντινή και διαπραγματεύεται την αγορά της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Από την πλευρά της αστυνομίας, πάντως, δεν διασταυρώθηκε ότι αναζητείται ο Τσάκας, ο οποίος από χθες βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, όπως ο ίδιος είπε».
Στις 18 Ιουνίου υπάρχει και νέα παρουσία Τσάκα στις εφημερίδες. Αυτή τη φορά, όμως, οι δηλώσεις του γίνανε… βούλα και πέρασαν στα ψιλά:
«Αδιαφορούμε παντελώς για οτιδήποτε λέγεται για ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, επειδή δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα», είπε χθες ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του ομίλου επιχειρήσεων από την Αργεντινή Βλάσης Τσάκας, που διαχειρίζεται την υπόθεση αγοράς μέρους των μετοχών του Γιώργου Μπατατούδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο κ. Τσάκας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην αγορά του πακέτου των μετοχών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Παρέτεινε, πάντως, την αγωνία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ όσον αφορά την ανακοίνωση του ονόματος της εταιρείας που θα αγοράσει την ομάδα, λέγοντας: «Το όνομα της εταιρείας θα ανακοινωθεί το αργότερο την Τετάρτη».
Και φτάνουμε στις 20 Ιουνίου 2001. Εκεί αρχίζει να μπλέκεται περισσότερο ακόμα το πράγμα. Το ρεπορτάζ των Νέων μιλάει από μόνο του:
«Περιπλέκεται η υπόθεση της εξαγοράς μέρους του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τους Αργεντίνους επιχειρηματίες, ύστερα από την ανακοίνωση της εξαγοράς ποσοστού της Άθλος ΠΑΟΚ ΑΕ από την InteractiveΑΕ. Αυτό είπε χθες ο εκπρόσωπος του ομίλου επιχειρήσεων της Αργεντινής Βλάσης Τσάκας, ο οποίος δηλώνει ότι αγνοεί την συγκεκριμένη πράξη και ότι ο Γιώργος Μπατατούδης ποτέ σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών τους δεν του ανέφερε ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας είναι δεσμευμένα με τη συγκεκριμένη εταιρεία».
Δυο μέρες αργότερα έρχεται άλλο ένα κτύπημα, ίσως το μεγαλύτερο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που περίμεναν τους Αργεντίνους παικταράδες του Τσάκα. Να τι έγραφε το ρεπορτάζ στις 22 Ιουνίου 2001:
«Το θέατρο του παραλόγου (ή η κοροϊδία) συνεχίζεται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπατατούδη και παρτενέρ του, τους κατά καιρούς «ενδιαφερόμενους» για την αγορά της ομάδας. Χθες στις 3.20 μ.μ. στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας υπήρχε μια είδηση που ανάφερε ότι: «Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνηθείσα αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΟΚ. Η απαραίτητη προϋπόθεση – καταβολή συγκεκριμένου χρηματικού ποσού για να αρχίσει η διαδικασία αλλαγής δεν υλοποιήθηκε από τον όμιλο των Αργεντινοαμερικανών επιχειρηματιών. Αναμένονται άλλες κινήσεις στις αμέσως προσεχείς ημέρες».
Σε άλλο σημείο του ίδιου ρεπορτάζ αναφέρεται:
«Χθες, ο Βλάσης Τσάκας ήταν εξαφανισμένος από προσώπου γης. «Βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις» έλεγαν αυτοί που απαντούσαν στο κινητό του τηλέφωνο υποστηρίζοντας ότι είναι συνεργάτες του. Οι μόνες δηλώσεις που έκανε χθες ήταν νωρίς το πρωϊ σε εκπομπή του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ΑΝΤ1, πολύ νωρίτερα δηλαδή από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μπορεί ο κ. Τσάκας να είπε ότι το όνομα της εταιρείας που ενδιαφέρεται για να αγοράσει τον ΠΑΟΚ είναι Global, όμως, όταν ρωτήθηκε για κάποια επίσημα στοιχεία της εταιρείας ή για τα τηλέφωνά της στην Αμερική ή για την ηλεκτρονική της διεύθυνση, αρνήθηκε να τα δώσει, χωρίς να εξηγεί τον λόγο της απροθυμίας του. Η όλη υπόθεση, πάντως, θυμίζει την περίπτωση Πάνος Παπαδόπουλος, μόνο που τότε υπήρχε στην πραγματικότητα η εταιρεία κατασκευής μαγιό, ενώ τώρα η εταιρεία Global μοιάζει περισσότερο με φάντασμα».
Το κακόγουστο σίριαλ ολοκληρώνεται στις 28 Ιουνίου 2001, όταν και οι μάσκες έχουν πέσει εντελώς και ο ΠΑΟΚ παραπατάει. Μάλιστα, υπάρχουν δηλώσεις του κ. Καλαφάτη που επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις με έξι ανθρώπους του Τσάκα, ενώ στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος οικονομικών της ΠΑΕ κ. Βλάχος μεταξύ άλλων αποκαλύπτει και το εξής φοβερό για το συμφωνητικό μεταξύ των δυο πλευρών:
«Στο συγκεκριμένο συμφωνητικό υπάρχουν ρήτρες με βάση τις οποίες αν η συμφωνία χαλάσει με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ, θα πρέπει η ομάδα της Θεσσαλονίκης ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΒΛΑΣΗ ΤΣΑΚΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΡΑΧΜΕΣ, ενώ αν η συμφωνία χαλάσει με υπαιτιότητα του κ. Τσάκα θα πρέπει εκείνος να δώσει στον ΠΑΟΚ ένα ποσό γύρω στα 250 εκ. δρχ.».
Εμείς απλά αναδημοσιεύσαμε τα ρεπορτάζ του καυτού Ιουνίου 2001. Πριν από δέκα χρόνια. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τυχόν ομοιότητες ή όχι. Το μόνο που μπορούμε να συστήσουμε είναι ότι «όπου ακούς πολλούς Ροναλντίνιο, κράτα και μικρό καλάθι».
ΥΓ: Για τους άπιστους Θωμάδες παρουσιάζουμε φωτοτυπίες από εκείνα τα ρεπορτάζ – φωτιά για να τα δείτε και με τα μάτια σας.
Ο sportdogαποφάσισε να κάνει μια βουτιά στα βαθιά. Στα παλιά και ξεχασμένα αρχεία των εφημερίδων για να βρει μερικά στοιχεία – επίκαιρα, φανταζόμαστε – για τον Βλάση Τσάκα, το Νο1 πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στην εφημερίδα «Τα Νέα», λοιπόν, εκείνης της 13ης Ιουνίου 2001 διαβάζουμε:
«Ο όμιλος αυτός, σύμφωνα με τον κ. Τσάκα δραστηριοποιείται κυρίως στην Λατινική Αμερική και τώρα ετοιμάζεται για επιχειρηματικό άνοιγμα στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό, προτίθεται να αγοράσει μια ποδοσφαιρική ομάδα, προκειμένου μέσω αυτής να προωθήσει τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Το ποσό που αναμένεται να επενδυθεί στην ομάδα την φετινή χρονιά από τον συγκεκριμένο όμιλο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσάκα, αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ ήδη έχει σταλεί ένα ποσό μεγαλύτερο των 500 εκ. δρχ.».
Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ διαβάζουμε ακόμα: «Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσάκα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ενημερωθεί για όλες αυτές τις εξελίξεις από τον Γιώργο Μπατατούδη, όπως και ενημερώθηκε ότι στις προθέσεις του ομίλου που θα αγοράσει τον ΠΑΟΚ είναι ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ».
Λίγες μέρες μετά, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2001, οι ψύλλοι έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στα αυτιά των ΜΜΕ. Διαβάζουμε από την ίδια εφημερίδα:
«Βαθύ σκοτάδι και στον ΠΑΟΚ. Με αδιαφανείς διαδικασίες και ένα κακοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων προσπαθεί ο Γιώργος Μπατατούδης να μεταβιβάσει το πακέτο των μετοχών της δημοφιλούς ομάδας. Εδώ επενδυτές, εκεί επενδυτές, πού είναι οι επενδυτές;».
Κι αφού γίνεται αναφορά στα τεχνάσματα του Μπατατούδη με δήθεν επίδοξους αγοραστές της ομάδας που ο ίδιος διέρρεε για να κερδίζει χρόνο (Δημήτρης Αγγελόπουλος της Καλαμαριάς, οικογένεια Μαμιδάκη, «βασιλιάς μαγιό» από την Σουηδία ονόματι Πάνος Παπαδόπουλος κλπ.), φτάνουμε και στον Τσάκα!
Γράφουν τα «Νέα»:
«Στο προσκήνιο ξαφνικά βγήκε η χρηματοπιστωτική εταιρεία από την Αργεντινή, την οποία εκπροσωπεί ο Βλάσης Τσάκας. Ο κ. Τσάκας ισχυρίζεται ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και επίσημα η αγορά της ΠΑΕ από τη συγκεκριμένη εταιρεία και ότι στα σχέδια των Αργεντίνων επιχειρηματιών είναι να επενδύσουν για τον πρώτο μόνο χρόνο 12 δισ. δρχ. Παράλληλα διαρρέει ότι ο Βενετίδης έχει κλείσει, ήδη, στη Φιορεντίνα και ότι στη θέση του θα έρθει στην Τούμπα ο Δημήτρης Γελαδάρης».
Λίγο πιο κάτω, όμως, επισημαίνουμε ένα ακόμα ρεπορτάζ με πολλή καχυποψία για τον Τσάκα και με αναφορές ΣΕ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ:
«Περίεργο χαρακτηρίζουν επιχειρηματικοί κύκλοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης το παρελθόν του Βλάση Τσάκα, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος μεγάλου αργεντίνικου ομίλου και διαπραγματεύεται την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι υπάρχουν αποφάσεις του 1992 από τα Δικαστήρια Ηρακλείου, σύμφωνα με τις οποίες άτομο με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο έχει καταδικαστεί σε συνολική φυλάκιση 10 ετών για υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος και αναζητείται. Νομικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι πρόκειται για συγχωνευτική ποινή υποθέσεων ακάλυπτων επιταγών. Ακόμα και από την πλευρά των δικηγόρων του ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκε ότι ο Τσάκας έχει εμπλακεί πριν από το 1997 σε τέτοιες υποθέσεις. Ο ίδιος ο επίδοξος επενδυτής, με τον οποίο επικοινώνησαν Τα Νέα αρνήθηκε ότι αναζητείται από την αστυνομία, καθώς ισχυρίστηκε πως το όνομα της μητέρας του είναι Καλλιόπη και όχι Αλεξάνδρα, όπως του ατόμου που έχει καταδικαστεί, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές. Ωστόσο, όμως, η Αλεξάνδρα Τσάκα, που κατοικεί στο Πανόραμα Ηρακλείου, σε τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε ότι ο γιός της είναι ο Βλάσης Τσάκας ο οποίος μένει στην Αργεντινή και διαπραγματεύεται την αγορά της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Από την πλευρά της αστυνομίας, πάντως, δεν διασταυρώθηκε ότι αναζητείται ο Τσάκας, ο οποίος από χθες βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, όπως ο ίδιος είπε».
Στις 18 Ιουνίου υπάρχει και νέα παρουσία Τσάκα στις εφημερίδες. Αυτή τη φορά, όμως, οι δηλώσεις του γίνανε… βούλα και πέρασαν στα ψιλά:
«Αδιαφορούμε παντελώς για οτιδήποτε λέγεται για ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, επειδή δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα», είπε χθες ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του ομίλου επιχειρήσεων από την Αργεντινή Βλάσης Τσάκας, που διαχειρίζεται την υπόθεση αγοράς μέρους των μετοχών του Γιώργου Μπατατούδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο κ. Τσάκας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην αγορά του πακέτου των μετοχών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Παρέτεινε, πάντως, την αγωνία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ όσον αφορά την ανακοίνωση του ονόματος της εταιρείας που θα αγοράσει την ομάδα, λέγοντας: «Το όνομα της εταιρείας θα ανακοινωθεί το αργότερο την Τετάρτη».
Και φτάνουμε στις 20 Ιουνίου 2001. Εκεί αρχίζει να μπλέκεται περισσότερο ακόμα το πράγμα. Το ρεπορτάζ των Νέων μιλάει από μόνο του:
«Περιπλέκεται η υπόθεση της εξαγοράς μέρους του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τους Αργεντίνους επιχειρηματίες, ύστερα από την ανακοίνωση της εξαγοράς ποσοστού της Άθλος ΠΑΟΚ ΑΕ από την InteractiveΑΕ. Αυτό είπε χθες ο εκπρόσωπος του ομίλου επιχειρήσεων της Αργεντινής Βλάσης Τσάκας, ο οποίος δηλώνει ότι αγνοεί την συγκεκριμένη πράξη και ότι ο Γιώργος Μπατατούδης ποτέ σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών τους δεν του ανέφερε ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας είναι δεσμευμένα με τη συγκεκριμένη εταιρεία».
Δυο μέρες αργότερα έρχεται άλλο ένα κτύπημα, ίσως το μεγαλύτερο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που περίμεναν τους Αργεντίνους παικταράδες του Τσάκα. Να τι έγραφε το ρεπορτάζ στις 22 Ιουνίου 2001:
«Το θέατρο του παραλόγου (ή η κοροϊδία) συνεχίζεται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπατατούδη και παρτενέρ του, τους κατά καιρούς «ενδιαφερόμενους» για την αγορά της ομάδας. Χθες στις 3.20 μ.μ. στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας υπήρχε μια είδηση που ανάφερε ότι: «Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνηθείσα αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΟΚ. Η απαραίτητη προϋπόθεση – καταβολή συγκεκριμένου χρηματικού ποσού για να αρχίσει η διαδικασία αλλαγής δεν υλοποιήθηκε από τον όμιλο των Αργεντινοαμερικανών επιχειρηματιών. Αναμένονται άλλες κινήσεις στις αμέσως προσεχείς ημέρες».
Σε άλλο σημείο του ίδιου ρεπορτάζ αναφέρεται:
«Χθες, ο Βλάσης Τσάκας ήταν εξαφανισμένος από προσώπου γης. «Βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις» έλεγαν αυτοί που απαντούσαν στο κινητό του τηλέφωνο υποστηρίζοντας ότι είναι συνεργάτες του. Οι μόνες δηλώσεις που έκανε χθες ήταν νωρίς το πρωϊ σε εκπομπή του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ΑΝΤ1, πολύ νωρίτερα δηλαδή από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μπορεί ο κ. Τσάκας να είπε ότι το όνομα της εταιρείας που ενδιαφέρεται για να αγοράσει τον ΠΑΟΚ είναι Global, όμως, όταν ρωτήθηκε για κάποια επίσημα στοιχεία της εταιρείας ή για τα τηλέφωνά της στην Αμερική ή για την ηλεκτρονική της διεύθυνση, αρνήθηκε να τα δώσει, χωρίς να εξηγεί τον λόγο της απροθυμίας του. Η όλη υπόθεση, πάντως, θυμίζει την περίπτωση Πάνος Παπαδόπουλος, μόνο που τότε υπήρχε στην πραγματικότητα η εταιρεία κατασκευής μαγιό, ενώ τώρα η εταιρεία Global μοιάζει περισσότερο με φάντασμα».
Το κακόγουστο σίριαλ ολοκληρώνεται στις 28 Ιουνίου 2001, όταν και οι μάσκες έχουν πέσει εντελώς και ο ΠΑΟΚ παραπατάει. Μάλιστα, υπάρχουν δηλώσεις του κ. Καλαφάτη που επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις με έξι ανθρώπους του Τσάκα, ενώ στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος οικονομικών της ΠΑΕ κ. Βλάχος μεταξύ άλλων αποκαλύπτει και το εξής φοβερό για το συμφωνητικό μεταξύ των δυο πλευρών:
«Στο συγκεκριμένο συμφωνητικό υπάρχουν ρήτρες με βάση τις οποίες αν η συμφωνία χαλάσει με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ, θα πρέπει η ομάδα της Θεσσαλονίκης ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΒΛΑΣΗ ΤΣΑΚΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΡΑΧΜΕΣ, ενώ αν η συμφωνία χαλάσει με υπαιτιότητα του κ. Τσάκα θα πρέπει εκείνος να δώσει στον ΠΑΟΚ ένα ποσό γύρω στα 250 εκ. δρχ.».
Εμείς απλά αναδημοσιεύσαμε τα ρεπορτάζ του καυτού Ιουνίου 2001. Πριν από δέκα χρόνια. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τυχόν ομοιότητες ή όχι. Το μόνο που μπορούμε να συστήσουμε είναι ότι «όπου ακούς πολλούς Ροναλντίνιο, κράτα και μικρό καλάθι».
ΥΓ: Για τους άπιστους Θωμάδες παρουσιάζουμε φωτοτυπίες από εκείνα τα ρεπορτάζ – φωτιά για να τα δείτε και με τα μάτια σας.