Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Aστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 2-0


Με δύο τέρματα του Λούκας Βίλτσες, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε με 2-0 του Πανιωνίου και παρέμεινε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, με το συγκρότημα του Εμίλιο Φερέρα να πραγματοποιεί ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών στην επανάληψη.

Καλός ήταν ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο… Ο Πανιώνιος έδειξε να πατάει καλύτερα στα πόδια του στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργεί την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, με τον Εστογιανόφ. Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων κάπου εκεί όπως τελείωσε, καθώς η μεσαία γραμμή των γηπεδούχων ανέβασε στροφές, πίεσε περισσότερο και έδωσε μεγαλύτερη ασφάλεια στην άμυνά της.

Μάλιστα, οι Πελοποννήσιοι άνοιξαν το σκορ στο 12’, εκμεταλλευόμενοι ένα τραγικό λάθος του Λάτκα, πήραν το προβάδισμα με τον Βίλτσες. Το τέρμα αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων στη συνέχεια, με αποτέλεσμα εκείνοι να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, με τον ίδιο παίκτη, στο 38’. Η συνέχεια, βρήκε τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μια μάχη κέντρου, με αποτέλεσμα ο Αστέρας Τρίπολης να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το πάνω χέρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Πανιώνιος «πυροβόλησε» αρκετές φορές την εστία του Αναστασόπουλου, χωρίς πάντως ο έμπειρος πορτιέρο να χρειαστεί να κάνει κάποια εντυπωσιακή επέμβαση. Οι παίκτες του Φερέρα, μέχρι τα μέσα της επανάληψης, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμένει.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεσή τους προς τον Αστέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν 1-2 σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσουν το σκορ, ωστόσο σε δύο από αυτές, ο Μαρσελάο σαν από μηχανής θεός, φρόντισε να διώξει την μπάλα πάνω από την γραμμή και να κρατήσει την… ηρεμία στους συμπαίκτες του. Μετά το 80’, όταν ο Πανιώνιος έπαιξε φουλ επίθεση, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αγγίξουν σε 2 περιπτώσεις το 3-0, ωστόσο ο Ανδριόλας την πρώτη και η λάθος επιλογή του Έντερ τη δεύτερη φορά, κράτησαν το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: