Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ποιους (αδιάφορους) βγάζει στη σέντρα ο Χιμένεθ

Δεν πίστευε στα μάτια του ο κ. Μανόλο Χιμένεθ με όσα διαδραματίζονταν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Περιστερίου την περασμένη Κυριακή. Σε κάποια στιγμή γύρισε προς τον πάγκο της ΑΕΚ και ρώτησε τους συνεργάτες του: « Μα καλά, αυτοί δεν είναι οι ίδιοι που νίκησαν τον Ολυμπιακό και τη Χάιντουκ, τι έπαθαν σήμερα; Ο Ατρόμητος μοιάζει με Μπαρτσελόνα μπροστά μας»!..
Η τακτική της... επιλογής παιχνιδιών από ορισμένους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (πιο κραυγαλέο παράδειγμα όλων η αδιάφορη αντιμετώπιση του αγώνα από τον ακριβοθώρητο και χρυσοπληρωμένο Αργεντινό Νάτσο Σκόκο, ο οποίος εξόργισε με την αδιαφορία του τον προπονητή της Ενωσης σε σημείο που να τον αποσύρει προτού συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο!) συνεχίζεται και εφέτος, όμως ο ισπανός τεχνικός δεν σκοπεύει να βάλει άλλο νερό στο κρασί του.

Οπως δηλαδή έκανε (κατ΄ εξακολούθηση) πέρυσι ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς αφήνοντας κάποιους ποδοσφαιριστές να... αλωνίζουν εις βάρος της ομάδας. Για αυτό τόσο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου όσο και μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα (1-1) στο Περιστέρι ο κόουτς Χιμένεθ ξεκαθάρισε τις προθέσεις του με τον εξής χαρακτηριστικό εξάψαλμο: «Αυτή η εικόνα αποτελεί ντροπή. Κάποιοι είστε αδιάφοροι. Δεν προσπαθείτε καθόλου. Πάτε πάντοτε δεύτεροι στην μπάλα. Δεν έχουμε κερδίσει έστω μία διεκδίκηση της μπάλας. Θα πάρω μέτρα για κάποιους από εσάς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κάποιοι να τα δίνετε όλα στα ντέρμπι και να αδιαφορείτε στα υπόλοιπα ματς.Για μερικούς από εσάς ο χρόνος τελείωσε! Δεν θα πάρετε άλλη ευκαιρία. Είχατε ήδη πολλές και δείξατε ότι δεν αξίζετε να φοράτε τη φανέλα της ΑΕΚ! Εχετε τελειώσει για μένα»! Η συνέχεια δόθηκε στη χθεσινή προπόνηση στα Σπάτα όπου ο 46χρονος προπονητής όχι απλώς δεν έδωσε τόπο στον οργή, αλλά συνέχισε με το δεύτερο μέρος του εξάψαλμου: « Πρέπει να αλλάξετε νοοτροπία. Δεν είναι δυνατόν να επιλέγετε αγώνες.Δεν μπορεί όταν παίζετε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να βγάζετε ψυχή και στα άλλα ματς να παρουσιάζεστε αδιάφοροι.Κάποιοι από εσάς μου δείχνετε ότι δεν νοιάζεστε και τόσο. Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να απαξιώνει τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις ».

Η καμπάνα χτυπάει για πολλούς (όπως ανέφερε εκτενώς σε σχετικό ρεπορτάζ το «Βήμα της Κυριακής»), αλλά σε πρώτη φάση για τους Γκερέιρο , Πατσατζόγλου, Νταντόμο , Εντερ, Νασούτι, Γιάχιτς και Λεονάρντο. Βέβαια το ξεσκαρτάρισμα δεν είναι και μια εύκολη δουλειά από τη στιγμή που όλοι οι προαναφερθέντες δεσμεύονται με συμβόλαια και δεν έχουν λόγο να τα «σπάσουν» δίχως να αποζημιωθούν ή δίχως να έχουν βρει άλλη ποδοσφαιρική στέγη. Υπάρχει πάντως η σκέψη να τεθούν στο περιθώριο και να συνεχίσουν προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα.

Ο κ. Χιμένεθ είχε κι άλλα παράπονα να καταθέσει: « Μέχρι πότε θα δεχόμαστε τέτοια ανόητα γκολ; Εχουμε ήδη δεχτεί αρκετά αστεία γκολ. Ξέρετε πόσους βαθμούς θα είχαμε αν παλεύατε τα ματς με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Καβάλα και Ατρόμητο, όπως κάνατε στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό; Τέτοια νοοτροπία δεν έχει ούτε ομάδα γειτονιάς. Δεν με ενδιαφέρει αν σας αρέσει να αδικείται τους εαυτούς σας, δεν θα σας επιτρέψω όμως να ρεζιλεύετε την ΑΕΚ και τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις» άστραψε και βρόντηξε ο 46χρονος τεχνικός. Δεν μένει παρά να δούμε αν και πώς θα εκφραστούν στην πράξη οι απειλές και οι προειδοποιήσεις του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: