Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σούλης Μαρκόπουλος "Είναι τιμή για κάθε προπονητή"

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος και μίλησε για τις αναμετρήσεις με την Γαλατάσαραϊ, καθώς και για την συνεργασία του με τον Μπάνε Πρέλεβιτς.
"Είναι τιμή για κάθε προπονητή"
Αναλυτικά η συνέντευξη του Σούλη Μαρκόπουλου στον "Real FM":

Αρχικά αναφέρθηκε στην κλήρωση της Ευρωλίγκα:


"Δεν τίθεται θέμα ελληνοτουρκικής αναμέτρησης. Η Γαλατασαράϊ έχει ψηλούς στόχους, να μπει στους ομίλους της Ευρωλίγκα, όπως θέλουμε κι εμείς".

Έπειτα αναφέρθηκε στο ρόστερ των Τούρκων, οι οποίοι έχουν ενισχυθεί φέτος:

"Πήρε ήδη Αρσλάν, Λάκοβιτς, Οζέρ, έχει Άντριτς και έναν από τους καλύτερους Τούρκους προπονητές, τον Οκτάϊ Μαχμούτι. Δεν ξέρουμε όμως και που θα γίνει ο όμιλος.
Μπορεί να γίνει και στην Κωνσταντινούπολη και τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Δίνει πάντως πρεστίζ σε κάθε ομάδα η συμμετοχή στην φάση των ομίλων γιατί έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται με πολύ δυνατούς αντιπάλους ενώ μπορεί να ενισχυθεί και οικονομικά αν περάσει. Αλλά εμείς πρέπει πρώτα να δούμε πως θα φθάσουμε εκεί γιατί έχουμε πολύ δυνατές αντιπάλους, ομάδες με έμπειρους παίκτες".
Όσον αφορά την επιλογή του να συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ανέφερε:

"Είναι τιμή για κάθε προπονητή, ειδικά η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ που έχει τόσο μεγάλη ιστορία, αλλά και γιατί όταν κάνεις δουλειά δύο ετών θέλεις να συνεχίσεις και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν εχέγγυα ώστε αν συμμορφωθεί στο οικονομικό, μπορείς να στοχεύσεις πολύ ψηλότερα".

Για τον Μπανε Πρέλεβιτς είπε:
"Το θέμα δεν είναι αν επικοινωνούμε, αλλά πως θα προχωρήσει το βαπόρι. Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά. Ο Μπάνε ξέρει το μπάσκετ από όλες τις θέσεις, ξέρει τι προβλήματα μπορούν να προκύψουν από διάφορες καταστάσεις και να καταλάβει ποια είναι η προτεραιότητα του καθενός.
Το θέμα βέβαια είναι να έχουμε και καλά αποτελέσματα όπως πέρσι τουλάχιστον γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να λύνονται και τα προβλήματα. Και δεν μας πειράζει που είναι και σύμβουλος στην ΠΑΕ γιατί είναι περισσότερη ώρα δίπλα στην ομάδα μπάσκετ".
Στη συνέχεια μίλησε για την πιο σημαντική στιγμή κατά την διάρκεια της χρονιάς:

"Πιο σημαντική στιγμή της σεζόν ήταν η νίκη μέσα στο Αλεξάνδρειο γιατί καταφέραμε να πιστέψουν οι παίκτες ότι μπορούν να κερδίσουν εκεί κι αφού κέρδισαν, ήξεραν και πίστευαν ότι θα κάνουν και το 3-2. Για ένα τέτοιο παιχνίδι μάλιστα πολλά μπορούν να ειπωθούν για το τεχνικό κομμάτι αλλά αυτό αν βγει εντάξει…
Μην ξεχνάτε όμως ότι και οι αντίπαλοι κάνουν ότι μπορούν για να σε εμποδίσουν να πάρεις ότι περισσότερο μπορείς από τους παίκτες σου. Εμείς διορθώσαμε αυτά που έπρεπε και κατάλαβαν οι παίκτες ότι είχαμε χάσει το προηγούμενο παιχνίδι από δικά μας λάθη. Όχι γιατί έκανε περισσότερα ο αντίπαλος, αλλά γιατί δεν είχαμε κάνει ότι μπορούσαμε. Δεν έχει σημασία αν δεχθείς 4-5 τρίποντα από τον Χαραλαμπίδη ή τον Χατζηβρέττα, αλλά να ελέγξεις τα ριμπάουντ, την ρακέτα, τους αιφνιδιασμούς.
Αυτό κάναμε, μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι κι αν θυμάστε προηγηθήκαμε και μετά βρεθήκαμε στο –11, αλλά είδαμε ότι δεν δεχόμασταν καλάθια από το κάτι παραπάνω του Άρη… Έτσι κάναμε ότι έπρεπε και το γυρίσαμε. Πήγαμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά το θέλαμε και πάρα πολύ".
Τέλος, μίλησε για την ομάδα της επόμενης σεζόν, αλλά και το λοκ-άουτ του ΝΒΑ:

"Κάθε ομάδα θέλει να έχει έναν σταθερό κορμό και κάθε χρόνο να τον συμπληρώνει με 1-2 καλούς παίκτες για να ενισχύεται. Αυτό θα θέλαμε αλλά τώρα πρέπει να δούμε πόσους και ποιους από το ρόστερ της περασμένης σαιζόν θα κρατήσουμε.
Το θέμα όμως είναι ότι είμαστε νωρίς ακόμη για να επιλέξουμε γιατί οι παίκτες εμμένουν σε ψηλές απαιτήσεις και με αυτές ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τους προσεγγίσει με βάση το μπάτζετ που διαθέτει. Από την άλλη όμως είναι δέλεαρ για τους αθλητές η συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά της Ευρωλίγκα γιατί μπορεί να θέλει να έρθει και να παίξει κι αυτό ίσως να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε αυτούς που θέλουμε.
Είναι ακόμη θετικό το ότι υπάρχει λοκ άουτ στο ΝΒΑ και κάποιοι Αμερικανοί που θα ήθελαν να παίξουν ή να δοκιμάσουν εκεί, αυτό αποκλείεται και αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Έτσι είναι πιο εύκολο να στραφούν πιο γρήγορα στην Ευρώπη αντί να περιμένουν όπως κάθε χρόνο μέχρι τον Αύγουστο ή και μέχρι τον Οκτώβριο για ένα συμβόλαιο στη χώρα τους. Το θέμα βέβαια είναι να δούμε και πως θα κινηθούν τα κασέ. Γιατί όσο περνάει ο καιρός αυτά φθίνουν κι όσο κάποιοι εξ αυτών παίρνουν γρήγορα θέσεις σε ομάδες εδώ, θα αναγκαστούν και οι υπόλοιποι να ρίξουν και τα κασέ τους για να προλάβουν να κλείσουν.
Βλέπετε μόνο 2-3 ομάδες σε κάθε χώρα με προηγμένο πρωτάθλημα μπορεί να τους δώσει και πολλά χρήματα. Οι υπόλοιπες παντού δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Γενικά όμως το χρήμα παίζει καθοριστικό ρόλο. Μακάρι να μπορούσες να πάρεις και νεαρούς για να δουλέψεις με αυτούς με προοπτική για το μέλλον, αλλά πόσο σίγουρος είσαι ότι δεν θα προσπαθήσουν να τους πάρουν και οι μεγάλοι της Αθήνας; Και πόσο εύκολα μπορείς να τους αποκτήσεις εσύ".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: