Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Μαζίνιο: "Στόχος η πρώτη πεντάδα"


Ο Ιομάρ Μαζίνιο στη συνέντευξη Τύπου Στην πρώτη του παρουσία ενώπιον των δημοσιογράφων για το πρωτάθλημα που ξεκινά κόντρα στον Ατρόμητο, ο Ιομάρ Μαζίνιο δεν μάσησε τα λόγια του. Είπε ότι ο Aρης έχει στόχο να φτάσει στους πέντε πρώτους και ότι καλύτερο προκύψει.
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Aρη, είπε αναλυτικά:

"Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την δουλειά που έχει γίνει στην προετοιμασία. Αυτήν την στιγμή ο Aρης διαθέτει μία πολύ ανταγωνιστική. Επί δυόμιση μήνες δουλέψαμε πολύ σκληρά και το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι παρά την τόσο μεγάλης διάρκειας προετοιμασία, δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό".
Και συνέχισε: "Είμαστε πανέτοιμοι για το πρωτάθλημα. Αυτήν την στιγμή η ομάδα είναι έτοιμη από πλευράς φυσικής κατάστασης, τεχνικής και τακτικής. Δε υπάρχουν απορίες για το στήσιμο, έχουμε στο μυαλό μας πώς πρέπει ν' αγωνιστούμε κι είμαι σίγουρος ότι ο ρόλος του Aρη θα είναι πρωταγωνιστικός, γιατί έχουμε ποιότητα. Επομένως, Θεού θέλοντος, ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε τη χρονιά που έχουμε στο μυαλό μας. Το πιο σημαντικό, πάντως, για την επίτευξη του στόχου μας είναι να κερδίσουμε τα εντός έδρας ματς".

Σε ερώτηση σχετικά με το βασικό σχήμα και το αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο μυαλό του, είχε να πει: "Θα έλεγα ότι το καλό είναι ότι η ομάδα μπορεί ν' αγωνιστεί με τρία συστήματα που έχουμε δουλέψει και το πιο σημαντικό είναι ότι διαθέτουμε βάθος στον πάγκο κι όποιος παίκτης κι αν κληθεί ν' αγωνιστεί, θα μπορέσει ν' αντεπεξέλθει".

Αναφορικά με το αν περιμένει ότι ο Ατρόμητος θ' αγωνιστεί κλειστά, τόνισε: "Όλες οι ομάδες περιμένουμε ότι θα έρχονται με αμυντική διάθεση στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Κάτι το οποίο όμως, πρόσεξα στα τρία παιχνίδια που παρακολούθησα τον Ατρόμητο, είναι ότι του αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας. Θα έλεγα ότι πρόκειται για μία ομάδα με τεχνική κι έξυπνους ποδοσφαιριστές. Ο Aρης έχει το πλεονέκτημα ότι αγωνίζεται στην έδρα του και ότι θα μπορέσει αυτός να δώσει τον ρυθμό του, να παίξει με φουλ επίθεση και να ψάξει από την πρώτη στιγμή το γκολ, που θα τον βάλει μπροστά στο παιχνίδι".

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει κάποια κίνηση ενίσχυσης με αριστεροπόδαρο εξτρέμ ή έναν ακόμα, ιδίως αν ολοκληρωθεί η παραχώρηση του Γιάχιτς, είπε: "Ήμαστε σε συνεννόηση με τη δοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι ίσως ο μόνος που θα χωρούσε είναι ένας παίκτης στο αριστερό άκρο".

Σε ερώτηση για το αν τον αγχώνει το πώς θα διαχειριστεί το υλικό που διαθέτει, τόνισε: "Δεν είναι πρόσθετο βάρος. Αντιθέτως, ο προπονητής θα πρέπει να είναι ευτυχισμένος σε μία τέτοια περίπτωση. Ο Aρης διαθέτει ένα ρόστερ 26 ισάξιων ποδοσφαιριστών. Ίσως το ιδανικό να ήταν 23-24, αλλά πιστεύω ότι όπως και την περσινή χρονιά, θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όλους τους ποδοσφαιριστές κατάλληλα. Όλοι θ' αγωνιστούν σε βάθος χρόνου. Εξάλλου, το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο".

Ερωτηθείς για το αν η ομάδα που έχει στα χέρια του είναι αυτό που περίμενε, επεσήμανε: "Στην ουσία, ναι. Έχω στα χέρια μουένα πολύ πλούσιο ρόστερ, μεγάλης ποιοτικής αξίας. Η ομάδα είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, διαθέτει ποδοσφαιριστές με υψηλές ικανότητες. Συνεπώς, η μόνη δυσκολία είναι το ποιοι 11 θ' αγωνίζονται".

Για τις περιπτώσεις των Κόκε και Γκρασιάν: "Με το σύστημα που έχουμε εφαρμόσει, υπάρχει ελεύθερος ρόλος ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές. Επομένως, ο ένας θ' αγωνίζεται ως κρυφός επιθετικός κι άλλος στην άκρη αριστερά, ενώ θα υπάρχει εναλλαγή θέσεων", ενώ για το σύστημα που θα εφαρμόσει: "Το δικό μας σύστημα είναι το 4-2-3-1, αλλά μπορεί να παίξουμε και με 4-4-2, αν πρόκειται για προσωπικές μάχες. Υπάρχουν παιχνίδια, όπου η τεχνική και το καλό ποδόσφαιρο δεν αρκούν και χρειάζονται οι προσωπικές μάχες".

Τέλος, για τον πήχη που ο ίδιος βάζει όσον αφορά τον Aρη, βάσει της εικόνας που έχει για τις άλλες ομάδες: "Ο Aρης δεν μπορεί να βρίσκεται κάτω από 5η . Στόχος μας, λοιπόν, είναι να βρισκόμαστε πάντα μέσα στην 5άδα και να παλεύουμε συνέχεια για ό,τι καλύτερο μπορεί να προκύψει. Μακάρι αυτό να είναι κι η πρώτη φορά. Πιστεύω αν δεν υπάρχουν περίεργες συμπεριφορές, εντός κι εκτός έδρας, μπορούμε να κάνουμε μία καταπληκτική χρονιά".

Τα αγωνιστικά πλάνα του Μαζίνιο
Εφόσον δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικό, ο Μαζίνιο θα κατεβάσει μια γνωστή καθόλα εντεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μιχάλης Σηφάκης, που θα έχει την τιμητική του λόγω της παρουσίας του Οτο Ρεχάγκελ ο οποίος θα βρίσκεται στην κερκίδα των επισήμων μαζί με τον Τοπαλίδη. Στην άμυνα, στο δεξί άκρο ο Νέτο και στο αριστερό ο Αράνο, ενώ κεντρικό δίδυμο θα αγωνιστούν οι Νασούτι και Γκιάρο.

Στην μεσαία γραμμή το δίδυμο με τους Ναφτί και Γκαρσία να επωμίζονται τον ανασταλτικό κυρίως ρόλο στην ομάδα και τους Κάλβο, Γκρασιάν λίγο πιο μπροστά , ο πρώτος καλύπτοντας τη δεξιά πλευρά και ο δεύτερος αναλαμβάνοντας τον τομέα της οργάνωσης. Ο Κόκε με τον Αμπρέου θα αποτελέσουν τη γραμμή πυρός με τον Ισπανό να έρχεται από πίσω και τον Ουρουγουανό να παίζει καθαρά στην κορυφή.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο επέλεξε τους 18 ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Για την αποστολή του αγώνα επελέγησαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Ρονάλντο, Αράνο, Φλάβιο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Πρίττας, Χαβίτο, Γκρασιάν, Νέτο, Αμπρέου, Κάλβο, Κόκε, Λαμπριάκος, Κάμπορα, Ναφτί, Γκαρσία.

Στη Βραζιλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρκο Αουρέλιο και πιο συγκεκριμένα στην Πορτουγκέζα. Ο αριστερός αμυντικός, ο οποίος δεν υπολογιζόταν από τον Μαζίνιο ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, παραχωρήθηκε από τον Αρη στη βραζιλιάνικη ομάδα, που αγωνίζεται στη Β' κατηγορία, βρισκόμενη στην έκτη θέση της βαθμολογίας, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος Παουλίστα.

Ο πρώην -πια- ποδοσφαιριστής του Αρη, στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Πορτουγκέζα, τόνισε: "Οι φίλαθλοι της ομάδας μπορούν να περιμένουν έναν άνετο και ντελικάτο παίκτη. Μου αρέσει πολύ να προωθούμαι στην επίθεση και να βοηθάω όσο μπορώ. Η Πορτουγκέζα είναι μεγάλη ομάδα και δεν αξίζει να βρίσκεται στη Β' κατηγορία. Θα προσπαθήσω να κερδίσω μια θέση στην ενδεκάδα και να βοηθήσω όσο μπορώ να κερδίσουμε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: