Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Μαλάτος: «Η επιτροπή να μπει στην ουσία της του υπόθεσης»

Όπως έχει αποκαλύψει το Iraklis1908 η πρόθεση που υπάρχει είναι η επιτροπή εφέσεων να μην αποδεχτεί να εκδικάσει την υπόθεση ή να βασιστεί στην πρωτόδικη απόφαση που υπήρξε για την ασφαλιστική ενημερότητα. 

Το iraklis1908 ζήτησε την άποψη του Ανδρέα Μαλάτου που είναι ένας εκ των δημιουργών του αθλητικού νόμου για να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση.

-Με βάση την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου υποχρεούται να εκδικάσεων την υπόθεση η επιτροπή εφέσεων;

-«Είναι υποχρεωμένη η συγκεκριμένη επιτροπή να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να την εκδικάσει, από την στιγμή που υπάρχει απόφαση Τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου, που είναι το ανώτατο αθλητικό όργανο».

-Μπορεί να υπάρξει μια δικαιολογία από την επιτροπή εφέσεων που να αρνηθεί να βγάλει μια απόφαση;

-«Κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο και παράτυπο. Δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί να αγνοήσει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Μάλιστα θα πρέπει να βγάλει μια απόφαση που να δικαιώσει τον Ηρακλή, αφού είναι υποχρεωμένη να βασιστεί στο άρθρο 20».

-Οτιδήποτε άλλο συμβεί δεν θα είναι νόμιμο;

-«Δεν γίνεται να μην λαμβάνεται υπόψη η απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου. Είναι υποχρεωμένοι να εκδικάσουν την υπόθεση βάση του συγκεκριμένου άρθρου. Ήταν κάτι που κανονικά έπρεπε να κάνουν από την πρώτη φορά που είχε εκδικαστεί η υπόθεση στην επιτροπή εφέσεων».

πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: