Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ένα έπος κι άλλη μια κηδεία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έπος της Τσέλσι! Με 10 παίκτες από το 37΄ γύρισε από το 0-2 και με 2-2 πέταξε εκτός C.L. την Μπάρτσα που έχασε πέναλτι με τον Μέσι στο 2-1 (είχε δυο δοκάρια). Δεύτερη κηδεία σε τρεις μέρες στο "Καμπ Νου" μετά την ήττα από τη Ρεάλ.
Ένα έπος κι άλλη μια κηδεία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 35΄ με τον Μπούσκετς και στο 43΄ έφτασε στο 2-0 με τον Ινιέστα, αφού πρώτα ο Τέρι αποβλήθηκε για ανόητο εκτός φάσης χτύπημα στον Αλέξις στο 37΄. Κι ενώ όλα έδειχναν τελειωμένα, ο Ραμίρες μείωσε σε 2-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, επιστρέφοντας το άγχος στην Μπάρτσα.
Άγχος που έγινε μεγαλύτερο στο 48΄, όταν ο Μέσι σημάδεψε το δοκάρι με εκτέλεση πέναλτι (ανατροπή Φάμπρεγας από τον συγκλονιστικό Ντρογκμπά). Ο Μέσι είχε στη συνέχεια ακόμα ένα δοκάρι, όμως η εκπληκτική αμυντική τακτική της Τσέλσι κράτησε μέχρι τέλους και μάλιστα στις καθυστερήσεις έφτασε στο 2-2 με τον Τόρες, παίροντας πανηγυρικά την πρόκριση μετά και τη νίκη της με 1-0 στο Λονδίνο.
Έτσι, η Τσέλσι έκλεισε θέση στον τελικό της 19ης Μαϊου στην "Αλιάνζ Αρίνα" του Μονάχου, από όπου όμως θα απουσιάσουν ο Τέρι που αποβλήθηκε στον ημιτελικό, ο χρυσός σκόρερ Ραμίρες που συμπλήρωσε κάρτες, όπως και ο Μεϊρέλες. Αντίπαλος της αγγλικής ομάδας θα είναι μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, που το βράδυ της Τετάρτης 25/4 αναμετρώνται στο "Μπερναμπέου", στη ρεβάνς της νίκης της Μπάγερν με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε την περασμένη βδομάδα στην ...έδρα του φετινού τελικού.
Το πρώτο ημίχρονο...
Δυνατά μπήκε η Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι, από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους "μπλαουγκράνα" να θυμίζουν... "Μπάρτσα" και την Τσέλσι να προσπαθεί να μη δεχτεί γκολ. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα είχαν καλό ρυθμό και πίεζαν συνεχώς, με τους λονδρέζους να χάνουν νωρίς τον Κέιχιλ (λόγω τραυματισμού) και θέση του να παίρνει ο Μποσίνγκουα. Ο Ντρογκμπά πάλευε να κερδίσει ό,τι καλύτερο μπορούσε στην επίθεση, μέχρι που ο Μέσι πήρε το όπλο του. Με ωραία πάσα που έβγαλε μέσα από την περιοχή στον Μπουσκέτς, στο 35΄, ο τελευταίος έδωσε εύκολα προβάδισμα στην ομάδα του (1-0).
Ένα λεπτό αργότερα (36΄) ο Τέρι πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Σάντσες, με την Τσέλσι να συνεχίζει τον αγώνα με δέκα παίκτες. Τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί; Να δεχτεί ένα ακόμα γκολ! Όπως και έγινε στο 43΄, με τον Μέσι να πασάρει και τον Ινιέστα να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ σε οχτώ παιχνίδια φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του (2-0).
Επειδή ένα ημίχρονο, όμως, ολοκληρώνεται όταν σφυρίξει ο διαιτητής, η Τσέλσι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με αντεπίθεση λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Λάμπαρντ έδωσε την μπάλα στον Ραμίρες και ο τελευταίος με ωραία λόμπα έκανε το σκορ 2-1! Ένα σκορ που έδινε την πρόκριση στην Τσέλσι και, όπως ήταν φυσικό, έξτρα ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο!
Το δεύτερο...
Πώς ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο; Η Μπαρτσελόνα κέρδισε στα πρώτα λεπτά πέναλτι, ο Μέσι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ! Το σκηνικό στη συνέχεια... μονότονο: Η "Μπάρτσα", με παίκτη παραπάνω, πολιορκούσε συνεχώς την περιοχή της Τσέλσι, με τους "μπλε" ("λευκούς" σήμερα) από κάποιο σημείο και μετά να παίζουν ζώνη... 6-3 (έξι παίκτες μέσα στην περιοχή και τρεις απ' έξω). Παρόλα αυτά προσπαθούσε με τον Ντρογκμπά και κάποιες φαρμακερές αντεπιθέσεις να πετύχει ένα γκολ. Κάτι που πέτυχε, τελικά, η Μπαρτσελόνα στο 82΄ με τον αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ του Αλέξις, επειδή ο Άλβες ήταν οφσάιντ. Το επόμενο λεπτό, μάλιστα, προσπάθεια του Μέσι κατέληξε στο δοκάρι του Τσεχ!
Επειδή η μπάλα, όμως, κρύβει συγκινήσεις μέχρι και το τελευταίο λεπτό ενός αγώνα, ο Τόρες πήρε το όπλο του στο 90΄, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 που έστειλε την Τσέλσι στον τελικό (αν και με το σκορ στο 2-1 οι Λονδρέζοι ήταν εκείνοι που έτσι κι αλλιώς θα έπαιρναν την πρόκριση λόγω του σκορ στον πρώτο αγώνα) και τη Μπαρτσελόνα στο καναβάτσο...
To 1-0 στο 35'



Barcelona 1-0 Chelsea από goalsarena2012-3

Το 2-0 στο 43'


Barcelona 2-0 Chelsea από goalsarena2012-3


Το 2-1 στο 45'



Barcelona 2-1 Chelsea από goalsarena2012-3

Το χαμένο πέναλτι του Μέσι στο 48'


Barcelona 2-1 Chelsea - Missing penalty από goalsarena2012-3



Το 2-2 στο 90'




Barcelona 2-2 Chelsea από goalsarena2012-3

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: