Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Έτσι παίζει η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ την οποία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είναι μία ομάδα με σπουδαίες επιθετικές αρετές, αλλά διαθέτει και μία εξίσου εξαιρετική αμυντική λειτουργία.


Το ρωσικό «πολυβόλο» σε έξι ματς στον 6ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε 18 γκολ (μαζί με τη Ζενίτ είχαν τις καλύτερες επιθέσεις του θεσμού) και δέχθηκε μόλις τρία, ενώ είχε και άλλα δύο παιχνίδια στα πλέι-οφ (για να μπει στους ομίλους) όπου πέτυχε άλλα έξι γκολ και δέχθηκε μόλις ένα! Σύνολο φέτος στην Ευρώπη σε οχτώ ματς έχει 24-4 γκολ σκοράροντας κατά μέσο όρο τρία τέρματα σε κάθε παιχνίδι…
Ντουμπία – Νέσιντ τα πρώτα «βιολιά»
Ο Σεϊντού Ντουμπία μαζί με τον Τόμας Νέσιντ έχουν πετύχει τα 12 από τα 24 φετινά γκολ της ρωσικής ομάδας στην Ευρώπη!
Πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ στη φετινή της ευρωπαϊκή πορεία είναι ο Σεϊντού Ντουμπία που είχε τέσσερα γκολ σε δύο ματς (!) στον 6ο όμιλο (από δύο τέρματα σημείωσε στο 3-0 με τη Σπάρτα Πράγας και στο 0-3 με το Παλέρμο) και άλλα τρία γκολ στα δύο ματς των πλέι-οφ με την Ανόρθωση. Σύνολο έχει επτά γκολ σε τέσσερα ματς!!!
Ο Τόμας Νέσιντ ήταν πρώτος σκόρερ των Ρώσων στα έξι ματς των ομίλων έχοντας πέντε γκολ (είχε παίξει και ένα ματς με Ανόρθωση στα πλέι-οφ χωρίς να σκοράρει) τα οποία σημείωσε σε τρία παιχνίδια: δύο στο 5-1 με τη Λωζάνη, δύο στο 3-1 με το Παλέρμο και ένα στο 0-3 με τους Ιταλούς.
Τρία γκολ έχει ο δαιμόνιος εξτρέμ Τόσιτς (δύο στο 4-0 με την Ανόρθωση στα πλέι-οφ και ένα στο 5-1 με τη Λωζάνη), ενώ δύο τέρματα είχε ο Βάγκνερ Λοβ (και τα δύο στο 0-3 με τη Λωζάνη) και ο Άλαν Τζαγκόεφ (από ένα γκολ σημείωσε στο 5-1 με τη Λωζάνη και στο 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας).
Επίσης, από ένα γκολ σημείωσαν (σε πλέι-οφ και ομίλους) οι: Γκονζάλες, Ιγκνάσεβιτς, Χόντα και Ολίσε.
Το «4-4-1-1»
Ο Λεονίτ Σλούτσκι δείχνει να προτιμά περισσότερο ως σύστημα για την ομάδα του το «4-4-1-1» και παίζει πολύ από τα άκρα όπου διαθέτει παίκτες με ταχύτητα και πλάγια μπακ που ανεβαίνουν. Βασικός τερματοφύλακας είναι ο Ιγκόρ Ακινφέεφ, ο οποίος είναι πορτιέρο και της Εθνικής Ρωσίας. Στο κέντρο της άμυνας ξεχωρίζει το δίδυμο Ινγκάσεβιτς και Αλεξέι Μπερεζούτσκι, βασικό αριστερό μπακ είναι ο Γκεόργκι Σένικοφ, ενώ δεξιά αγωνίζεται και ο Βασίλι Μπερεζούτσκι (μπορεί να παίξει και αριστερό μπακ) αλλά και ο Κιρίλ Ναμπάμπκιν.
Στα χαφ συνήθως βασικός ήταν ο Ολίσε, ο οποίος είναι όμως τραυματίας οπότε με τον ΠΑΟΚ λογικά θα ξεκινήγσουν ο επίσης βασικότατος Τζαγκόεφ με τον Μαμάεφ, ενώ θέση στην 11άδα διεκδικεί και ο Αλντόνιν όπως και ο Ράχιμιτς. Ο Βόσνιος σε κάποια φιλικά αγωνίστηκε και στο κέντρο της άμυνας, όπου πολλά ματς αγωνίζεται και ο Σέμπερας όταν λείπει κάποιος εκ των Ινγκάσεβιτς ή Αλεξέι Μπερεζούτσκι.
Δεξιά στα χαφ ο Τόσιτς είναι αμετακίνητος ενώ αριστερά αν δεν αγωνιστεί ο τραυματίας Μαρκ Γκονζάλες θα παίξει λογικά ο Κάουνα.
Μπροστά από τους χαφ συνήθως ξεκινάει ο Ντούμπια, ο οποίος κατά καιρούς παίζει και στην κορυφή της επίθεσης, όπου όμως ο Νέσιντ φαίνεται να έχει «κλειδώσει» τη θέση. Οπότε οι δύο πρώτοι σκόρερ της ΤΣΣΚΑ θα παίξουν μαζί με τον Ντουμπία πιο πίσω από τον «φουνταριστό» Νέσιντ, καθώς άλλωστε Χόντα και Βάγκνερ Λοβ έχουν προβλήματα.
Τα προβλήματα
Στην αποστολή της ΤΣΣΚΑ που ήρθε από το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη μετέχουν 21 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Ακινφέεφ, Σέμπερας, Ναμπάμπκιν, Ράχιμιτς, Μπερεζούτσκι Β., Μπερεζούτσκι Α., Μαμάεφ, Χόντα, Λαβ, Ντούμπια, Σενίκοφ, Γκονζάλες, Ντζαγκόεφ, Οντία, Τόσιτς, Νέσιντ, Ιγκνάσεβιτς, Τσεπτσούκοφ, Αλντονίν, Ολίσε και Κάουνα.
Ο Σέκου Ολίσε είχε ένα πρόβλημα με τη βίζα του, αλλά ξεπεράστηκε, ωστόσο δεν προπονήθηκε χθες λόγω προβλήματος τραυματισμού. Χθες το πρωί δεν προπονήθηκαν έχοντας προβλήματα και οι Γκονζάλες, Χόντα και Βάγκνερ Λοβ. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Οντία.Πηγη Metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: