Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Σιμς: Και τη ψυχή μου για τον ΠΑΟΚ

Ο Ντεσόν Σιμς αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ, με τους θεσσαλονικείς να ξεκινούν το κτίσιμο του ρόστερ για την επόμενη χρονιά. Ο αμερικανός είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, όμως υποσχέθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ότι θα τον μάθουμε και μάλιστα πολύ καλά!

-Ο ΠΑΟΚ θα είναι η πρώτη σου επαγγελματική ομάδα και η Ελλάδα η πρώτη σου εμπειρία εκτός Αμερικής. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις;
"Ειλικρινά αισθάνομαι ενθουσιασμένος που θα παίξω επαγγελματικό μπάσκετ στην Ευρώπη και σε μία ομάδα με ιστορία και σημαντική παράδοση στο μπάσκετ. Το Ελληνικό πρωτάθλημα από ότι έχω προλάβει να μάθω είναι πολύ δυνατό και χαίρομαι που θα είμαι μέρος αυτού του πρωταθλήματος, αλλά και του ΠΑΟΚ και της ιστορίας του. Είμαι έτοιμος για αυτή την μεγάλη πρόκληση".

-Πρώτη φορά που θα παίξεις μπάσκετ μακριά από την πατρίδα σου και την οικογένειά σου. Θα δυσκολευτείς να προσαρμοστείς;
"Πράγματι, θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξω μπάσκετ εκτός Αμερικής, αλλά είμαι έτοιμος να αντεπεξέλθω. Θα πρέπει να προσαρμοστώ, αλλά δεν νομίζω ότι θα μου πάρει πολύ χρόνο. Εχω μάθει στη ζωή μου να προσαρμόζομαι εύκολα σε όλες τις καταστάσεις κι αυτό πιστεύω ότι θα συμβεί και τώρα. Μπάσκετ θα παίξω άλλωστε κι από ότι μου έχουν πει θα είμαι και σε μία πολύ όμορφη πόλη. Εχω μιλήσει ήδη με τον Ματ Ουόλς που έχει παίξει στη Θεσσαλονίκη και μου έχει πει τα καλύτερα".

-Για τη νέα σου ομάδα τον ΠΑΟΚ τι γνωρίζεις;
"Ξέρω ότι έπαιξε στον ΠΑΟΚ ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, μου έχουν πει ότι από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ο Σκοτ Σκάιλς κι αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Εμαθα κάποια πράγματα για την ιστορία της ομάδας, για τους φιλάθλους που είναι πολύ εκδηλωτικοί, αλλά για να πω την αλήθεια δεν ξέρω ακόμη πολλά. Είμαι στη διαδικασία της έρευνας, ψάχνω στο ίντερνετ και θα είμαι πολύ καλά ενημερωμένος όταν θα έρθω στη Θεσσαλονίκη".

-Αποφοίτησες από ένα φημισμένο πανεπιστήμιο, δεν έγινες ντραφτ, αλλά ήσουν στο σάμερ λιγκ. Το ΝΒΑ παραμένει στο μυαλό σου;
"Από τη στιγμή που συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ, το μυαλό μου είναι μόνο στη νέα μου ομάδα. Θέλω να δουλέψω σκληρά, να βελτιωθώ σαν παίκτης, να βοηθήσω την ομάδα μου και να κερδίζω. Αυτό είναι που έχω στο μυαλό μου..."

-Τι είδους παίκτης είναι ο Ντεσόν Σιμς; Τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από σένα;
"Είμαι φόργουορντ. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω με ευκολία σαν σμολ, αλλά και σαν πάουερ φόργουορντ, μπορώ να σουτάρω καλά, να παίξω κοντά στο καλάθι, να πετύχω πόντους, να πάρω ριμπάουντ, να είμαι παρών στις μεγάλες στιγμές ενός αγώνα. Πιστεύω ότι είμαι νικητής και θα το δείτε..."

-Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ;
"Θέλω να τους πω ότι θα παίξω με την καρδιά μου. Είμαι μόνο 22 ετών, αλλά έχω πολύ ενέργεια, όπως πρέπει να έχουν και αυτοί, εάν κατάλαβα καλά από τα πρώτα video που είδα στο youtube. Θέλω λοιπόν να τους ακούω να φωνάζουν δυνατά κι εγώ θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: