Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Έφυγε!!

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου! "Σας ευχαριστώ. Καλή επιτυχία στον νέο πρωθυπουργό, θα είμαι δίπλα του. Τα προβλήματα δεν θα τελειώσουν", είπε και πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...
Έφυγε!
Ο Γιώργος Παπανδρέου με τηλεοπτικό διάγγελμα ανακοίνωσε και επίσημα την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της χώρας και σημείωσε πως ο νέος πρωθυπουργός είναι θεσμική επιλογή και πρόσωπο που θα μας ενώνει όλους. Επίσης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τον ελληνικό λαό και τόνισε πως θα είναι δίπλα στη νέα κυβέρνηση.

Αναλυτικά:

«Από την πρώτη στιγμή έπρεπε να συνεργαστούμε εάν τώρα δεν υπήρχε συνεργασία, πότε; Απο την αρχή επεδίωξα συνεργασία, αυτό επιθυμούσαν οι πολίτες. Η πολιτική συναίνεση ήταν το ζητούμενο. Τώρα την έχουμε. Πήρα την απόφαση για παραίτηση, με μόνο γνώμονα το μέλλον του τόπου. Σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να καταστήσουμε σαφές ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στο ευρώ. Μαζί θα κάνουμε τα αναγκαία βήματα να κατοχυρώσουμε την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Να δείξουμε στην Ευρώπη ότι δεν είμαστε μεταξύ μας εχθροί.
Η νέα κυβέρνηση θα υπερβαίνει κόμματα. Αρχίζει η νέα εποχή της ειλικρίνειας και συμπόρευσης. Η επιλογή του νέου πρωθυπουργού είναι θεσμική και σε αυτήν συμφωνούμε όλοι. Σήμερα οι βασικές πολιτικές δυνάμεις ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εγγυηθούμε πως θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, για να αξιοποιήσουμε την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο και των μικρών και των μεγάλων αλλαγών. Όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή της συμφωνίας, δεν θα τελειώσουν όλα τα προβλήματα μεμιάς, η διαδρομή όμως θα γίνει πιο ελπιδοφόρα.

Με τον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας ξέρουμε να αγωνιζόμαστε. Απόλυτη προτεραιότητα να προστατεύσουμε την Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση θα εστιαστεί στην καταβολή της 6ης δόσης και στην νέα δανειακή σύμβαση και στην μείωση του χρέους.

Για το εθνικό συμφέρoν δεν λογάριασα ποτέ τίποτα. Για ‘μενα η Ελλάδα είναι πάνω από όλα. Κουβαλώ τη σημαία της χώρας στην καρδιά μου. Για ένα απλό λόγο. Η Ελλάδα δεν είναι μοίρα, το να είσαι έλληνας είναι επιλογή, πόσο μάλλον ως παιδί της διασποράς.

Η νεα κυβέρνηση θα είχε τη στήριξη όλων μας και πιστεύω ότι η επιλογή είναι ιδιαίτερα θεσμική και ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλω να στείλω και  ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους Έλληνες. Είμαι περήφανος που καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια. Ακόμα και με αστοχίες, αποφύγαμε τη βέβαιη χρεοκοπία. Οι αλλαγές που πετύχαμε είναι βάση για τη νέα κυβέρνηση που αναλαμβάνει. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι δούλεψαν για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Τους συνεργάτες μου αλλά και τον ελληνικό λαό. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς. Χάρη σε εσάς η Ελλάδα κέρδισε χρόνο για να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Χάρη στις δικές σας προσπάθειες η Ελλάδα εξακολουθεί να ελπίζει. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον νέο πρωθυπουργό και στην κάθε κυβέρνηση. Θα είμαι δίπλα τους, θα στηρίξω με κάθε μου δύναμη αυτή την προσπάθεια. Και εντός και εκτός Ελλάδας είναι δική μας προσπάθεια. Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: