Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Σόου Τόρες και πεντάρα η Ισπανία!


Ο Τόρες σκόραρε τρία γκολ μέσα σε 11 λεπτά κόντρα στη Νέα Ζηλανδία Δεν είναι δα και το πιο συνηθισμένο πράγμα να πετυχαίνει κάποιος χατ τρικ σε διάστημα 11 λεπτών. Αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα το κατάφερε ο Φερνάντο Τόρες που άρχισε στο 6ο και σταμάτησε στο 17ο, βοηθώντας τα μέγιστα την Ισπανία να θριαμβεύσει με το ευρύ 5-0 επί της Νέας Ζηλανδίας στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας για το Κονφεντερέισονς Καπ.

Μόλις στο 6ο ο Φάμπρεγας πάσαρε στον Φερνάντο Τόρες και ο άσος της Λίβερπουλ με ένα εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ. Ιδιο σενάριο και στο 14ο, με μια διαφορά. Τη θέση του Φάμπρεγας πήρε ο Νταβίντ Βίγια. Το εκπληκτικό κρεσέντο του άσου των "κόκκινων" ολοκληρώθηκε στο 19ο με κεφαλιά, μετά από ενέργεια και σέντρα του Καπντεβίλα.

Η Ισπανία ήταν ασταμάτητη στο πρώτο ημίχρονο. Δεν σταμάτησε στο γρήγορο χατ τρικ του Τόρες, αλλά πέτυε και ένα τέταρτο τέρμα, όπου χάθηκε η μπάλα. Στο 25ο, λοιπόν, ο Ριέρα έγινε κάτοχος της μπάλας, προσποιήθηκε ότι θα σεντράρει, πάσαρε στον Καπντεβίλα και αυτός με τη σειρά του έδωσε στον Φάμπρεγας που δεν αστόχησε.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν με όρεξη και στο δεύτερο μέρος. Μόλις στο τρίτο λεπτό της επανάληψης ο Νταβίντ Βίγια βρήκε τον τρόπο να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Οι Ισπανοί έχασαν και κάποιες άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν ανέβασαν περισσότερο το δείκτη του σκορ.

Από σήμερα, η Ισπανία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στα δύο εντυπωσιακά ρεκόρ που διεκδικεί. Πέτυχε τη 13η διαδοχική νίκη της και χρειάζεται άλλη μία για να ισοφαρίσει τις 14 που έχουν πετύχει η Γαλλία, η Βραζιλία και η Αυστραλία.

Παράλληλα, παραμένει επί 33 συνεχείς αγώνες αήττητη και πλησίασε το απόλυτο ρεκόρ που κατέχει η Βραζιλία με 35. Δεδομένου ότι στους δύο επόμενους αγώνες της αντιμετωπίζει το Ιράκ (Τετάρτη) και τη Νότια Αφρική (Σάββατο), είναι πολύ πιθανό να γράψει ιστορία μέσα στις επόμενες έξι ημέρες.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ρίκι Χέρμπερτ): Μος, Λόκχεντ, Βάισλιχ, Ελιοτ, Μπράουν, Σμελτς (76ο Τζέιμς), Κίλεν (85ο Μπράιτ), Μπέρτος, Μπρόκι (27ο Κρίστι), Μάλιγκαν, Μπόιενς.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αλμπιόλ, Πουγιόλ, Χόρχε Ράμος (54ο Αρμπελόα), Τσάβι (54ο Καθόρλα), Φάμπρεγας, Καπντεβίλα, Αλόνσο, Ριέρα, Τόρες (70ό Σίλβα), Βίγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: