Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Πρώτη, νεότερη και με ρεκόρ!!

Πρώτη, νεότερη και με ρεκόρ
Σαφώς ανώτερη από τις αντιπάλους της, η Ζουλφίγια Τσινσάνλο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 53 κιλών της άρσης βαρών.

Η αθλήτρια από το Καζακστάν σήκωσε 226 κιλά στο σύνολο, ισοφαρίζοντας το ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ εντυπωσίασε στο αρασέ όπου με 131 κιλά έκανε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Παράλληλα, σε ηλικία 19 ετών και τεσσάρων ημερών έγινε ο νεότερη γυναίκα που παίρνει χρυσό στο άθλημα.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Τσινγκ Σου Χσου από την Ταϊπέι με 219 κιλά στο σύνολο, ενώ την ίδια επίδοση είχε και η Μολδαβή Κριστίνα Ιόβου, η οποία λόγω σωματικού βάρους κατετάγη τρίτη

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιόβου έγινε η πρώτη γυναίκα στη χώρα της που κατακτά ολυμπιακό μετάλλιο.


πηγή: sport-fm.gr

Ένατοι μετά την πρώτη μέρα!!

Ένατοι μετά την πρώτη μέρα
Στην ένατη θέση ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι Παπαθανασίου/ Τσότρας.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι που αγωνίζονται στην κατηγορία Star αν και ξεκίνησαν δυνατά τερματίζοντας στην τρίτη θέση στην πρώτη ιστιοδρομία δεν συνέχισαν τον ίδιο καλά.

Στην δεύτερη ιστιοδρομία κατετάγησαν 16οι καταλαμβάνοντας την ένατη θέση στο σύνολο.

Οι προσπάθειες τους θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου, με την τρίτη και τέταρτη ιστιοδρομία που θα ξεκινήσουν -καιρού επιτρέποντος- στις 14:05 και 17:20, αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Βραζιλιάνοι Σέιντ/Πράντα και τους ακολουθούν στην δεύτερη θέση οι Ιρλανδοί Ο’ Λίρι/Μπιούροους και στην τρίτη οι Βρετανοί Πέρσι/Σίμσον.


πηγή: sport-fm.gr

Νίκη και χρυσό για την Κορέα!!

Νίκη και χρυσό για την Κορέα
Το χρυσό μετάλλιο στην τοξοβολία στο ομαδικό των γυναικών κατέκτησε η Νότιος Κορέα νικώντας την Κίνα.

Ο τελικός ήταν σε όλη την διάρκειά του συναρπαστικός, καθώς πότε η μία και πότε η άλλη χώρα βρίσκονταν στη κορυφή. Τελικά οι αθλήτριες της Κορέας ήταν ψυχραιμότερες στο τέλος με αποτέλεσμα να νικήσουν 210-209.

Στον μικρό τελικό η Ιαπωνία νίκησε τη Ρωσία με 209-207, παρά το γεγονός πως οι ρωσίδες αθλήτριες είχαν πέντε δεκάρια στην βαθμολογία, ενώ οι αντίπαλές τους μόνο τρία.

Έτσι, τα κορίτσια από τη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν αστειεύεται…!!

Δεν αστειεύεται…
Μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία, ήρθε η σειρά της Ουρουγουάης να… υποκλιθεί, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τη Σενεγάλη, την ώρα που οι Αφρικανοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το 30’.

Την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης πανηγυρίζουν οι Ιάπωνες, καθώς «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους στο τουρνουά, επικρατώντας 1-0 του Μαρόκου. Τρίποντο για τη Νότια Κορέα κόντρα στην Ελβετία με σκορ 2-1.

Αφού την πρώτη αγωνιστική η Σενεγάλη «ξέρανε» τους γηπεδούχους Βρετανούς, σειρά πήρε η παρέα των Καβάνι και Σουάρες. Ο Κονάτε στο 10’ έκανε το 1-0 για την ομάδα του και μπορεί στο 30’ ο Μπα να άφησε με 10 παίκτες τους Σενεγαλέζους, ωστόσο ο Κονάτε «χτύπησε» και πάλι στο 37’,διπλασιάζοντας τα γκολ της εθνικής του και δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα. Τα επιθετικά «αστέρια» των Λατινοαμερικάνων δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα και τώρα ο όμιλος έχει… μπλέξει για τα καλά.

Η Ιαπωνία έχει μπει «δυνατά» στο ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου και μετά το άνετο τρίποντο κόντρα στην Ισπανία την πρώτη αγωνιστική, ήρθαν ακόμα τρεις βαθμοί κόντρα στο Μαρόκο αυτή τη φορά με σκορ 1-0. Και μπορεί να δυσκολεύτηκε σχετικά, όμως στο 84’ ο «λυτρωτής» Ναγκάι χάρισε την πολύτιμη νίκη και την πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες.

Μια άλλη ασιατική χώρα, η Νότιος Κορέα επικράτησε 2-1 της Ελβετίας, και έπιασε στην κορυφή το Μεξικό με 4 βαθμούς. Οι νικητές «άνοιξαν» το σκορ στο 57’ με τον Παρκ, με την απάντηση των Ελβετών να είναι άμεση. Τρία μόλις λεπτά αργότερα, ο Εμεγκάρα ισοφάρισε σε 1-1, για να έρθει στο 64’ ο Κιμ να γράψει το τελικό 2-1 υπέρ της εθνικής του.


πηγή: sport-fm.gr

Το θρίλερ συνεχίζεται...!!

Στο κατακόρυφο βρίσκεται η αγωνία των φίλων του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση κόντρα στην Μάδεργουελ. Μόλις δύο 24ώρα πριν την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην «Φιρ Παρκ» και ακόμη όχι απλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το αν θα το δείξει το OTE TV ή η NOVA, αλλά το αν θα καλυφθεί ζωντανά γενικώς...
Το θρίλερ συνεχίζεται...
Και αυτό γιατί όπως σας έχουμε πληροφορήσει, οι απαιτήσεις των Σκωτσέζων ξεπερνάνε τις 600.000 ευρώ, ποσό που κρίνεται απαγορευτικό και για τα δύο κανάλια.
Αμφότερα έχουν καταθέσει προσφορές όμως δεν έχουν πάρει θετική απάντηση, καθώς οι άνθρωποι της Μάδεργουελ δεν βλέπουν στην πρόταση, το ποσό που θέλουν. Και όπως όλα δείχνουν κάπως έτσι θα πάει η υπόθεση, μέχρι και λίγες ώρες πριν την σέντρα το βράδυ της Τρίτης. Δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης που είναι η Σκοτσέζικη ομάδα, υπάρχει αισιοδοξία οτι το μεσημέρι της Τρίτης, θα υπάρξει θετική απάντηση στο κανάλι που έχει καταθέσει την καλύτερη προσφορά (το ΟΤΕ ΤV έχει ένα προβάδισμα).
Διαφορετικά, οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα αναγκαστούν να γυρίσουν αρκετά χρόνια πίσω και να ακούσουν το παιχνίδι από το ραδιόφωνο, καθώς ακόμη και streaming μέσω internet θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί, καθώς στην Μεγάλη Βρετανία γενικώς είναι πολύ αυστηροί με αυτά τα πράγματα.
Πηγή: leoforos.gr

"Φουριόζοι" Ισπανοί!!

Ο Γι Γιανλάν πέτυχε 30 πόντους, που μόνο αρκετοί δεν ήταν κόντρα στην Ισπανία που με μπροστάρηδες τους Ιμπάκα και Π. Γκασόλ επικράτησε με +16 (97-81) στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς.
"Φουριόζοι" Ισπανοί!
Η Ισπανία είναι ένα από τα φαβορί για τα τρία μετάλλια και στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου έκανε... ζέσταμα κόντρα στους Κινέζους.
Με τους Ιμπάκα και Πάου Γκασόλ να κάνουν πάρτι κάτω από την αντίπαλη ρακέτα η Ισπανία δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Κίνα ή καλύτερα κόντρα στο Γι Γιανλάν που πέτυχε 30 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 53-41, 69-60, 97-81
Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 21 (8/13δίπ., 1/2τρίπ., 11ριμπ.), Φερνάντεθ 7, Ροντρίγκεθ 5, Ναβάρο 14 (2/3τρίπ., 3ριμπ.), Καλδερόν 12 (3ριμπ.), Ρέγες 2, Κλαβέρ (2ριμπ.), Σαν Εμετέριο 5, Γιουλ 2, Μ. Γκασόλ 5, Ιμπάκα 17 (8/11δίπ., 5ριμπ., 2ασ.), Σάδα 7
Κίνα (Ντάνγουολντ): Ντινγκ, Λιου 9 (3ριμπ.), Γι, Γουάνγκ 8, Ζου 2, Ζανγκ 2, Σαν 3, Τσεν 12 (5ασ.), Ζ. Γουάνγκ 15 (4/7δίπ.), Ζου (1λάθ.), Γι 30 (11/17δίπ., 2/2τρίπ., 12ριμπ).

πηγή: sportdog.gr