Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τα μεγάλα ψάρια ψάχνουν τρύπια δίχτυα

Ο Νίκος Ασημακόπουλος σχολιάζει το γεγονός πως οι μόνες αποφάσεις που δεν έχουν πέσει ακόμη από κανένα «αρμόδιο όργανο» είναι εκείνες με τις οποίες αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.
Τα μεγάλα ψάρια ψάχνουν τρύπια δίχτυαs
Αν προσέξατε καλά σε όλο αυτό το αλαλούμ με τους αθλητικούς δικαστές, τα ποδοσφαιρικά εφετεία, τις επιτροπές επαγγελματικού αθλητισμού και τις προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια, οι μόνες αποφάσεις που δεν έχουν πέσει ακόμη από κανένα «αρμόδιο όργανο» είναι εκείνες με τις οποίες αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.
ΠΑΡ' ΟΤΙ, δηλαδή, και οι δύο αυτές ομάδες έπρεπε να έχουν πέσει στη Β' Εθνική επειδή βγήκαν ένοχες για τα στημένα, η απόφαση για τους -9 και τους -10, που δεν έπρεπε καν να υπάρχει αφού δεν έχουμε πουθενά κανονισμό που να μιλάει για αφαίρεση βαθμών, έμεινε ακλόνητη, προφανώς για να χρησιμοποιηθεί, αν χρειαστεί, στο μέλλον...
ΣΤΗΝ πραγματικότητα κανένας δεν θέλησε να πειράξει, ή να προσβάλει, αυτή την εντελώς παράτυπη ιστορία. Ο Βόλος και η Καβάλα έπεσαν στη Δ' (και όχι στη Β') κατηγορία, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με το αιτιολογικό ότι ο Μπέος κι ο Ψωμιάδης που έχουν τις μετοχές τιμωρήθηκαν με ισόβια απαγόρευση ν' ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.
ΟΠΩΣ καταλάβατε, εκεί ποντάρει τώρα και ο Αστέρας Τρίπολης που ψάχνει χαραμάδα για να μείνει στην Α' Εθνική έστω και με βαθμούς μείον. Τι παραπάνω έκανε (θα σου πουν) η ομάδα του Μποροβήλου και δεν θα μπορέσει να γλιτώσει με μείον κάποιους πόντους, όπως τα δημιουργήματα του Μπέου και του Ψωμιάδη...
ΚΑΙ φυσικά, ο λόγος για τον οποίο κανένας δεν «πειράζει» αποφάσεις που 100 τοις εκατό δεν κολλάνε σε οποιονδήποτε κανονισμό, αλλά αποτελούν αστεία εφεύρεση για να σωθούν πράγματα και καταστάσεις, είναι επειδή στις νέες πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν, αλλά και θα ασκηθούν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, όσοι καταδικαστούν (και μιλάω πάντα σε δεύτερο βαθμό που είναι και ο οριστικός) δεν θα «πρέπει» να υποβιβαστούν, για να μη γίνει ακόμη πιο κουλουβάχατα το πρωτάθλημα έτσι όπως ξεκίνησε. Γιατί με μία «απλή» αφαίρεση βαθμών δεν θα χρειαστεί να ανεβοκατεβούν ομάδες στη μέση της σεζόν και θα βολευτούν όλοι: Ναι μεν σας τιμωρήσαμε, αλλά δεν σας... εκτελέσαμε κιόλας!
ΤΑ λέω αυτά, για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε ακόμη καλύτερα και τις αποφάσεις που πρέπει να περιμένουμε από δω και πέρα, ειδικότερα μετά την τρίτη και... φαρμακερή φουρνιά των διώξεων -τέλος Νοεμβρίου, με αρχές Δεκεμβρίου αυτές... Εκεί θα βρίσκονται τα μεγάλα ψάρια της δικογραφίας. Ακούγεται, λοιπόν, απόλυτα φυσιολογικό να ψάχνουν από τώρα τα τρύπια δίχτυα, ώστε να τη γλιτώσουν με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες, για... να μη διαταραχτεί από... εξωγενείς παράγοντες η πορεία τους στο πρωτάθλημα. Λογικό για Ελλάδα από τη στιγμή που τα ματς ξεκίνησαν με χίλιες δύο εκκρεμότητες και κανένας δεν θα θελήσει να κάνει το μπάχαλο... ακόμη πιο μπάχαλο μετά τα Χριστούγεννα.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: