Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κόντης: «Να μην αναβληθεί το Άρης-ΠΑΟ»


Κατά της αναβολής του παιχνιδιού Άρης-Παναθηναϊκός τάχθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής των «κιτρίνων», Γιάννης Κόντης. Οι Θεσσαλονικείς ζητούν το ματς να γίνει 10 ή 11 Σεπτεμβρίου, παρά την αντίθετη εισήγηση της Αστυνομίας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Κόντης μιλώντας στον «Άρης fm»:

«Υπάρχει μια επιστολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στη Σούπερ Λίγκα, με την οποία αναφέρεται ότι η αστυνομία δεν συναινεί στο να πραγματοποιηθεί ο αγώνας του ΑΡΗ με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή 10/9 ή το Σάββατο 11/9, ζητώντας την αναβολή του λόγω της Διεθνούς Έκθεσης.

Όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Λίγκας, όταν η αστυνομία δηλώσει τέτοια αδυναμία, ο αγώνας μετατίθεται για την επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η 22α Σεπτεμβρίου.

Εμείς εμμένουμε στη θέση μας να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι, στις 10 ή 11 Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία πληρώνεται το 10% από τα εμπορικά μας συμβόλαια για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στα γήπεδα. Δεν είναι αγγαρεία αυτό που κάνει. Εισπράττει ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ ετησίως.

Θεωρούμε λοιπόν ότι όταν απαιτηθεί, θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη δύναμη, όταν μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα φιλοξενηθούν οπαδοί του Παναθηναϊκού, καθώς δεν έχουν ζητηθεί επίσημα εισιτήρια από τον ΑΡΗ.

Αν αγωνιζόμασταν με κάποια άλλη ομάδα, για παράδειγμα την τελευταία της βαθμολογίας, αναρωτιέμαι αν θα υπήρχε το ίδιο ζήτημα από την Αστυνομική Διεύθυνση για αδυναμία κάλυψης του αγώνα.

Το όλο θέμα που δημιουργείται, έχει να κάνει με την ασφαλή μεταφορά της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ξενοδοχείο, κάτι το οποίο σαφώς και δεν αποτελεί πρόβλημα.
Οφείλουν όλοι οι φορείς να βοηθούν τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη, όταν μάλιστα ο ΑΡΗΣ μέχρι στιγμής δεν είχε καμία ήττα και έδωσε στην Ελλάδα βαθμούς.

Αντ’ αυτού, θέλουν η ομάδα μας να πραγματοποιήσει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα, συμμετέχοντας σε 4 αγώνες σε διάστημα 10 ημερών. Θεωρώ ότι η αστυνομία πρέπει να υπαναχωρήσει στο όλο θέμα.

Δεν μπορούμε να αναβάλουμε τα πάντα και ο ΑΡΗΣ μονίμως να είναι το θύμα από όλα αυτά, όπως πέρυσι στα playoffs, όπου αλλάξαμε το πρόγραμμά μας, χάνοντας εκτός από χρήματα και τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο.

Προσωπική μου άποψη είναι πως έτσι αλλοιώνεται η ροή του Πρωταθλήματος. Η αστυνομία πρέπει να καταλάβει ότι ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια διδάσκει αγωνιστική και οπαδική συμπεριφορά. Πήγαμε στην Καβάλα 6.000 άνθρωποι και δεν συνέβη το παραμικρό.

Σαν ΠΑΕ έχουμε ενημερώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι το παιχνίδι πρέπει να γίνει Παρασκευή ή Σάββατο. Δεν φοβάμαι να πω ότι όταν ο ΑΡΗΣ έπεσε στη Β’ Εθνική, δεν ασχολήθηκε μαζί του κανένας από την επίσημη Πολιτεία.

Σε περιπτώσεις ομάδων που αντιμετώπισαν πρόβλημα, ασχολήθηκαν πολλοί πολιτικοί. Δεν θέλουμε να αλλοιωθεί το Πρωτάθλημα, ούτε να αλλάξει η σειρά των αγώνων. Θέλουμε τη συναίνεση της αστυνομίας για να γίνει το παιχνίδι και να τελειώσει αυτή η “κωμωδία”. Δεν βλέπω κανέναν λόγο ο αγώνας να αναβληθεί
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: