Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο Μέσι του Λεβάντε!!


Ο Μέσι του Λεβάντε!

Ο Χοσέ Λουίς Μοράλες, «ντύθηκε» Μέσι. Σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ και είχε συμμετοχή στα άλλα, στη νίκη 3-0 της Λεβάντε επί της Χετάφε.

Σημαντικότατη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό έκανε η Λεβάντε. Επικράτησε 3-0 τη Χετάφε στην έδρα της σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής ο Χοσέ Λουίς Μοράλες.

Ο άσος της Λεβάντε, «ντύθηκε» Μέσι και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Αρχικά, στο 10ο λεπτό με μια εξαιρετική ενέργεια άνοιξε το σκορ.

Ο Μοράλες όμως δεν έμεινε εκεί. Ήταν ο ποδοσφαιριστής ο οποίος συμμετείχε στις φάσεις των άλλων τερμάτων. Στο 43ο λεπτό κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ρόσι, και στο 81ο λεπτό έδωσε στον Βερντού ο οποίος από κοντά έκανε το τελικό 3-0.



Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου
Λεβάντε – Χετάφε 3-0
(10’ Μοράλες, 43’ πεν. Ρόσι, 81’ Βερντού)

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου
Λας Πάλμας-Μπαρτσελόνα (17:00)
Εσπανιόλ-Λα Κορούνια (19:15)
Μπέτις-Σπόρτινγκ Χιχόν (21:30)
Θέλτα-Εϊμπάρ (23:05)

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου
Βαγεκάνο-Σεβίλλη (13:00)
Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ (19:15)
Γρανάδα-Βαλένθια (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ (21:30)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου
Εϊμπάρ-Λας Πάλμας (21:30)

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου
Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Χετάφε-Θέλτα Βίγκο (19:15)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Εσπανιόλ (19:15)
Μπέτις-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάλαγα (23:05)

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου
Βιγιαρεάλ-Λεβάντε (13:00)
Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Λα Κορούνια-Γρανάδα (19:15)
Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έδιωξαν Λι οι Σέλτικς!!


Έδιωξαν Λι οι Σέλτικς

Οι Σέλτικς αποδέσμευσαν τον Ντέιβιντ Λι, ο οποίος φέρεται να είναι στο στόχαστρο των Μάβερικς.

Ούτε στους Σέλτικς στέριωσε ο Ντέιβιντ Λι. Η ομάδα της Βοστώνης αποδέσμευσε τον λευκό πάουερ φόργουορντ, που πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Γουόριορς έχοντας περιορισμένο ρόλο.

Σε 30 εμφανίσεις με τους Σέλτικς είχε 7,1 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ σε 15,7 λεπτά κατά μέσο όρο.

Φημολογείται πως ο Λι θα βρει σύντομα την επόμενη ομάδα του, με τους Μάβερικς να θεωρούνται φαβορί για την απόκτησή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βραζιλία: Τα νερά του Ρίο ντε Τζανέιρο παραμένου πολύ μολυσμένα για τους Ολυμπιακούς!!


Βραζιλία: Τα νερά του Ρίο ντε Τζανέιρο παραμένου πολύ μολυσμένα για τους Ολυμπιακούς

Το πρόβλημα με την μόλυνση των υδάτων που αντιμετωπίζει επί δεκαετίες η Βραζιλία έρχεται στην επιφάνεια με την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο το καλοκαίρι

Το πρόβλημα είναι γνωστό από την αρχή της ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, αλλά οι αρχές της πόλης είχαν υποσχεθεί ότι θα έκαναν τα πάντα να το διορθώσουν. Όμως όπως όλα δείχνουν, τα νερά στα οποία θα γίνουν αρκετά από τα αγωνίσματα είναι τόσο μολυσμένα που παραμένουν επικίνδυνα για τους αθλητές, ακόμα και σε απλή επαφή μαζί τους.

Όπως λένε οι ελεγκτές καμία από τις υποσχέσεις της Βραζιλίας για καθαρισμό των υδάτων δεν έχει πραγματοποιηθεί λίγους μήνες πριν την έναρξη των αγώνων. Μάλιστα από την πλευρά των οργανωτών υποστηρίζεται πως ότι θα μπορούσε να πάει στραβά, πήγε. Και μάλιστα ακόμα χειρότερα, μέσα σε όλα τα άλλα, εμφανίστηκε και ο ιός Ζίκα να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες.

Οι βραζιλιάνοι οργανωτές πάντως δεν το βάζουν κάτω και υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν έστω και μέχρι την τελευταία ημέρα πριν την έναρξη των αγώνων να καθαρίσουν τα νερά μέσα στα οποία θα γίνουν τα αθλήματα, κυρίως εκείνα της ιστιοπλοΐας. Πάντως οι αθλητές, μεταξύ των οποίων όλοι όσοι έχουν βρεθεί παλαιότερα αλλά και τώρα στα νερά της πόλης του Ρίο, λένε ότι παρά το ότι τα νερά είναι εμφανώς μολυσμένα, θα ήθελαν να μην χάσουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε Ολυμπιακούς αγώνες και να μην ακυρωθούν τα αθλήματά τους. Ακόμα και αν χρειαστεί όπως ένας αθλητής του τρίαθλου από τις ΗΠΑ να είναι για λίγες ημέρες ελαφρά άρρωστος ή να κάνει και κάποιους εμετούς.

Πάντως αυτό δεν αρκεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία πιέζει αφόρητα τις αρχές της Βραζιλίας να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να είναι όλα εντάξει και ασφαλή για τους αθλητές τις ημέρες των αγώνων. Όμως δεν υπάρχει και μεγάλη αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν στους μήνες που απομένουν, ελπίζοντας τουλάχιστον ότι οι τελευταίες ενέργειές τους θα βελτιώσουν τόσο την κατάσταση ώστε να μην είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους αθλητές.

Πηγή: Protothema.gr

Με ζόρι, αλλά καλό Μπουρούση πρόκριση για Λαμποράλ!!


Με ζόρι, αλλά καλό Μπουρούση πρόκριση για Λαμποράλ

Η Λαμποράλ Κούτσα δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά νίκησε 79-77 την οικοδέσποινα του Final 8 Ομπραντόιρο και στα ημιτελικά θα συναντηθεί με τη Ρεάλ. Καλός ο Μπουρούσης.

Στα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ισπανίας πέρασε η Λαμποράλ Κούτσα νικώντας δύσκολα 79-77 την οικοδέσποινα Ομπραντόιρο στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό. Η ομάδα της Βιτόρια θα αναμετρηθεί το Σάββατο στις 22:30 με τη Ρεάλ Μαδρίτης για μια θέση στον τελικό.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς προηγήθηκε νωρίς με 24-10, αλλά οι Γαλιθιάνοι επέστρεψαν στο ματς και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι τέλους. Ο Άνταμ Βατσίνσκι στα 3’’ πριν το τέλος απέτυχε να ισοφαρίσει έχοντας 1/2 βολές και ο Φαμπιάν Κοζέρ με διαμόρφωσε από τη γραμμή το τελικό σκορ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Άνταμ Χάνγκα με 20 πόντους (6/7 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ, ο Φαμπιάν Κοζέρ πρόσθεσε 19 και ο Ντάριους Άνταμς 14. Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 13 πόντους (3/5 δίποντα, 7/8 βολές), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη σε 21 λεπτά. Ο Άλεκ Μπράουν με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ πάλεψε περισσότερο από την Ομπραντόιρο.

Στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου (20:00) θα αναμετρηθούν Μπιλμπάο και Γκραν Κανάρια.

Δεκάλεπτα: 12-24, 30-35, 60-58, 77-79.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«6Χ6» με... εξάρα!! (video)


«6Χ6» με... εξάρα (video)

Επιβλητική νίκη πανηγύρισε η Κλαμπ Μπριζ επί της Βέστερλο με 6-0 στο έκτο σερί παιχνίδι που κατακτά και δεν το... κουνάει με τίποτα απ’ την κορυφή της Jupiler League.

Καμία διάθεση να το κουνήσει απ’ την κορυφή δεν έχει η Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιβλήθηκε 6-0 της Βέστερλο στην 24η αγωνιστική της Jupiler League.

Ο σύλλογος του Μπριζ ήταν σαρωτικός για έκτο σερί παιχνίδι και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κόντρα στην Βέστερλο, μάλιστα, εξάντλησε τις δυνατότητές της, σκοράροντας ασταμάτητα, με το πρώτο γκολ να μπαίνει στο 15’ και το τελευταίο στο 85’.




Αναλυτικά η 27η αγωνιστική:
Παρασκευή 19/2
Κλαμπ Μπριζ-Βέστερλο 6-0
(15’ Ιζκέρδο, 25’, 71’ Φανάκεν, 36’ Ντιαμπί, 82’ Φερέιρα ντα Σίλβα, 85’ αυτ. Σούρμανς)

Σάββατο 20/2
Σταντάρ Λιέγης-Σαρλερουά (19.00)
Μουσκρόν-Λέουβεν (21.00)
Κόρτραϊκ-Σιντ Τρούιντεν (21.00)
Λόκερεν-Γκενκ (21.30)

Κυριακή 21/2
Οστάνδη-Γάνδη (15.30)
Μπέβερεν-Άντερλεχτ (19.00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μαλίν (21.00)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική:
Παρασκευή 26/2
Γάνδη-Λόκερεν (21.30)

Σάββατο 27/2
Λέουβεν-Οστάνδη (19.00)
Μαλίν-Κόρτραϊκ (21.00)
Βέστερλο-Πέρουβελς (21.00)
Σιντ Τρούιντεν-Ζούλτε Βάρεγκεμ (21.30)

Κυριακή 28/2
Γκενκ-Κλαμπ Μπριζ (15.30)
Άντερλεχτ-Σταντάρ Λιέγης (19.00)
Σαρλερουά-Μπέβερεν (21.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτοσχέδια βόμβα στο πούλμαν της Γιουβέντους από οπαδούς της Μπολόνια!


Αυτοσχέδια βόμβα στο πούλμαν της Γιουβέντους από οπαδούς της Μπολόνια

Συμβαίνει και στις «καλύτερες» οικογένειες… Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα της Μπολόνια κόντρα στη Γιουβέντους, οπαδοί των γηπεδούχων έριξαν αυτοσχέδια βόμβα στο πούλμαν της Γιούβε.

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στην Μπολόνια και τη Γιουβέντους, χωρίς ευτυχώς να προκύψουν σοβαρότερες συνέπειες.

Συγκεκριμένα, περίπου 1,5 ώρα πριν από τη σέντρα και κατά τη στιγμή της άφιξης του πούλμαν της Γιούβε στο γήπεδο, οπαδοί της Μπολόνια που βρίσκονταν έξω από το «Renato Dall' Ara» έριξαν αυτοσχέδια βόμβα προς την αποστολή των πρωταθλητών Ιταλίας.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ωστόσο όπως είναι σαφές παίκτες και τεχνικό επιτελείο της Γιουβέντους ήταν αναστατωμένοι από τα όσα συνέβησαν.

«Δυστυχώς, στη Μπολόνια δεν έχουμε ποτέ ήρεμη άφιξη. Κάποιος πέταξε μια αυτοσχέδια βόμβα ή πυροτέχνημα. Δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν. Δεν είναι πράξη πολιτισμού. Είναι μια κίνηση που δεν συνάδει με το αθλητικό πνεύμα. Είναι μια πράξη χουλιγκανισμού. Η βία δεν χωράει στις πραγματικές αξίες αυτού του παιχνιδιού», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπλακ άουτ για Γιουβέντους!!


Μπλακ άουτ για Γιουβέντους!

Έπειτα από 15 σερί «τρίποντα» και μία αγωνιστική μετά τη νίκη επί της Νάπολι, η Γιουβέντους έπαθε… μπλακ άουτ στην Μπολόνια (0-0) και έτσι οι παρτενοπέι έχουν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά στην κορυφή!

Δεν μπορείς να πεις για κοτζάμ Γιουβέντους πως την άγχωσε η πρώτη θέση, στην οποία μόλις την περασμένη αγωνιστική βρέθηκε, όταν επικράτησε 1-0 της Νάπολι στο μεγάλο ντέρμπι τίτλου και την πέρασε στη βαθμολογία, στην Μπολόνια, ωστόσο, μια βδομάδα μετά, η «Μεγάλη Κυρία» έπαθε ανεξήγητο «μπλακ άουτ» (0-0), δείχνοντας κάπως… ζαλισμένη από την κορυφή της Serie A.

Σε αυτή μπορούν να επιστρέψουν, πλέον, οι Ναπολιτάνοι, αν τη Δευτέρα νικήσουν τη Μίλαν στο ''Stadio San Paolo''!

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια της κόντρα στην Μπολόνια, που σταμάτησε -τη χειρότερη, χρονικά, στιγμή για την ομάδα του Τορίνου- το σερί των 15 νικηφόρων αγώνων της «Γιούβε».

Οι αναμορφωμένοι γηπεδούχοι του Ντοναντόνι υποχρέωσαν τη Γιουβέντους στην πρώτη της απώλεια βαθμών από τις 28 Οκτώβρη (εκτός έδρας ήττα από τη Σασουόλο) και έτσι, οι «μπιανκονέρι», πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, έχασαν την ευκαιρία να «σπάσουν» το σερί της Ίντερ, η οποία τη σεζόν 2006-07 είχε πανηγυρίσει 17 διαδοχικές νίκες.

Μοιραίος για τους φιλοξενούμενους ο Πογκμπά, που έχασε… καμπόσες ευκαιρίες, ενώ στο πάγκο της Μπολόνια έμεινε ο Μάριος Οικονόμου.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου

Μπολόνια-Γιουβέντους 0-0

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

Βερόνα-Κιέβο (19:00)
Ίντερ-Σαμπντόρια (21:45)

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

Τορίνο-Κάρπι (16:00)
Σασουόλο-Έμπολι (16:00)
Αταλάντα-Φιορεντίνα (16:00)
Τζένοα-Ουντινέζε (16:00)
Φροζινόνε-Λάτσιο (19:00)
Ρόμα-Παλέρμο (21:45)

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου

Νάπολι-Μίλαν (22:00)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Έμπολι-Ρόμα (19:00)
Μίλαν-Τορίνο (21:45)

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Παλέρμο-Μπολόνια (13:30)
Ουντινέζε-Βερόνα (16:00)
Σαμπντόρια-Φροζινόνε
Κίεβο-Τζένοα
Κάρπι-Αταλάντα
Γιουβέντους-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου

Λάτσιο-Σασουόλο (20:00)
Φιορεντίνα-Νάπολι (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Παλιά σνόμπαραν, τώρα φαίνεται ότι δεν μπορούν…!!


Παλιά σνόμπαραν, τώρα φαίνεται ότι δεν μπορούν…

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει για την ευρωπαϊκή κατρακύλα των παραδοσιακών αγγλικών ομάδων,το χαμένο κίνητρο που βρήκαν στο Europa League, αλλά & την ανεπάρκειά τους να σηκώσουν το βάρος της φανέλας

Έχασε χθες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μίντιλαντ, δεν κέρδισε η Λίβερπουλ την Άουγκσμπουργκ και όλα... μέλι γάλα; Οι περισσότεροι νομίζουν ότι δεν ιδρώνει το αυτί των αγγλικών ομάδων για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, διότι έτσι κι αλλιώς, φαβορί παραμένουν για την πρόκριση, αλλά κάνουν λάθος.

Η γενική βαθμολογία των χωρών, δεν ενδιαφέρει μόνο την Ελλάδα, που χρόνο με το χρόνο καταρρακώνεται και πλέον προσπαθεί να διατηρηθεί στη 14η θέση, για να μην χάσει ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά απασχολεί και ποδοσφαιρικούς… κολοσσούς όπως την Αγγλία. Η Ιταλία την καταδιώκει για να της πάρει την 3η θέση και μαζί και την τέταρτη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με εξαίρεση την Τότεναμ που πήρε θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Φιορεντίνα (την πιο ισχυρή αντίπαλο δηλαδή συγκριτικά με Μίντιλαντ και Άουγκσμπουργκ), οι Μάντσεστερ και Λίβερπουλ σε Δανία και Γερμανία αντίστοιχα, δεν τα κατάφεραν. Γενικότερα όμως με την εικόνα τους, δεν πείθουν κανέναν ότι μπορούν να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση, όσο κι αν έχουν πολύ βαριά φανέλα.

Παράλληλα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Άρσεναλ νωρίς-νωρίς έπεσε πάνω στην Μπαρσελόνα, οπότε δύσκολα να συνεχίσει, η Τσέλσι παρά το 1-1 στη Γαλλία απέναντι στην ΠΣΖ δεν θα στοιχημάτιζε κανείς ότι μπορεί να χαρίσει φέτος αρκετούς ακόμα βαθμούς στη χώρα της και η Μάνστεστερ Σίτι, δεν μας έχει συνηθίσει να… μακροημερεύει στο θεσμό.

Χρόνια τώρα οι αγγλικές ομάδες, σνομπάρουν το Γιουρόπα Λιγκ και σε συνδυασμό με την άσχημη τριετία τους στο Champios League, πλέον απειλούνται. Μπορεί οικονομικά να μην πλήττονται ιδιαίτερα, καθώς αναφερόμαστε σε κάποιους από τις πιο πλούσιους συλλόγους του πλανήτη και τα έσοδα από τις διοργανώσεις της UEFA, δεν αποτελούν το κυριότερο κομμάτι του μπάτζετ τους. Χάνουν όμως σε κύρος, σε μεταγραφές (αφού κάποιοι πρωτοκλασάτοι παίκτες δεν θα επιθυμούν να αγωνιστούν σε ομάδα που δεν συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), ελαττώνονται οι νέοι υποστηρικτές και μαζί οι πωλήσεις σε όλον τον πλανήτη στα προϊόντα με το brand name τους.

Π;vς έφτασε η κατάσταση έως εδώ όμως; Τις τρεις τελευταίες σεζόν, δεν υπήρχε αγγλική ομάδα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ , σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, όταν από το 2005 έως το 2012 -με μοναδική εξαίρεση το 2010- υπήρχε πάντα μια στον τελικό και μάλιστα το 2008 στη Μόσχα και τις δύο προέρχονταν από το Νησί.
Και εντάξει, δεν γίνεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να φτάνει πάντα έως τον τελικό αγγλικός σύλλογος, γιατί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Στο Γιουρόπα Λιγκ όμως που θεωρητικά οι ομάδες της «Γηραιάς Αλβιόνας» συγκαταλέγονται πάντα ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί, γιατί η απουσία τους είναι εκκωφαντική; Εδώ κολλάει ο σνομπισμός που αναφέρθηκε πιο πάνω. Από το 2007 και μετά, μόνο δύο φορές είχαμε παρουσία αγγλικής ομάδας στον τελικό. Αν προσθέσουμε σε αυτό και τους πρόωρους αποκλεισμούς ομάδων που αντιμετώπιζαν τις αναμετρήσεις σαν ένα ακόμα ματς… Λιγκ Καπ, με τους προπονητές να ρίχνουν στον αγωνιστικό χώρο τα… δευτερότριτα, τότε έχουμε μπροστά μας την εξήγηση που ζητάμε.

Το θέμα είναι ότι μετά το επιπλέον κίνητρο που έδωσε η UEFA , αυτό της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε περίπτωση κατάκτησης του Γιουρόπα, η συμπεριφορά των αγγλικών ομάδων φαίνεται να αλλάζει. Το ερώτημα πλέον δεν είναι μόνο αν σνομπάρουν το συγκεκριμένο θεσμό, αλλά αν μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος! Και η αλήθεια είναι ότι ενώ το πρωτάθλημά τους παραμένει θεαματικό, με ποδόσφαιρο υψηλότατου επιπέδου και με τρομερό ενδιαφέρον, οι εκπρόσωποι του στις διοργανώσεις της UEFA, δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των οπαδών τους, στη δυναμική των συλλόγων τους και στις δυνατότητες των ρόστερ τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζεστάθηκε για το «αιώνιο» ντέρμπι ο Ερ. Αστέρας!!


Ζεστάθηκε για το «αιώνιο» ντέρμπι ο Ερ. Αστέρας

Περίπατο έκανε ο Ερυθρός Αστέρας με τη Σμεντέρεβο, καθώς τη νίκησε 89-44 και έτσι προκρίθηκε εύκολα στον ημιτελικό του Κυπέλλου Σερβίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Πάρτιζαν.

Ούτε να… ιδρώσει δεν χρειάστηκε ο Ερυθρός Αστέρας κόντρα στη Σμεντέρεβο, επικρατώντας 89-44, κάνοντας έτσι μία καλή προπόνηση ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου Σερβίας με αντίπαλο την «αιώνια» Πάρτιζαν.

Πρώτος σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι σημείωσαν συνολικά 16 τρίποντα(!), ήταν ο Ρέμπιτς με 15 πόντους, άλλους 12 είχε ο Μίσιτς, ενώ από 10 είχαν οι Σίμανιτς και Γκούντουριτς. Από τους ηττημένους κορυφαίος ήταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 30-12, 47-24, 61-35, 89-44





*Πηγή: sport-fm.gr*

«Διπλό» για... όνειρα!!


«Διπλό» για... όνειρα

Ζωντανή στη διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου έμεινε η Τσβόλε που επιβλήθηκε 2-0 της Ντεν Χάαγκ στην 24η αγωνιστική της Eredivisie.

Ελπίδες... Ευρώπης διατηρεί η Τσβόλε που επικράτησε 2-0 της Ντεν Χάαγκ και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας μετά την 24η αγωνιστική της Eredivisie.

Μετά το αρνητικό σερί η Τσβόλε συνεχίζει με νίκες, που την έβαλαν στις θέσεις των πλέι οφ για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ η Ντεν Χάαγκ ουσιαστικά αποχαιρετά το όνειρο, μένοντας στο -5.

Τα γκολ της νίκης πέτυχαν οι Ντέκερ στο 44’ και Φελντβάικ (90_1’).



Αναλυτικά η 24η αγωνιστική:
Παρασκευή 19/2
Ντεν Χάαγκ-Τσβόλε 0-2
(44’ Ντέκερ, 90+1’ Φελντβάικ)

Σάββατο 20/2
Άλκμααρ-Χρόνινγκεν (19.30)
Χέρενφεν-Ναϊμέγκεν (20.45)
Αϊντχόφεν-Χέρακλες (20.45)
Τβέντε-Καμπούρ (21.45)

Κυριακή 21/2
Ντε Γκράαφστσαπ-Φίτεσε (13.30)
Ουτρέχτη-Βίλεμ (15.30)
Άγιαξ-Εξέλσιορ (15.30)
Φέγενορντ-Ρόντα (17.45)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική:
Παρασκευή 26/2
Εξέλσιορ-Ναϊμέγκεν (21.00)

Σάββατο 27/2
Τβέντε-Χρόνινγκεν (19.30)
Καμπούρ-Τσβόλε (20.45)
Αϊντχόφεν-Ντεν Χάαγκ (20.45)
Φίτεσε-Βίλεμ (21.45)

Κυριακή 28/2
Χέρακλες-Ρόντα (13.30)
Ουτρέχτη-Φέγενορντ (15.30)
Άγιαξ-Άλκμααρ (17.45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αέρα» στον ημιτελικό η Αρμάνι!!


«Αέρα» στον ημιτελικό η Αρμάνι

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε 88-59 τη Βενέτσια του Μάικ Μπράμου και έτσι προκρίθηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Αρχόντισσα στο… σπίτι της η Αρμάνι.

Η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα δεν ζορίστηκε από τη Βενέτσια, την οποία νίκησε 88-59 και έτσι προκρίθηκε στον ημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ιταλίας που διεξάγεται στο Μιλάνο.

Κορυφαίοι για τους οικοδεσπότες ήταν οι Σάντερς και Σιμόν με 16 και 13 πόντους αντίστοιχα. Από τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Όουενς με 12 πόντους, ενώ ο Μάικ Μπράμος κινήθηκε σε ρηχά… νερά με μόλις 1 πόντο, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 38-31, 66-44, 88-59
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κόλλησαν» Μπορντό και Νις!!


«Κόλλησαν» Μπορντό και Νις

Χωρίς τέρματα (0-0) έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπορντό και τη Νις, με την οποία άνοιξε η 27η αγωνιστική της Ligue 1.

Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας έχασε η Μπορντό, μετά το εντός έδρας 0-0 με τη Νις, στην αναμέτρηση που άνοιξε την 27η αγωνιστική της Ligue 1.

Έτσι, οι Γιρονδίνοι έπιασαν στην όγδοη θέση την Ανζέ -που έχει ένα ματς λιγότερο- στους 37 βαθμούς, ενώ από την άλλη για τους «νισουά» αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία μετά το 1-1 με τη Μαρσέιγ.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή (19/02)
Μπορντό-Νις 0-0

Σάββατο (20/02)

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεμς (18:00)
Ανζέ-Μονπελιέ (21:00)
Μονακό-Τρουά (21:00)
Λοριάν-Γκινγκάμπ (21:00)
Μπαστιά-Ναντ (21:00)
Τουλούζ-Γκαζελέκ Αζαξιό

Κυριακή (21/02)

Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν (15:00)
Καέν-Ρεν (18:00)
Λιλ-Λιόν (22:00)

Η 28η αγωνιστική

Παρασκευή (26/02)
Νις-Μπαστιά (21:30)

Σάββατο (27/02)
Μονπελιέ-Λιλ (18:00)
Γκινγκάμπ-Ανζέ (21:00)
Τρουά-Λοριάν (21:00)
Ρεμς-Μπορντό (21:00)
Τουλούζ-Ρεν (21:00)

Κυριακή (28/02)
Ναντ-Μονακό (15:00)
Σεντ Ετιέν-Καέν (18:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Μαρσέιγ (18:00)
Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Από γκέλα σε γκέλα…!


Από γκέλα σε γκέλα…

Μακριά από τη νίκη για ακόμα μία αγωνιστική έμεινε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μένοντας μέσα στην έδρα της στο 0-0 κόντρα στο Αμβούργο και συνεχίζει να είναι κοντά στις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας

Ως «τελικό» χαρακτήριζαν στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης το ματς κόντρα στο Αμβούργο, προκειμένου να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα παίρνοντας πολύ σημαντική βαθμολογική ανάσα, αλλά εντός αγωνιστικού χώρου η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης δεν μπόρεσε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις να φανεί απειλητική στα καρέ του Αμβούργου και ειδικά με βάση την εικόνα του α' ημιχρόνου, αν κάποια ομάδα άξιζε κάτι από το παιχνίδι αυτή ήταν των φιλοξενούμενων.

Τελικά, στο β' μέρος, Άιντραχτ και Αμβούργο αλληλοεξουδετερώθηκαν και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ενενηνταλέπτου, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή 19/2
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 0-0

Σάββατο 20/2 (16.30)
Χόφενχαϊμ-Μάιντς
Γκλάντμπαχ-Κολωνία
Ίνγκολσταντ-Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου-Ντάρμσταντ
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 21/2
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ 16:30
Σάλκε-Στουτγκάρδη 18:30
Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Παρασκευή 26/2
Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου (21.30)

Σάββατο 27/2 (16.30)
Στουτγκάρδη-Ανόβερο
Αμβούργο-Ίνγκολσταντ
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Βέρντερ Βρέμης-Ντάρμσταντ

Κυριακή 28/2
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 16:30
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 18:30
Μάιντς-Λεβερκούζεν 18:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 20:30
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Κάποια στιγμή τελειώνει ο διάλογος, μπαίνουν οι υπογραφές και ξεκινούν τα έργα»


ΠΑΕ ΑΕΚ: «Κάποια στιγμή τελειώνει ο διάλογος, μπαίνουν οι υπογραφές και ξεκινούν τα έργα»

Η ΑΕΚ απάντησε στην… απάντηση του ΥΠΑΠΕΝ, τονίζοντας πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στο θέμα του γηπέδου και πως ήρθε η ώρα να σταματήσει ο διάλογος, να μπουν οι υπογραφές και να ξεκινήσουν τα έργα!

Ο… πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλά κρατεί!

Μετά την απάντηση του ΥΠΑΠΕΝ στην ανακοίνωση-απάντηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, ήρθε και η επίσημη θέση της Ένωσης για όσα ανέφερε σε δεύτερο βαθμό το υπουργείο.

Στη νέα τοποθέτησή της, η ΑΕΚ σημειώνει πως οι δύο πλευρές μπορούν να συζητούν… για χρόνια, τονίζει, ωστόσο, πως ήρθε η ώρα να σταματήσει ο διάλογος, προκειμένου να μπουν οι υπογραφές και να ξεκινήσουν τα έργα για το γήπεδο της ομάδας.

Αναλυτικά, η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Οι απόψεις μας είναι γνωστές, διατυπωμένες ξεκάθαρα και θα μπορούμε να τις συζητάμε για χρόνια! Ήδη έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και είναι απόλυτα λογικό οι φίλαθλοί μας και να απορούν και να αγωνιούν. Κάποια στιγμή τελειώνει ο διάλογος, μπαίνουν οι υπογραφές και ξεκινούν τα έργα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρίτο τρόπαιο για Δώνη στη Σαουδική Αραβία με «θύμα» τον Φετφατζίδη! (video)


Τρίτο τρόπαιο για Δώνη στη Σαουδική Αραβία με «θύμα» τον Φετφατζίδη! (video)

Την εξαιρετική του πορεία στην Αλ Χιλάλ συνεχίζει ο Γιώργος Δώνης, καθώς κατέκτησε και το «Crown Prince Cup» κόντρα στην Αλ Αχλί του Γιάννη Φετφατζίδη που αγωνίστηκε ως βασικός.

Τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο συνεχίζει να ανεβάζει ο Γιώργος Δώνης σε αυτόν τον ένα χρόνο που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στην Αλ Χιλάλ.

Ο Έλληνας τεχνικός σε λιγότερο από 365 μέρες κατάφερε να φτάσει στην τρίτη κατάκτηση τροπαίου με την Αλ Χιλάλ, καθώς μετά το «King Cup of Champions» και Super Cup από σήμερα είναι κάτοχος και του «Crown Prince Cup», επικρατώντας στον τελικό της Αλ Αχλί με 2-1.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατάφερε να «καθαρίσει» την έκβαση του αγώνα μόλις από το α’ ημίχρονο, αφού μόλις στο 32’ με γκολ των Αλ Σαμρανί και Αλ Αμπέντ είχε διαμορφωθεί το 2-0, ενώ το μόνο που κατάφερε η Αλ Αχλί ήταν να μειώσει στο 90’ με γκολ του Αλ Τζασάμ.

Πλέον το μόνο που απομένει για τον Γιώργο Δώνη είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα, στο οποίο διατηρεί την πρώτη θέση, αλλά και το ασιατικό Champions League στο οποίο πέρυσι έχασε τη συμμετοχή στον τελικό, αφού αποκλείστηκε στον ημιτελικό με γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στο 94'.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικός με την ομάδα της Αλ Αχλί αγωνίστηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Έριξε τον… γίγαντα ο νάνος με ντρίμπλα!! (video)


Έριξε τον… γίγαντα ο νάνος με ντρίμπλα! (video)

Τους χωρίζουν αρκετά εκατοστά καθώς ο ένας είναι 2,01μ., ενώ ο άλλος μόλις 1,57μ., ωστόσο μία ντρίμπλα του κοντού κατάφερε να ρίξει στο παρκέ στον ψηλό στο «clasico» των μικρών ανάμεσα σε Μπάρτσα-Ρεάλ

Όποιος δεν έχει ύψος έχει ντρίμπλα!

Ο μόλις 1,57μ. Νιλ Ρόιγκ της Μπαρτσελόνα ήξερε πως δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει στα ίσα τον ύψους 2,01μ. Ουσμάν Γκαρούμπα της Ρεάλ Μαδρίτης και έτσι επιστρατεύοντας την τεχνική του, τον έριξε στο παρκέ!








*Πηγή: sport-fm.gr*

Οίδημα ο Σιόβας, αγώνα δρόμου για να προλάβει Άντερλεχτ!!


Οίδημα ο Σιόβας, αγώνα δρόμου για να προλάβει Άντερλεχτ

Ένα μικρό οίδημα στον δικέφαλο μηριαίο έχει ο Δημήτρης Σιόβας, που θα τεθεί εκτός με Ατρόμητο, μήπως και προλάβει τη ρεβάνς με την Άντερλεχτ. Ανέβασε ρυθμούς ο Ερνάνι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την Παρασκευή (19/2) την προετοιμασία του για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, με τον Μάρκο Σίλβα να βλέπει με ικανοποίηση τον Ερνάνι να βγάζει μέρος του προγράμματος.

Ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε με έντονο ατομικό, ανεβάζοντας ρυθμούς και δεν αποκλείεται, κάνοντας αγώνα δρόμου, να προλάβει τη ρεβάνς με την Άντερλεχτ.

Από εκεί και πέρα, αγώνα δρόμου θα κάνει και ο Δημήτρης Σιόβας.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, που, θυμίζουμε, τραυματίστηκε στιγμές πριν τη σέντρα στις Βρυξέλλες, έχει ένα μικρό οίδημα στον δεξί δικέφαλο μηριαίο και για λίγες μέρες θα προπονείται συντηρητικά.

Αυτό σημαίνει πως θα είναι εκτός αποστολής με την ομάδα του Περιστερίου, μήπως καταφέρει και προλάβει τη ρεβάνς με τους Βέλγους.

Τέλος, όσοι έπαιξαν στο Βέλγιο έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Το Σάββατο η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα και μετά θα βγει αποστολή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Σέρχιο Ράμος σκοράρει ξανά, ξανά… και ξανά!! (video)


Ο Σέρχιο Ράμος σκοράρει ξανά, ξανά… και ξανά! (video)

Δείτε τον Σέρχιο Ράμος να προπονείται την Παρασκευή στα τελειώματά του και να σκοράρει… κατά ριπάς!












*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανατροπή και τελικός για την Νταρουσάφακα!!


Ανατροπή και τελικός για την Νταρουσάφακα!

Ύστερα από ένα ματς που έσπασαν… καρδιές στο τέλος, η Νταρουσάφακα νίκησε 76-74 την Μπάνβιτ και έτσι προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας.

Ματσάρα και τελικός για την Νταρουσάφακα!

Η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι έχανε για τρία δεκάλεπτα από την Μπάνβιτ, ωστόσο στο τέταρτο έκανε την ανατροπή και με το 76-74 θα διεκδικήσει το φετινό Κύπελλο Τουρκίας κόντρα στη Φενερμπαχτσέ.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Top16 της Ευρωλίγκας ήταν στο +5 (72-67), περίπου 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με τον Τζόνσον να φέρνει τη διαφορά στο καλάθι με τρίποντο (72-70) και να βάζει… φωτιά στο ματς στα 14’’! Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ημιτελικός οδηγήθηκε στη ρωσική… ρουλέτα των βολών με την Νταρουσάφακα να ήταν ψύχραιμη και έτσι να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.

Κορυφαίος για την ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι ήταν ο Μίλκο Μπιέλιτσα με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους ο Τζόνσον ήταν πρώτος σκόρερ με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 33-41, 54-57, 76-74
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρεάλ με… φόρα στα ημιτελικά!!


Ρεάλ με… φόρα στα ημιτελικά!

Σε αντίθεση με τις Μπαρτσελόνα και Βαλένθια, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της στο Final 8 του Κυπέλλου Ισπανίας, επικρατώντας εύκολα με 101-84 της Φουενλαμπράδα.

Καμία διάθεση να πέσει θύμα έκπληξης δεν έδειξε η Ρεάλ, καθώς από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ανέβασε… στροφές και με το επιβλητικό 101-84 νίκησε τη Φουενλαμπράδα και έτσι προκρίθηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Μόνο για ένα δεκάλεπτο αντιστάθηκε κάπως η ομάδα της Μαδρίτης στη «βασίλισσα», η οποία πήγε στα αποδυτήρια με… προίκα το +20 (54-34). Μάλιστα, οι 26 ασίστ που μοίρασαν οι «Μερένχες» στην αναμέτρηση αποτελούν νέο ρεκόρ στη διοργάνωση, μετά τις 25 που είχε η Λαμποράλ Κούτσα στις 9/2/2007!

Επτά παίκτες από το σύνολο του Πάμπλο Λάσο τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Κάρολ να ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, τον Ματσιούλις να σταματά στους 15 και τον Νοσιόνι να προσθέτει άλλους 14. Από τους ηττημένους κορυφαίοι ήταν οι Πάουνιτς και Ουρτάσουν με 27 και 22 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 54-34, 77-59, 101-84
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κουρνέτας στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Ας νικήσει ο καλύτερος»!


Κουρνέτας στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Ας νικήσει ο καλύτερος»!

Ο Βασίλης Κουρνέτας χαρακτήρισε «ομάδα με μεγάλη ιστορία» τον Ολυμπιακό, ευχήθηκε να νικήσει ο καλύτερος στον αυριανό τελικό του Λιγκ Καπ, ενώ τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ έχει υλικό πρωταθλητισμού»!

Ο Βασίλης Κουρνέτας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Λιγκ Καπ, εκεί όπου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως «αύριο παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Ας νικήσει ο καλύτερος»!

Σημείωσε, δε: «Παίζουμε κόντρα στον πρωτοπόρο. Απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία. Οι πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου είναι μοιρασμένες», ενώ πρόσθεσε πως με τις προσθήκες του Γενάρη, «ο ΠΑΟΚ έχει υλικό πρωταθλητισμού».

Αναλυτικά, ο Κουρνέτας είπε, έπειτα από τη νίκη-πρόκριση επί του Φοίνικα Σύρου: «Είχαμε κάποιες διακυμάνσεις στην απόδοσή μας στα πρώτα σετ. Θα μπορούσαμε να νικήσουμε και πιο άνετα… Ήμασταν, ωστόσο, συγκεντρωμένοι και τώρα θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε για τον αυριανό τελικό. Παίζουμε κόντρα στον Ολυμπιακό, απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Οι πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου είναι μοιρασμένες».

Για τα λάθη που έγιναν στον ημιτελικό με τη νησιωτική ομάδα, δήλωσε: «Θεωρώ ότι κάναμε αρκετά λάθη, ισοφαριστήκαμε, αλλά, τελικά, συγκεντρωθήκαμε και περάσαμε στον τελικό. Φέτος ο ΠΑΟΚ είναι μια διαφορετική ομάδα, με διαφορετικά πρόσωπα. Πλέον, και με τις προσθήκες που έγιναν τον Γενάρη, πατάμε καλύτερα. Έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Σαφώς και έχουν γίνει λάθη το καλοκαίρι, αλλά το υλικό του ΠΑΟΚ είναι υλικό πρωταθλητισμού».

Πρόσθεσε, τέλος: «Είναι ένας τελικός, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Θέλω να πιστεύω πως θα γεμίσει το γήπεδο θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος και… ας νικήσει ο καλύτερος».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και πρόστιμο ο Ντίλαρντ!


Και πρόστιμο ο Ντίλαρντ

Εκτός από το δίμηνο αποκλεισμό από κάθε είδους αθλητική συνάντηση ο Κέβιν Ντίλαρντ του Απόλλωνα Πάτρας θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τον Κέβιν Ντίλαρντ, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Στον γκαρντ του Απόλλωνα Πάτρας επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο μηνών από κάθε είδους αθλητική συνάντηση, από την ημερομηνία λήψης του πρώτου δείγματος (3/1/2016) και παράλληλα πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ.

Από ‘κει και πέρα, η ΚΑΕ Ρέθυμνο απαλλάχθηκε για την κατηγορία της χρήσης ηχητικών οργάνων στην αναμέτρηση με το Λαύριο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή:

«Επιβάλλονται σε βάρος του Kevin Andre Dillard, καλαθοσφαιριστή της ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΕ, οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας της Δ9-τετραυδροκανναβινόλης (κανναβινοειδές), 11-Νορ-Δ9-τετραυδροκανναβινόλης -9-καρβολικού οξέως, ήτοι για παράβαση άρθρων 128Β, 128Γ, 128Ζ παρ. 1 α΄, 3, 4 και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ και ζ του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρου 10.4 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ της FIBA όπως ισχύει:

α. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για δύο (2) μήνες, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος (3-1-2016).
β. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος.
γ. Επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα τέλεσης της παράβασης.
δ. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ.
ε. Έκπτωση και αποκλεισμός από συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών για δύο (2) χρόνια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Απαλλάσσεται η Α.Γ.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΕ για την κατηγορία της χρήσης ηχητικών οργάνων ή της μετάδοση μουσικής ως και πάσης φύσεως ηχητικών ή ηλεκτρονικών και μουσικών σημάτων, κατά τον Πρωταθλήματος με το ΛΑΥΡΙΟ της 18-2-2016
».

Απόλυτο αφεντικό ο Τοπαλίδης!!


Απόλυτο αφεντικό ο Τοπαλίδης!

Διπλό ρόλο θα έχει από σήμερα στην ιρανική Ραχ Αχάν ο Γιάννης Τοπαλίδης, καθώς, εκτός από τεχνικός διευθυντής, αναλαμβάνει και πρώτος προπονητής!


Πρώτος προπονητής αναλαμβάνει στην ιρανική Ραχ Αχάν ο Γιάννης Τοπαλίδης!

Ο πρώην τεχνικός της ομάδας, Μεχντί Ταρτάρ, πλήρωσε το μάρμαρο για την κακή πορεία της φέτος και ο μεγαλομέτοχός της εμπιστεύεται στον Έλληνα προπονητή το… τιμόνι της, διατηρώντας τον, μάλιστα ΚΑΙ στη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Στόχος της Ραχ Αχάν, αξίζει να σημειώσουμε, είναι να παραμείνει στην κατηγορία και με τον πρώην βοηθό του Ρεχάγκελ στην Εθνική μας οι Ιρανοί εμφανίζονται αισιόδοξοι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στον τελικό του Λιγκ Καπ!!


Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στον τελικό του Λιγκ Καπ!

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 3-0 σετ του Φοίνικα στον δεύτερο ημιτελικό του Λιγκ Καπ που διεξάγεται στη Σύρο και θα συναντήσει τον Ολυμπιακό στην τελική μάχη για τη διεκδίκηση της πρώτης κούπας της χρονιάς.

Δυο σετ κράτησε η αγωνία στο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Φοίνικα, με τον δικέφαλο τελικά να επικρατεί 3-0 σετ στη Σύρο και να συναντά τον Ολυμπιακό στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Με τον Σεπέδα να βγάζει φωτιές ο «δικέφαλος» έδειξε αποφασιστικότητα στα δύο πρώτα αμφίρροπα σετ, στα οποία ο Φοίνικας -με την συμπαράσταση του κόσμου του- ήταν αναποτελεσματικός στους κρίσιμους πόντους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένος και πήρε προβάδισμα, ενώ οι Συριανοί αντέδρασαν από τα μέσα του σετ. Με τον Ντόκιτς να έχει τον πρώτο λόγο ο Φοίνικας πήρε τα ηνία στο 15-19, με το σερβίς του Κουρνέτα να δίνει την απάντηση για το 19-18.
Μετά από δυο χαμένες ευκαιρίες για τον Φοίνικα να κάνει το 1-0, ο ΠΑΟΚ με τον Τσεπέδα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στο ίδιο επίπεδο κινήθηκε και το δεύτερο σετ, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα μέχρι το 20-21. Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε το «σόου» των Κουβανών, Τσεπέδα και Χιμένεζ, που καθάρισαν το σετ.

Με την ψυχολογία του Φοίνικα πλέον καταρρακωμένη -παρά τις «ντόπες» απ’ τον κόσμο που έδωσε ισχυρό παρών στην εξέδρα- ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 3-0 που τον οδήγησε για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί αύριο (Σάββατο 19/2) στις 21.00 κόντρα στον Ολυμπιακό, που νωρίτερα επιβλήθηκε 3-0 σετ του Ηρακλή.

Τα σετ: 27-25, 25-22, 25-20

Η διακύμανση:
1ο σετ: 8-5. 14-16, 20-21, 27-25
2ο σετ: 8-7, 15-16, 20-21, 25-22
3ο σετ: 8-4, 16-9, 21-10, 25-20
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η FIFA πληρώνει τον μισθό του Βερμάελεν στην Μπαρτσελόνα!!


Η FIFA πληρώνει τον μισθό του Βερμάελεν στην Μπαρτσελόνα!

Ακόμα «κλαίει» η Μπαρτσελόνα τα 15 εκατ. ευρώ που έδωσε στην Άρσεναλ για την απόκτηση του Τόμας Βερμάελεν, ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» γλίτωσαν τα έξοδα των ετήσιων απολαβών για την περσινή σεζόν.

Τον τίτλο ως μία από τις πλέον αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα παίρνει και δικαιολογημένα ο Τόμας Βερμάελεν, καθώς σε καμία περίπτωση ο παίκτης δεν έχει δικαιολογήσει τα 15 εκατ. ευρώ που δαπάνησαν οι «μπλαουγκράνα» για να τον αποκτήσουν από την Άρσεναλ.

Ωστόσο, σαν άλλη παρηγοριά στον… άρρωστο, η Μπαρτσελόνα γλίτωσε την πληρωμή των περσινών ετήσιων απολαβών του παίκτη, καθώς τα 2 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στο συμβόλαιό του θα τα καταβάλει η FIFA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sport» η παγκόσμια ομοσπονδία καλείται να πληρώσει ως αποζημίωση το εν λόγω ποσό στην Μπαρτσελόνα, μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του παίκτη με την εθνική Βελγίου.

Έπειτα από δικαστικές διαμάχες, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές απέδειξαν ότι ο παίκτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έτσι εξασφάλισαν το ποσό των 2 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στις ετήσιες απολαβές του διεθνούς αμυντικού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στους «4» η Αβελίνο!!


Στους «4» η Αβελίνο

Η «καυτή» τριάδα των Βεϊκάλας, Ράγκλαντ και Νάναλι έδωσε τη νίκη με 94-87 στην Αβελίνο επί της Ρέτζιο Εμίλια και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας.

Χάρη στους εξαιρετικούς Βεϊκάλας, Ράγκλαντ και Νάναλι η Αβελίνο νίκησε 94-87 τη Ρέτζιο Εμίλια και παράλληλα προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Ιταλίας όπου θα αντιμετωπίσει την Τρέντο.

Ο πρώτος τελείωσε το ματς με 21 πόντους, ο δεύτερος με 20 και ο τρίτος πρόσθεσε άλλους 17 για τους νικητές, με τους ηττημένους να είχαν ως κορυφαίο τον Πολονάρα με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 39-44, 53-62, 87-94
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος για ΠΑΣ Γιάννινα ο Αστέρας!!


Έτοιμος για ΠΑΣ Γιάννινα ο Αστέρας

Την αποστολή για τον «τελικό» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης Τερεζόπουλος. Παραμένουν εκτός Φούντας, Ιγκλέσιας, Τσοκάνης και Τριανταφυλλόπουλος.

Τους εκλεκτούς του για τον «τελικό», όπως τον χαρακτηρίζουν άπαντες στην ομάδα, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τερεζόπουλος.

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Φούντα, Ιγκλέσιας, Τσοκάνη και Τριανταφυλλόπουλου, σε ένα ματς που η νίκη είναι μονόδρομος ώστε με συνδυασμό αποτελεσμάτων οι Αρκάδες να μπουν εκ νέου στην πεντάδα.

Τερματοφύλακες:
Θεοδωρόπουλος, Μπαντής

Αμυντικοί:
Αλόκο, Ζησόπουλος, Κιτοκό, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Λούι

Μέσοι:
Ντουντού, Μάσα, Τσάβες, Μπερτόγλιο, Κουρμπέλης, Στανισάβλιεβιτς, Χαμντανί, Μούκαμ

Επιθετικοί:
Ιωαννίδης, Γιάννου
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «Εκδίκηση Πορνό», το βιβλίο της πρώην του Ετό, που πέτυχε να μην κυκλοφορήσει!! (pics)


ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «Εκδίκηση Πορνό», το βιβλίο της πρώην του Ετό, που πέτυχε να μην κυκλοφορήσει! (pics)

Το περίφημο βιβλίο της πρώην του Ετό, Ναταλί Κοά, με τίτλο «Εκδίκηση Πορνό - Σεξ, Πόδια, Λεφτά, η ζωή του πρώην Σαμουέλ Ετό», δεν θα κυκλοφορήσει, τουλάχιστον προς το παρόν…

Δεκτό έκανε το αίτημα του Σαμουέλ Ετό το Ανώτατο δικαστήριο του Παρισιού, αναστέλλοντας την κυκλοφορία του βιβλίου της πρώην συντρόφου του, Ναταλί Κοά, με τίτλο «Εκδίκηση Πορνό - Σεξ, Πόδια, Λεφτά, η ζωή του πρώην Σαμουέλ Ετό».

Ο 35χρονος στράικερ κατέθεσε αίτημα, προκειμένου να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο, καθώς, όπως υποστηρίζει, περιέχει ανακρίβειες για τον ίδιο, ενώ κατηγόρησε την πρώην μνηστή του για «απάτη και καταπάτηση της εμπιστοσύνης του»!

Έτσι, το Δικαστήριο έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του Καμερουνέζου και διέταξε την προσωρινή αναστολή της κυκλοφορίας του βιβλίου, που επρόκειτο να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη (22/2).

Αξίζει να τονίσουμε, πάντως, πως ο εκδότης κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης, που θα εκδικαστεί τη Δευτέρα (22/2).

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο ο Κατσίβελης έλειπε!!


Μόνο ο Κατσίβελης έλειπε

Με μοναδικό απόντα τον Δημήτρη Κατσίβελη συνέχισε η ΑΕΚ την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με την Κηφισιά.

Μία αναμενόμενη απουσία είχε η ΑΕΚ στην προπόνηση της Παρασκευής (19/2), ενόψει της αναμέτρησης με την Κηφισιά.

Ο Γιούρι Ζντοβτς είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του Δημήτρη Κατσίβελη, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο στο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας και όπως έγινε γνωστό θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 20,6 εκατ. τον χρόνο στο προσύμφωνο Μουρίνιο-Γιουνάιτεντ!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 20,6 εκατ. τον χρόνο στο προσύμφωνο Μουρίνιο-Γιουνάιτεντ!

Βρετανική ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι ο Πορτογάλος έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αποδοχές που «αγγίζουν» τα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

«Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»... Βρετανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο «γάμος» μεταξύ του πορτογάλου προπονητή και των «κόκκινων διαβόλων» έχει γίνει, με τις δύο πλευρές να έχουν υπογράψει και ένα προσύμφωνο.

Βέβαια, όχι ό,τι κι ό,τι... Ένα προσύμφωνο που θα αποφέρει «χρυσάφι» στον Μουρίνιο. Βάσει του δημοσιεύματος ο πορτογάλος θα αμείβεται με κάτι περισσότερο από 20 εκατομμύρια (20,6 εκατ.) ευρώ τον χρόνο.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «football insider» το υπογράφει ένας άγγλος δημοσιογράφος ο οποίος έχει εργασθεί σε μεγάλα ΜΜΕ της χώρας έχοντας στο ενεργητικό του αρκετά αποκλειστικά.

Ο Γουέιν Βεσεϊ αναφέρει ότι το προσύμφωνο το οποίο έχει υπογραφεί είναι ένα αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που έχουν κρατήσει για περίπου έξι εβδομάδες!

Τελικά, ο 53χρονος και οι διοικούντες την Γιουνάιτεντ έδωσαν τα χέρια, με τον πρώτο να αρχίζει ήδη τον σχεδιασμό του ρόστερ που θα έχει στη διάθεσή του από το καλοκαίρι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απάντησε το υπουργείο στην ΑΕΚ!!


Απάντησε το υπουργείο στην ΑΕΚ!

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΠΑΕ ΑΕΚ. Τονίζει ότι έχει λάβει πρωτοβουλίες για το θέμα του γηπέδου και δηλώνει ανοικτό σε διάλογο.

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΑΕΚ και υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζεται.

Το ΥΠΕΝ απάντησε σε αυτή που είχε εκδώσει νωρίτερα η Ένωση υπογραμμίζοντας ότι η αθηναϊκή ΠΑΕ δεν συμπεριέλαβε όλες τις απόψεις που «διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την ΜΠΕ, από το σύνολο των συμμετεχόντων και τις γνωμοδοτούσες Υπηρεσίες των συναρμόδιων φορέων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αυτή συνεχίζει: «Βεβαίως, εάν η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θέλει να αντικρούσει αυτές τις απόψεις παραθέτοντας τις δικές της διευκρινίσεις και επιχειρήματα, ας το γνωστοποιήσει προκειμένου η διαδικασία αξιολόγησης να συνεχιστεί, με τα υπάρχοντα δεδομένα. Μέχρι σήμερα, πάντως, τέτοια γνωστοποίηση δεν υπήρξε προς το υπουργείο, όπως θα ήταν σκόπιμο με βάση και τις πάγιες διοικητικές πρακτικές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί ότι η απλή και μόνο αναφορά στο παρελθόν δεν βοηθά στη διαδικασία αξιολόγησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το γήπεδο της ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται σε πολύ συγκεκριμένο στάδιο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει.

Πολύ χρήσιμο θα ήταν εάν στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ συμπεριλαμβάνονταν απαντήσεις για τις απόψεις που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την ΜΠΕ, από το σύνολο των συμμετεχόντων και τις γνωμοδοτούσες Υπηρεσίες των συναρμόδιων φορέων.

Βεβαίως, εάν η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θέλει να αντικρούσει αυτές τις απόψεις παραθέτοντας τις δικές της διευκρινίσεις και επιχειρήματα, ας το γνωστοποιήσει προκειμένου η διαδικασία αξιολόγησης να συνεχιστεί, με τα υπάρχοντα δεδομένα. Μέχρι σήμερα, πάντως, τέτοια γνωστοποίηση δεν υπήρξε προς το υπουργείο, όπως θα ήταν σκόπιμο με βάση και τις πάγιες διοικητικές πρακτικές.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ιδιαίτερη υπευθυνότητα προώθησε τη διαδικασία αξιολόγησης και παράλληλα έλαβε πρωτοβουλίες συνεννόησης όλων των εμπλεκομένων πλευρών γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα υπερτοπικού χαρακτήρα, το οποίο αφορά όχι μόνο τους πολλούς φίλους της ΑΕΚ και τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ακόμη που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εντυπώσεις δεν ταυτίζονται πάντοτε με την ουσία, συνήθως την βλάπτουν. Το ΥΠΕΝ προτιμά να εργαστεί επί της ουσίας, βάσει των δεδομένων και σε αυτή την προσπάθεια παραμένει ανοιχτό στην επικοινωνία και τον διάλογο».

Μακ: «Ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε δυνατή ομάδα»


Μακ: «Ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε δυνατή ομάδα»

Ως ευκαιρία να αποδείξει ο ΠΑΟΚ ότι είναι δυνατή και καλή ομάδα βλέπει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος τόνισε πως ο δικέφαλος θα δώσει μεγάλη μάχη για το τρίποντο.

Στην θέληση που έχει ο ΠΑΟΚ να πάρει το τρίποντο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στάθηκε σε δηλώσεις του ο Ρόμπερτ Μακ, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο ματς είναι ευκαιρία για την ομάδα του να δείξει ότι είναι δυνατή, μετά την ήττα απ’ τον Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Nova:

Για την κατάσταση στην ομάδα: «Είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί δεν καταφέραμε να πάρουμε την νίκη σε ένα τοπικό ντέρμπι αλλά και το τρίποντο που χρειαζόμασταν, προκειμένου να ανέβουμε βαθμολογικά. Αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω και την Κυριακή να είμαστε καλοί. Είναι μία ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε δυνατή και καλή ομάδα. Όλη η συγκέντρωση μας είναι στραμμένη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που είναι πολύ σημαντικό για εμάς» .

Για το αν επηρεάζουν την ομάδα οι αλλαγές στο διοικητικό και οργανωτικό κομμάτι: «Όλοι γνωρίζουμε τι έγινε. Οι αλλαγές που έγιναν όμως δεν αφορούν το εσωτερικό της ομάδας που αποτελείται από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Το πιο σημαντικό είναι για τον ΠΑΟΚ είναι οι παίκτες που παίζουν και δείχνουν την αξία της ομάδας και όχι κάποιος που βρίσκεται πιο πάνω. Φυσικά έφυγε ένας καλός άνθρωπος από την ομάδα αλλά πρέπει να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί πλέον για να δείξουμε σε όλη την Ελλάδα ότι έχουμε μία δυνατή ομάδα. Μπορούμε να το αποδείξουμε την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό» .

Για το αν είναι έτοιμος να επωμιστεί το βάρος της επιθετικής γραμμής της ομάδας: «Έχουμε πολλούς παίκτες-κλειδιά τραυματίες άρα πολλά προβλήματα. Πρέπει να συμβιβαστούμε και να τα αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε μεγάλα παιχνίδια και είναι έτοιμοι να παίξουν για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να είμαστε δυνατοί αυτοί την περίοδο καθώς χρειαζόμαστε βαθμούς, θέλουμε την νίκη την Κυριακή. Ο προπονητής θα επιλέξει αυτούς που θεωρεί καλύτερους και θα δούμε πως θα πάει» .

Για τον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι αυτοί που θέλουν. Έχουν προβλήματα και έμειναν έξω από το Κύπελλο. Θέλουν την νίκη καθώς ηττήθηκαν στο προηγούμενο παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι και θα δώσουμε μάχη για το τρίποντο. Πιστεύω όποιος βάλεις το πρώτο γκολ θα πάρει την νίκη».

Ντόρσεϊ: «Γύρισα σπίτι μου»


Ντόρσεϊ: «Γύρισα σπίτι μου»

Ενθουσιασμένος με την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα δήλωσε ο Τζόι Ντόρσεϊ, μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με την ομάδα της Καταλονίας.

Σαν να επέστρεψε… σπίτι του νιώθει ο Τζόι Ντόρσεϊ, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ήταν ένα όνειρό μου να επιστρέψω. Εδώ ήθελα να είμαι», δήλωσε αρχικά ο Τζόι Ντόρσεϊ στην ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε:

«Μίλησα με τον Μπραντ Όλεσον πριν ολοκληρωθούν όλα, ενώ με τον Πάου Ρίμπας είχαμε αγωνιστεί μαζί στην Λαμποράλ Κούτσα. Είμαι ενθουσιασμένος που γύρισα σπίτι μου»!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σίλβα: «Έχουμε πρόβλημα στο γκολ και πρέπει να το λύσουμε»


Σίλβα: «Έχουμε πρόβλημα στο γκολ και πρέπει να το λύσουμε»

Προβληματισμένος για το ότι ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει παρά το ότι δημιουργεί ευκαιρίες, παρουσιάστηκε ο Μάρκο Σίλβα που αναφέρθηκε στο ματς με την Άντερλεχτ και τα προσεχή με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

Ως ένα πρόβλημα που πρέπει να το μελετήσει και να λυθεί άμεσα χαρακτήρισε ο Μάρκο Σίλβα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει ανάλογα με τις ευκαιρίες που δημιουργεί σε ένα ενενηντάλεπτο, μιλώντας στην κάμερα της NOVA εν όψει της αναμέτρησης κόντρα στον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε παράλληλα ότι στην αναμέτρηση της Πέμπτης με την Άντερλεχτ θα τα δώσουν όλα για να ανατρέψουν το κακό αποτέλεσμα του Βελγίου, ενώ «πρόκληση» χαρακτήρισε τα ματς του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα:

Κύριε Σίλβα, μετά την αναμέτρηση με την Άντερλεχτ, εισπράττετε από τους ποδοσφαιριστές σας πίστη ότι μπορούν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ στη ρεβάνς και να πάρουν την πρόκριση;
«Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχουμε προλάβει να βρεθούμε καλά - καλά με τους παίκτες. Σίγουρα, τώρα στην πρώτη προπόνηση που αρχίζει σε λίγη ώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε και να συζητήσουμε για ότι συνέβη και για το τι θέλουμε να συμβεί από εδώ και πέρα. Θα κάνουμε την ανάλυση για τα λάθη μας, για το τι έφταιξε και τι δεν πήγε καλά. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά μας.

Όμως, παρόλο που δώσαμε πολλά στο παιχνίδι αυτό, θα πρέπει να δώσουμε πολλά περισσότερα στο δεύτερο παιχνίδι για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα υπέρ μας. Είναι πράγματα στα οποία θα πρέπει να βελτιωθούμε. Θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι.

Και θέλω για μία ακόμη φορά να πω στους φιλάθλους μας, σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο και σίγουρα σε όσους θα είναι την επόμενη Πέμπτη στο γήπεδό μας για να μας υποστηρίξουν ξανά, ότι εμείς θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε και να προκριθούμε».


Τι σκέφτεται ένας προπονητής που βλέπει την ομάδα του να δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες, αλλά να μην τις αξιοποιεί; Ή αν θέλετε, το πρόβλημα θα ήταν να μην έκανε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός;

«Συμφωνώ μαζί σας. Είναι ένα πρόβλημα το γεγονός πως παρόλο που δημιουργείς πολλές ευκαιρίες, δεν είσαι αποτελεσματικός, ώστε να τις μετατρέπεις σε γκολ και να κερδίζεις. Γιατί μόνο όταν μετατρέπεις τις ευκαιρίες σε γκολ και έχεις αποτέλεσμα, τότε κερδίζεις. Είναι ένα πρόβλημα. Όμως, συμφωνώ μαζί σας ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα αν μία ομάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες.

Εμείς σε αυτό το παιχνίδι είχαμε τόσες πολλές ευκαιρίες που μου φαίνεται σαν ψέμα ότι δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Κάποιες από αυτές είναι πολύ ξεκάθαρες, κλασικές ευκαιρίες. Και είναι πραγματικά αδιανόητο που δεν μπορέσαμε να βάλουμε ούτε ένα γκολ. Όμως, θα ήταν πραγματικά μεγαλύτερο το πρόβλημα αν δεν είχαμε αυτές τις ευκαιρίες. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καλό αποτέλεσμα σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργούμε.

Δεν έχουμε καταφέρει να σκοράρουμε. Όμως, είναι κάτι που σύντομα θα πρέπει να αλλάξουμε. Σύντομα θα πρέπει να δούμε τι φταίει και να το αλλάξουμε. Γιατί μόνο αν έχει αποτέλεσμα η προσπάθειά σου, μπορείς να νικήσεις. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Καλό είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά πρέπει να μάθουμε και να τις τελειώνουμε».


Για τον Ατρόμητο τι εικόνα έχετε;

«Είναι μία ομάδα που έχει φέρει καταπληκτικά αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια. Έχει καταφέρει να κερδίσει και να αποκλείσει στο κύπελλο πολύ σημαντικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μία ομάδα που φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα σε αγώνες που τα χρειάζεται.

Ο προπονητής της είχε καταφέρει να κερδίσει την προηγούμενη ομάδα του, την ΑΕΚ. Επομένως είμαστε σίγουροι πως το παιχνίδι της Κυριακής δε θα είναι καθόλου εύκολο. Επίσης, είμαστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε ομάδα έρχεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο γήπεδό μας έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και ανταγωνισμό. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Όμως, εμείς θα πρέπει να κάνουμε πράξη τις δυνατότητές μας για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στο γήπεδο μας».


Στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα το σχόλιο σας για το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

«Πραγματικά είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και μία ομάδα με ποιότητα. Σεβόμαστε την ποιότητα του αντιπάλου. Όμως, έχουμε τη φιλοδοξία να βρεθούμε στον τελικό και να κερδίσουμε το κύπελλο. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να περάσουμε από αυτή τη δοκιμασία.

Θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Όποια από τις δύο ομάδες θέλει να περάσει στον τελικό, θα πρέπει να αποδείξει την αξία της στον αγωνιστικό χώρο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δείξουμε την αγωνιστική ανωτερότητά μας και στα δύο παιχνίδια. Να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας. Για αυτό θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε να πάρουμε την πρόκριση στο γήπεδό μας, μπροστά στους φιλάθλους μας.

Πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και αποτελεσματικοί γιατί έχουμε τη φιλοδοξία να φθάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το κύπελλο».

Υπάλληλος της Άστον Βίλα παραιτήθηκε και συγκλονίζει: «Δεν μπορώ να βλέπω τους παίκτες να γελάνε»!


Υπάλληλος της Άστον Βίλα παραιτήθηκε και συγκλονίζει: «Δεν μπορώ να βλέπω τους παίκτες να γελάνε»!

Σκεφτείτε να δουλεύετε 40 χρόνια στην αγαπημένη σας ομάδα, αυτή να τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να βλέπετε τους παίκτες να γελούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα…

Μία συγκλονιστική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (19/2) στην Αγγλία.

Μία υπάλληλος, τα τελευταία 40(!) χρόνια, της Άστον Βίλα, που πονάει όσο κανείς την ομάδα του Μπέρμιγχαμ, η οποία κινδυνεύει με υποβιβασμό για πρώτη φορά από καταβολής Premier League, παραιτήθηκε μην αντέχοντας να βλέπει τους «χωριάτες» σε αυτό το χάλι, ενώ, στο σχετικό γράμμα της προς τη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, αποκάλυψε πως «οι παίκτες έρχονται στα αποδυτήρια γελώντας, παρά το γεγονός ότι χάνουν διαρκώς»!

Τονίζει, δε, πως «όποιος οπαδός τολμά να αντιδράσει του αφαιρούν το δικαίωμα να έρχεται στο γήπεδο ή του παίρνουν το διαρκείας», ενώ… τα χώνει στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες!

Η Έλεν Ρόουζ, όπως είναι το όνομά της εν λόγω υπαλλήλου, που μοίραζε το match program στους οπαδούς της Βιλα στο ''Villa Park'', στο συγκλονιστικό γράμμα της λέει χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα τον τελευταίο καιρό ολοένα και χειροτερεύουν. Στην αρχή της σεζόν όλοι έπρεπε να ξανακάνουμε αίτηση για τη δουλειά μας. Έδιωξαν κόσμο που δούλευε 40 χρόνια στην ομάδα, λέγοντάς τους ότι δεν είναι πια άξιοι να εργάζονται για την Αστον Βίλα.

Μετά τα παιχνίδια, οι παίκτες έρχονται στα αποδυτήρια γελώντας, παρά το γεγονός ότι χάνουν διαρκώς. Μου ραγίζει την καρδιά αυτό το θέαμα και δεν μπορώ άλλο να το βλέπω. Όποιος οπαδός τολμά να αντιδράσει, του αφαιρούν το δικαίωμα να έρχεται στο γήπεδο ή του παίρνουν το διαρκείας.

Τη λάτρευα τη δουλειά μου στην Άστον Βίλα. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω άλλο τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες, που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, να ''τρέχουν'' αυτή την ομάδα. Δεν σέβονται τίποτα από την ιστορία
»!








*Πηγή: sport-fm.gr*

Γράμμα «ανακωχής» έστειλε η Τσέλσι στον Μουρίνιο!!


Γράμμα «ανακωχής» έστειλε η Τσέλσι στον Μουρίνιο

Γράμμα που τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και το οποίο συνοδευόταν από ρέπλικες τροπαίων έστειλε η Τσέλσι στον Ζοσέ Μουρίνιο ώστε να εξομαλυνθούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο προπονητή της ιστορίας της και για αυτό το λόγο η Τσέλσι δεν θέλει να έχει τεταμένες σχέσεις με τον Ζοσέ Μουρίνιο, μετά το δεύτερο «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών πριν από μερικούς μήνες.

Για αυτό το λόγο σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Telegraph», οι Λονδρέζοι με ένα γράμμα το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος, Μπρους Μπακ, τον ευχαριστούν για την προσφορά του στο σύλλογο και όλες τις επιτυχίες που έφερε υπό τη δική του καθοδήγηση.

Παράλληλα, οι «μπλε» μαζί με το γράμμα, έστειλαν στο σπίτι του πολύπειρου τεχνικού στο δυτικό Λονδίνο, δύο ρέπλικες με τα τρόπαια της Premier League και του Capital One Cup, τα οποία κατέκτησε τη σεζόν 2014-2015.

Τέλος, στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η διοίκηση του συλλόγου έχουν εκτιμήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει διατηρήσει πολύ χαμηλούς τόνους μετά την απόλυσή του από την ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μέσα» Διαμαντίδης και Κούζμιτς!!


«Μέσα» Διαμαντίδης και Κούζμιτς

Στη διάθεση του Σάσα Τζόρτζεβιτς για το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, στην Πυλαία, τέθηκαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Όγκνιεν Κούζμιτς.

Πολύ ευχάριστα συνεχίζει ο Παναθηναϊκός την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, την προσεχή Κυριακή (21/2).

Την Παρασκευή (19/2), ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είδε τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Όγκνιεν Κούζμιτς να προπονούνται σε φουλ ρυθμούς και έτσι να είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη.

Από ‘κει και πέρα, εκτός έμεινε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος έκανε μόνο τρέξιμο λόγω των ενοχλήσεων που νιώθει στους κοιλιακούς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλήγμα με Σενγκέλια στην Λαμποράλ!!


Πλήγμα με Σενγκέλια στην Λαμποράλ

Εκτός αγωνιστικής δράσης για 12 με 14 εβδομάδες θα παραμείνει ο Τόρνικε Σενγκέλια, όπως ανακοίνωσε η Λαμποράλ Κούτσα.

Η ατυχία χτύπησε ξανά τον Τόρνικε Σενγκέλια.

Ο Γεωργιανός φόργουορντ τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό του γόνατο και όπως ανακοίνωσε η Λαμποράλ Κούτσα θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση να εκτιμάται σε 12 με 14 εβδομάδες.

Ο 24χρονος άσος έχει φέτος 10,8 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ και 20,8 λεπτά κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος για να διευρύνει το σερί ο Άρης!


Έτοιμος για να διευρύνει το σερί ο Άρης

Πλήρης θα ταξιδέψει ο Άρης στην Καβάλα για την αναμέτρηση με την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου, καθώς ο Δημήτρης Πρίφτης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Πανέτοιμος για την έκτη του σερί νίκη στην Α1 είναι ο Άρης.

Οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν την Παρασκευή (19/2) την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση στην Καβάλα, με τον Δημήτρη Πρίφτη να είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Αναλυτικά την αποστολή του Άρη αποτελούν οι: Βασίλης Ξανθόπουλος, Μιχάλης Πελεκάνος, Σλάβεν Τσούπκοβιτς, Δημήτρης Φλιώνης, Οκάρο Ουάιτ, Ντομινίκ Ουότερς, Θόδωρος Ζάρας, Τζαμέλ Χάγκινς, Τζέικ Κοέν, Σπύρος Μούρτος, Βασίλης Σίμτσακ, Τζερέλ ΜακΝίλ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει Παναθηναϊκό ο Βασιλειάδης, αμφίβολος ο «Σόφο»


Χάνει Παναθηναϊκό ο Βασιλειάδης, αμφίβολος ο «Σόφο»

Ούτε κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι σε θέση να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ ο Κώστας Βασιλειάδης, ενώ αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη.


Μετ’ εμποδίων εξακολουθεί να συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση της Κυριακής (21/2) με τον Παναθηναϊκό.

Εκτός από το πρόγραμμα της Παρασκευής (19/2) έμειναν οι Κώστας Βασιλειάδης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» συνεχίζει την ειδική θεραπεία για τις ενοχλήσεις στο πέλμα και έτσι δεν θα αγωνιστεί στο ματς με τους «πράσινους», ενώ από την άλλη ο «Σόφο» έμεινε εκτός προγράμματος λόγω γαστρεντερίτιδας, με τη συμμετοχή του να κρίνεται αμφίβολη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της το Σάββατο (20/2), με μια προπόνηση το μεσημέρι (13:00).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα του Παπαθανασάκη!!


Η ώρα του Παπαθανασάκη

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον Σπύρο Παπαθανάσακη τον πρόεδρο που κέρδισε με την ειλικρίνεια όσα έκτισε μέχρι σήμερα ο Ηρακλής και θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος για το μέλλον της ομάδας του.

Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις του Σπύρου Παπαθασάκη δεν είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που έχει δείξει μέχρι σήμερα. Κι αυτό το καταθέτω αφού έχω επιστρατεύσει όλη μου τη διακριτικότητα για την περίπτωση του ομογενή προέδρου, που ήρθε μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, από τον Καναδά, με την παρόρμηση ορισμένων ανθρώπων του Ηρακλή, για να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ο Παπαθανασάκης είναι μια περίπτωση παράγοντα που δεν διαφέρει σε πολλά από τον Σαββίδη, που κι αυτός τα γνωρίζει όλα, που κι αυτός δέχεται πολλές και διάφορες επιρροές και δεν κλείνει ποτέ τα αυτιά του. Ή μάλλον τα κλείνει όταν του λένε ότι θα πρέπει να προσλάβει ανθρώπους που γνωρίζουν και να κάνει υπομονή μέχρι να αποδώσει η επιλογή τους.

Οι διαφορές των δύο είναι ελάχιστες και μόνο στο οικονομικό είναι που διακρίνεται το χάσμα, αφού το μέγεθος του Παπαθανασάκη είναι κατά πολύ μικρότερο.

Ο Παπαθανασάκης, όσο ήταν εύκολη υπόθεση η συγκρότηση της ομάδας και τα έξοδα ήταν περιορισμένα σε μικρότερη κατηγορία, φάνηκε να είναι απόλυτα ειλικρινής και να πιστεύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως σε κάθε απαίτηση του Ηρακλή που ήθελε να επιστρέψει στη Superleague.

Όταν τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα και έπρεπε να διαχειριστεί κρίσεις αφού τα αποτελέσματα δεν είναι το ίδιο όπως πέρσι συχνά επιτυχημένα, ήρθε η γκρίνια για μεταγραφές, προστέθηκε ένας βραχνάς που δεν μπορούσε, ούτε και τώρα είναι σε θέση να τον ελέγξει, καθότι δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να ενισχύσει ουσιαστικά την ομάδα του.

Γιατί αν νομίζετε ότι με τις προσθήκες του Ιανουαρίου κέρδισε κάτι περισσότερο από λίγο χρόνο, είστε γελασμένοι., Μπορεί ο Ηρακλής να έχει οριστικά πλέον την ταυτότητα ίσως της πιο αξιόλογης φετινής πορείας, που αποτελεί κυρίως συνάρτηση της θέσης του στον βαθμολογικό πίνακα και των χρημάτων που ξοδεύτηκαν, αλλά, του χρόνου θα είναι πολύ διαφορετικό το σκηνικό. Κι αν ο Παπαδόπουλος το λέει και το εννοεί αυτό το… περί πεντάδας, τότε καλά θα κάνει ο Παπαθανασάκης να είναι και πάλι ειλικρινής. Να ξεκαθαρίσει οριστικά να μπορεί ή αν δεν είναι σε θέση να οδηγήσει ψηλότερα την ομάδα του.

Πολύ φιλότιμη η προσπάθειά του μέχρι τώρα. Θα εκτιμηθεί περισσότερο όταν θα έρθει η μέρα που θα θέσει υπόψη όλων ότι υπάρχει πολύς χώρος στην ΠΑΕ, για ανθρώπους που θα τον στηρίξουν ή που θα τους παραδώσει τη σκυτάλη για να φτιάξουν κάτι ακόμη καλύτερο στον Ηρακλή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στραματσόνι: «Την Κυριακή θα έχουμε 11 εχθρούς απέναντί μας»


Στραματσόνι: «Την Κυριακή θα έχουμε 11 εχθρούς απέναντί μας»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, μίλησε στην κάμερα της NOVA για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το… μάχη! Τι είπε για Εσιέν, Μπεργκ Λέτο και Λουντ.

Δηλώσεις στην κάμερα της NOVA έκανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά, είπε

- Για το «διπλό» της περασμένης αγωνιστικής στα Γιάννενα: «Ήταν σημαντικό για εμάς να δείξουμε μια καλή αντίδραση μετά από το κακό ματς που είχαμε στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Πρώτα απ’ όλα, για τους εαυτούς μας, γιατί δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε να πείσουμε, ως τεχνικό τιμ, τους ποδοσφαιριστές μας πως έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που έδειξαν σε εκείνο το ματς και φυσικά, για τους φιλάθλους μας. Θέλουμε να τους δείξουμε πως παλεύουμε κάθε ματς, παρότι χάσαμε τον Νο. 1 φετινό μας στόχο, για να τερματίσουμε όσο καλύτερα γίνεται την τρέχουσα σεζόν και παράλληλα, να προετοιμάσουμε κατάλληλα για την επόμενη χρονιά».

- Για την εμφάνιση του Μπεργκ στο παιχνίδι με τους Ηπειρώτες (σκόραρε δύο φορές): «Και για την ομάδα και για τη δικιά μου τακτική, είναι πολύ σημαντική η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο επιθετικός, γιατί στο 4-3-3 που χρησιμοποιούμε η απόδοση του επιθετικού είναι κομβική για το σύστημά μας, Είναι πολύ σημαντικό και ο Κλωναρίδης και ο Μπεργκ να έχουν καλή απόδοση».

- Για τη συνολική εικόνα της ομάδας: «Πάνω απ’ όλα, κρατάω τη συνολική εικόνα της ομάδας. Παλέψαμε για 90 λεπτά χωρίς να σκεφτόμαστε το αριθμητικό πλεονέκτημα και χωρίς να ξεχάσουμε τι φανέλα φοράμε»!

- Για το αν κοιτάει τη βαθμολογία ενόψει ΠΑΟΚ: «Μου αρέσει να κοιτάω τη βαθμολογία στο τέλος τη χρονιάς. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, και για εμάς και για τον κόσμο. Πρέπει αν βρούμε τη δύναμη να νικήσουμε. Δεν κοιτάζω τη βαθμολογία, αλλά πώς θα προετοιμαστούμε καλύτερα για να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή»

- Για την κατάσταση του «δικεφάλου» και τον Μπερμπάτοφ: «Υπάρχουν δύο διαφορετικές όψεις για τον ΠΑΟΚ. Από τη μία πλευρά, έχουν κάποια προβλήματα, καθώς έχασαν στην έδρα τους, αλλά από την άλλη θα κοιτάξουν να αντιδράσουν στο ματς της Λεωφόρου. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες στο γήπεδό μας. Προετοιμαζόμαστε στο κομμάτι της ψυχολογίας, αλλά και στο αγωνιστικό. Θα δώσουμε μία μάχη, αλλά μέσα σε αγωνιστικά πλαίσια. Σεβόμαστε τον Μπερμπάτοφ και κάθε παίκτη του ΠΑΟΚ. Έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Αλλά την Κυριακή θα έχουμε 11 παίκτες δικούς μας και 11 εχθρούς απέναντί μας. Το σημαντικό είναι η δικιά μας ομάδα».

- Για το πού θα ρίξει το βάρος: «Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέσα στην περιοχή μας και σε δεύτερη φάση, όταν γίνονται κάποια γεμίσματα για την υποδοχή της μπάλας, να είμαστε προσηλωμένοι, να τελειώσουμε τις φάσεις μπροστά από το απέναντι τέρμα! Γιατί κάποιες φορές ήμασταν καλοί, αλλά όχι επικίνδυνοι. Πρέπει να είμαστε επικίνδυνοι».

- Για την κατάσταση του Εσιέν: «Για να είμαι ειλικρινής, στο παρελθόν χρησιμοποίησα πολύ τον Εσιέν. Μερικές φορές τρεις φορές τη βδομάδα… Τον τελευταίο καιρό τον είδα λίγο πιο κουρασμένο. Εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες μου. Όποιος μου δείχνει πράγματα στις προπονήσεις, θα είναι και αυτός που θα παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο. Εδώ, θέλω να κάνω ένα σχόλιο για τον Λουντ. Είναι ένας νέος παίκτης, ταλαντούχος, που μένει εκτός πολλές φορές, αλλά δεν χάνει την συγκέντρωση και τη θέλησή του και απέδειξε πως άξιζε να πάρει την ευκαιρία που πήρε. Σίγουρα είναι μικρός, αλλά μπορεί να σταθεί σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός».

- Για τον Λέτο: «Δουλεύουμε με τον Λέτο σε ειδικό πρόγραμμα. Δεν πρέπει να βιαστούμε να τον δούμε στο γήπεδο, γιατί ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος πως πρέπει να γυρίσει μόνο όταν αισθανθεί καλά. Κάνει το μισό πρόγραμμα μαζί με την ομάδα και το άλλο μισό με τον γυμναστή μας. Είμαστε σε καλό δρόμο με τον Λέτο»

Στρόμπερι: «Δεν θέλω βραβεία, θέλω να κερδίζω»


Στρόμπερι: «Δεν θέλω βραβεία, θέλω να κερδίζω»

Τίτλους με τον Ολυμπιακό και όχι προσωπικά βραβεία θέλει να κερδίζει ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, όπως δήλωσε με αφορμή την ανάδειξή του ως MVP της 19ης αγωνιστικής της Α1.

Οι προσωπικές διακρίσεις δεν σημαίνουν τίποτα για τον Ντι Τζέι Στρόμπερι, παρά μόνο οι τίτλοι με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αμερικανός στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ με αφορμή τη βράβευσή του ως MVP της 19ης αγωνιστικής της Α1.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντι Τζέι Στρόμπερι στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για πρώτη φορά στην παρουσία σου στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό;

«Για μένα δεν σημαίνει κάτι. Πραγματικά δεν σημαίνει κάτι ένα προσωπικό βραβείο. Θέλω να κερδίζω. Δεν είμαι εδώ για προσωπικά βραβεία, αλλά για ομαδικούς τίτλους. Αν στο τέλος της σεζόν η ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα και εγώ δεν πάρω ούτε ένα βραβείο MVP θα είμαι ευτυχισμένος, εάν πάρω πολλά βραβεία MVP, αλλά όχι το πρωτάθλημα, θα είμαι αποτυχημένος».

- Η σεζόν πλησιάζει στην τελική ευθεία της. Ο Ολυμπιακός σε ποια κατάσταση βρίσκεται και τι μπορεί να διεκδικήσει;

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε ενωμένοι, συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για κάθε ματς, για κάθε προπόνηση και να δώσουμε τα πάντα ώστε να κρατήσουμε την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό είναι που θέλουμε αυτή τη στιγμή. Μένουν ακόμη εφτά παιχνίδια για το τέλος της κανονικής περιόδου και θέλουμε εφτά νίκες, τίποτα λιγότερο».

- Ποια είναι η άποψη σου για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ;

«Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει εύκολο βράδυ. Σίγουρα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ξεχωρίζουν, αλλά ακόμη και οι λεγόμενες "μικρές" ομάδες μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο ξακουστά στην Ευρώπη και χαίρομαι που είμαι στον Ολυμπιακό και αγωνίζομαι στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Οι ημέρες των πρώτων αγώνων των ημιτελικών Κυπέλλου!!


Οι ημέρες των πρώτων αγώνων των ημιτελικών Κυπέλλου

Τις ημέρες που θα γίνουν τα πρώτα ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου έκανε γνωστές η ΕΠΟ.

Γνωστές έκανε η ΕΠΟ τις ημέρες που θα διεξαχθούν τα πρώτα παιχνίδια για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Έτσι, το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ενώ την επόμενη ημέρα αυτό της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η σέντρα και στις δύο αναμετρήσεις ορίστηκε για τις 19:30.

Τετάρτη, 02 Μαρτίου
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Πέμπτη, 03 Μαρτίου
ΑΕΚ – Ατρόμητος
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Άρης κοντά στα παιδιά που μάχονται τον καρκίνο!!!


Ο Άρης κοντά στα παιδιά που μάχονται τον καρκίνο!

Δίδοντας μια φανέλα της ομάδας η ΚΑΕ Άρης η οποία θα δημοπρατηθεί, θα σταθεί στο πλευρό των παιδιών που μάχονται τον καρκίνο.

Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει η ΚΑΕ Άρης. Όπως κάνει γνωστό προσφέρει μια φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές των παικτών η οποία θα δημοπρατηθεί στις Δημοπρασίες Αγάπης(dimoprasiesagapis.gr).

Τα χρήματα θα δοθούν στο ίδρυμα «Φλόγα» για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο.

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν αλλάξουν τα πράγματα, ο Άρης ήταν, είναι και θα συνεχίζει να αποκαλείται ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ του ελληνικού μπάσκετ! Η πιο ιστορική ομάδα, η ομάδα που μας καθήλωνε με τα κατορθώματα των Γκάλη και Γιαννάκη, έχει επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις τη φετινή σεζόν. Κάνε δική σου τη φανέλα του Άρη με τις υπογραφές όλων των παικτών και βοήθησε τον σύλλογο «Φλόγα» και τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο», αναφέρει.
*Πηγή: sport-fm.gr*