Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ξέσπασε ο Άρης

Την άτυπη ρεβάνς για τον περσινό του αποκλεισμό του από τα κύπελλα της Ευρώπης πήρε χθες ο Άρης επικρατώντας του Φοίνικα Σύρου με 3-0 (25-12, 25-20, 25-22) στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής, παρουσία πλήθος κόσμου που βρέθηκε στα Βασιλικά. Οι «κίτρινοι» με εξαιρετικά ποσοστά σε επίθεση ξέσπασαν επί τους ουσίας πάνω στην ομάδα της Σύρου ξεχνώντας για τα καλά την ήττα από τον Πανελλήνιο. Για μία ακόμα φορά κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Άρη ήταν ο αρχηγός της Εθνική Νίκος Ρουμελιώτης που με 18 πόντους στο ενεργητικό του έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια ο Γιώργος Οικονομίδης παρέταξε την ομάδα με δύο αλλαγές. Τον Γιάννη Τακουρίδη στη θέση του Χρήστου Κιόση που τραυματίστηκε στο ματς με τον Πανελλήνιο αλλά και τον Καραγιάννη αντί του Θόδωρου Παπαδημητρίου για λόγος τακτικής. Με όπλο το σερβίς αλλά και εντυπωσιακά ποσοστά στην επίθεση ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα παίρνοντας προβάδισμα ακόμα και με νταμπλ σκορ. Το σετ κατέληξε φυσιολογικά στα χέρια του Άρη με 25-12. Μέχρι το 8-8 του δεύτερου σετ άντεξε η ομάδα του Πιέτο Ντραγκίεφ. Από εκεί και ύστερα λύγισε απέναντι στον μαχητικό Άρη. Με καλή ανάπτυξη, ποιοτική υποδοχή και τον Ρουμελιώτη σε κέφια ο Άρης προηγήθηκε με χαρακτηριστική άνεση με 20-14 και κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 25-20. Ο Φοίνικας Σύρου έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στο τρίτο μειώνοντας από 19-11 σε 23-21 αλλά σοβαροί οι κίτρινοι καθάρισαν το ματς και πήραν το τρίποντο.
ΑΡΗΣ (Οικονομίδης): Κοβάσεβιτς 7 (1 άσος), Τερζής 3 (2 άσος), Μιλιβόγιεβιτς 8 (1 άσος), Πετρέας 7 (1 άσος), Ρουμελιώτης 18, Τακουρίδης 7, Καραγιάννης (λ-62%), Σαρικείσογλου 3(1 άσος), Τζελάτης 1, Σωτηρίου.
Φοίνικας Σύρου (Ντραγκίεφ): Γουέμπερ 12(1 άσος), Αλεξάντερ 1, Σκοτ 6(1 άσος), Πέρεθ 5, Χριστοφορίδης 6, Πούλης, Δαρίμης (λ-46%), Γεροβασιλείου 2, Αλεξίου, Αναστασίου.
Οικονομίδης : «Μίλησε ο εγωισμός των παικτών»
Σε σύγκριση με τον αγώνα με τον Πανελλήνιο ο Γιώργος Οικονομίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι αθλητές του το παιχνίδι με τον Φοίνικα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε σχέση με την περσινή χρονιά, ο Φοίνικας Σύρου είναι αρκετά αποδυναμωμένος, τουλάχιστον όπως φάνηκε στις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος», για να προσθέσει: » κερδίσαμε εύκολα, καθώς όλα λειτούργησαν όπως είχαμε σχεδιάσει σε αντίθεση με το ματς του Πανελληνίου, όπου τίποτα δεν μας βγήκε στο παιχνίδι μας. Είμαστε πολύ εγωιστές, όμως, για να το βάλουμε κάτω κι αυτό το αποδείξαμε και με τη σημερινή μας εμφάνιση».
Από την πλευρά του, ο κεντρικός των «κιτρίνων», Γιάννης Τακουρίδης είχε να πει: «Η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ΄ ότι το περιμέναμε. Ο Φοίνικας Σύρου δεν είναι καλός, όπως ήταν πέρυσι, κι αυτό μας βοήθησε στο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι μία σημαντική νίκη, που θα μας βοηθήσει σημαντικά τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τον Ηρακλή στην επόμενη αγωνιστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: