Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Όλες οι συνομιλίες μπλέκουν... όλους!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/686eff98ae39f33335aac770b6976710_L.jpg?943912800?943912800?943912800Αφού η δίκη για το Calciopoli θα αρχίσει ξανά την προσεχή Τρίτη, οι δικηγόροι του Λουτσιάνο Μότζι έδωσαν στη δημοσιότητα 75 τηλεφωνικές συνομιλίες που μπλέκουν και Ρόμα, Ουντινέζε, Παλέρμο, Κάλιαρι!

Το ερώτημα, πλέον, για το τι συνέβαινε στο calcio μέχρι και πριν λίγα χρόνια -και κατά πάσα πιθανότητα θα συμβαίνει και τώρα- δεν είναι αν ο Μότζι μιλούσε με τους αρχιδιαιτητές, αλλά... ποιος δεν μιλούσε; Οι συνήγοροι του Lucky Luciano έχουν καταφέρει να μπλέξουν για τα καλά, πλέον, την Ιντερ με την αποκάλυψη των συνδιαλέξεων του Τζιάσιντο Φακέτι και του Μάσιμο Μοράτι με τους αρχιδιαιτητές, την ίδια εποχή για την οποία τιμωρήθηκε ουσιαστικά μόνο η Γιουβέντους.

Σύμφωνα με όσα λένε οι δικηγόροι του πρώην γενικού διευθυντή της Μεγάλης Κυρίας, αλλά και με βάση τις πληροφορίες που έχουν τα ιταλικά ΜΜΕ και δημοσιεύουν συνεχώς, από τις 3.000 συνομιλίες που θα αποκαλυφθούν σταδιακά θα γίνει πανικός, καθώς πέραν της Ιντερ θα μπλέξει ακόμη περισσότερο και η Μίλαν, που το 2006... μάλλον φθηνά τη γλίτωσε.

Το εκπληκτικό, όμως, είναι ότι ο Μότζι φαίνεται πως θα δικαιωθεί όταν έλεγε ότι όλοι μιλούσαν με όλους. Την Πέμπτη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό τόνισε πως «δεν ήμουν εγώ το μαύρο πρόβατο του ιταλικού ποδοσφαίρου. Κατηγορήθηκα επειδή η Γιουβέντους νικούσε, αλλά αυτό συνέβαινε επειδή ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Με τους αρχιδιαιτητές μιλούσαν όλοι. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Ιντερ και Μίλαν, που έλεγαν πολύ χειρότερα πράγματα με τους αρχιδιαιτητές από ό,τι εγώ και αυτό φαίνεται και θα φανεί και πιο ξεκάθαρα από εδώ και πέρα, αλλά και στους υπόλοιπους συλλόγους».

Λίγες ώρες μετά, οι δικηγόροι του Μότζι έδωσαν στη δημοσιότητα 75 τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες εμπλέκουν κι άλλες ομάδες.

* Υπάρχουν συνομιλίες για την Ρόμα και σε μία εξ αυτών, μάλιστα, διαιτητής και αρχιδιαιτητές συνεννοούνται για να αλλάξει η έκθεση του ρέφερι, ώστε να μην αναγκαστούν να τιμωρήσουν τον Φραντσέσκο Τότι!

* Υπάρχουν συνομιλίες του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ως προπονητής της Ουντινέζε, με τους αρχιδιαιτητές, στις οποίες ζητάει συγκεκριμένους διαιτητές σε παιχνίδια της τότε ομάδας του!

* Υπάρχουν συνομιλίες του προέδρου της Κάλιαρι Μάσιμο Τσελίνο, εκ των πιο σκληρών κατήγορων του Μότζι το 2006, με αρχιδιαιτητές.

* Υπάρχουν συνομιλίες του τότε γενικού διευθυντή του Παλέρμο, Ρίνο Φόσκι, που ζητάει κι αυτός συγκεκριμένους διαιτητές και βοηθούς!

«Όλοι αθώοι ή όλοι ένοχοι»!
Η υπερασπιστική γραμμή του Μότζι είναι ξεκάθαρη και με αυτή, πλέον, εναρμονίζονται και τα περισσότερα ιταλικά ΜΜΕ. Ιστοσελίδες, αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί της γειτονικής χώρας, συμφωνούν πλέον σε δύο πράγμα.

1) Το Scudetto του 2005-06 πρέπει να αφαιρεθεί από την Ιντερ.

2) Οι κασέτες θεωρήθηκαν αποδείξεις το 2006, αυτό πρέπει να συμβεί και τώρα. Ή είναι, λοιπόν, όλοι αθώοι ή όλοι ένοχοι!

«Τι έκανε ο Αουρίκιο;»
Ολα αυτά που βγαίνουν τώρα στη δημοσιότητα, βέβαια, φέρνουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τον συνταγματάρχη Αουρίκιο, που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας το 2006. Αυτό που αναρωτιούνται τα ιταλικά ΜΜΕ είναι «τι έκανε ο επικεφαλής; Τι άκουγε ο Αουρίκιο; Πώς είναι δυνατόν όλες αυτές οι συνομιλίες να μη βγήκαν στην επιφάνεια το 2006 και να βγαίνουν τώρα;» Σε αυτές τις ερωτήσεις, ο καθένας μπορεί να δώσει ό,τι απάντηση θέλει...

* Και οι 75 τηλεφωνικές συνομιλίες έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα της Tuttosport. Όχι απλά οι διάλογοι γραμμένοι, αλλά μπορεί να ακούσει ο οποιοσδήποτε τις συνομιλίες, καθώς υπάρχει audio και για τις 75. Όποιος γνωρίζει την ιταλική γλώσσα, επομένως, μπορεί να ακούσει τους παράγοντες... όλων των ομάδων να κάνουν ό,τι και ο Μότζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: