Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

"Θεωρούν τον εαυτό τους τροφοδότη της Ελλάδας!"

Ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Μαρούδας του Ιερού Ναού Αγιών Αποστόλων στο Ντόρτμουντ τονίζει πως η ζωή των Ελλήνων και η αντιμετώπισή τους από τους Γερμανούς έχει αλλάξει κατά πολύ τα τελευταία δύο χρόνια.
"Θεωρούν τον εαυτό τους τροφοδότη της Ελλάδας!"
"Υπάρχουν δύο κατηγορίες Γερμανών, οι μορφωμένοι και η λαϊκή τάξη, η οποία άγεται και φέρεται από το τι θα γράψει η Bild' και άλλα εχθρικά προς την Ελλάδα ΜΜΕ. Αρέσκονται στο να θεωρούν τον εαυτό τους τροφοδότη της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως οι Ελληνες δεν σέβονται αυτόν τον κόπο", είπε αρχικά στην εφημερίδα "Goal" και πρόσθεσε:
"Ύπάρχουν πειράγματα και υποτιμητικά σχόλια σε Ελληνες εργαζομένους του στυλ ...τρώτε τα χρήματά μας, δεν αξιοποιήσατε τη δική μας βοήθεια, χρεοκοπήσατε! Υπάρχει ψυχολογική πίεση, άλλοτε έντονη, άλλοτε πιο χαλαρή, όλα αυτά τα τελευταία δύο χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα",
"Αγνοούν αυτό που ξέρουν οι μορφωμένοι Γερμανοί, ότι αυτή η κρίση που συγκρατεί το ευρώ σε αντιστοιχία με τα άλλα νομίσματα είναι η βασική αιτία που η Γερμανία έχει εξαγωγές σε υψηλό επίπεδο, δεν χάνουν τα χρήματά τους απο την κρίση, ενώ αποτελεί και αφορμή για μεγαλύτερες επενδύσεις", συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια,  εξηγεί τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα: "Όσα μέτρα προωθεί η Γερμανία στην Ελλάδα έχουν εφαρμοστεί χρόνια τώρα στη Γερμανία αλλά όχι τόσο απότομα, με τα χρόνια. Καταλαβαίνουμε πως έγιναν πολλές σπατάλες στην Ελλάδα και θα πρέπει να σκεφτούμε πως τα χρόνια που η Ελλάδα μεσουρανούσε οι Γερμανοί είχαν οικονομική στενότητα".
"Οι Έλληνες είχαν πολύ καλύτερη ζωή απ' ό,τι προσέφεραν ως εργατικό δυναμικό, οπότε σε έναν βαθμό θεωρούν ότι είναι δίκαιη η αναπροσαρμογή του βιοτικού επιπέδου, αλλά το απότομο των αλλαγών και ο τρόπος που γίνεται είναι άδικο. Και το χειρότερο είναι πως ενώ λένε ότι ...μαζί τα φάγαμε, τώρα θα πληρώσουν τα χαμηλά και φτωχά στρώματα", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: