Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

The Manchester Derby: Preview!!

The Manchester Derby: Preview
Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Ακόμη και ο χαρακτηρισμός «ντέρμπι» μοιάζει πολύ μικρός για να περιγράψει την κρισιμότητα της μάχης του Μάντσεστερ! Σίτι και Γιουνάιτεντ, στο «Etihad» (22:00), πρωταγωνιστούν στο ματς που θα στιγματίσει την Πρέμιερ Λιγκ! 90 λεπτά, δύο μισητοί αντίπαλοι, ένας τίτλος…

Όταν ο Φέργκιουσον λέει ότι θα είναι «το πιο σημαντικό ντέρμπι της πόλης επί θητείας μου στον πάγκο της Γιουνάιτεντ», δεν έχουμε παρά να τον πιστέψουμε. Ή καλύτερα, να μπούμε στο κλίμα. Η 36η αγωνιστική φιλοξενεί το ματς της τελευταίας 20ετίας - τουλάχιστον – υπολογίζοντας από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ!

Τα πράγματα φαίνονται απλά, αλλά μόνο έτσι δεν θα είναι εντός αγωνιστικού χώρου.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποδέχθηκε τον όρο του φαβορί για την ομάδα του στην υπόθεση κατάκτησης του τίτλου, αφού, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, θα έχει διατηρήσει τη διαφορά των τριών βαθμών στην κορυφή. Σε περίπτωση νίκης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν τίθεται καν θέμα και οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πρέπει αμέσως μετά να κάνουν σχέδια για τη.. φιέστα ενός από τα πιο αντρίκεια πρωταθλήματα που θα έχει κατακτηθεί στην έδρα της «μισητής» συμπολίτισσας. Σε περίπτωση νίκης της Μάντσεστερ Σίτι… τα πάντα ανατρέπονται!

Οι «πολίτες» στην ισοβαθμία με τους Πρωταθλητές έχουν το πάνω χέρι λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά θα καταλάβουν αυτοί την πρώτη θέση, αν καταφέρουν να κάνουν το απόλυτο στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές! Μόλις τρεις εβδομάδες πριν τη μάχη τίτλου στο «Etihad», η Γιουνάιτεντ είχε αποκτήσει διαφορά 8 βαθμών από τη δεύτερη Σίτι και όλα έμοιαζαν τελειωμένα, ωστόσο, η ήττα από τη Γουίγκαν και η ισοπαλία με την Έβερτον έβαλαν φωτιά στο αποψινό ντέρμπι!

Στο «Etihad» θα παραταχθούν δύο σύλλογοι που αποτελούν… γαλαξία αστέρων, πετυχαίνουν περίπου 2,50 γκολ ανά παιχνίδι, και κυνηγούν το στέμμα του πρωταθλητή, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία ενός τοπικού ντέρμπι, όπως είναι η ταμπέλα του αφεντικού της πόλης, το γόητρο, η ιστορία της ομάδας κλπ.

Με το μάτι της στατιστικής

Από το 1894, όταν και συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο γήπεδο Γιουνάιτεντ και Σίτι, οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν 67 νίκες σε 161 ντέρμπι, έναντι 44 των «πολιτών» και 50 ισοπαλιών. Το κακό για τους σημερινούς γηπεδούχους, είναι το γεγονός πως στα τρία τελευταία παιχνίδια που έχουν υποδεχθεί την ομάδα του Φέργκιουσον, δεν έχουν καταφέρει να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.

Από την άλλη, το θετικό για τη Σίτι είναι ότι έχει παραμείνει αήττητη σε 27 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, έχει πάρει τη νίκη στα 21 από τα τελευταία 22 και έχει κατακτήσει 77 από τους 81 βαθμούς που διεκδίκησε μπροστά στο κοινό της. Στα 19 από τα τελευταία 20 παιχνίδια στο «Etihad» έχει αποφύγει να δεχθεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της μόλις έξι. Η τελευταία ομάδα που έφυγε από την έδρα των «πολιτών» με το απόλυτο των βαθμών, ήταν η Έβερτον, τον Δεκέμβριο του 2010!

Η Γιουνάιτεντ, στα εφτά ματς που έχει βρεθεί πίσω στο σκορ τη φετινή σεζόν, έχει αποτύχει στο φινάλε να πάρει τη νίκη, μετρώντας τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Έχει «πετάξει» πέντε βαθμούς στα τρία πρόσφατα ματς, κάτι που φέρνει στην επιφάνεια την επίδοση της ομάδας τους τρεις πρώτους μήνες του 2012. Τον περασμένο Οκτώβριο, στο εφιαλτικό για τους Πρωταθλητές, 6-1 από τη Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ», η ιστορία έγραψε πως ήταν η βαρύτερη ήττα της Γιουνάιτεντ από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, ενώ τα έξι γκολ παθητικό στο «Θέατρο των Ονείρων» ξύπνησαν… μνήμες από το μακρινό 1930!

Αγωνιστικά νέα

Για τους γηπεδούχους, ο Μάριο Μπαλοτέλι εξέτισε την τιμωρία των τριών αγωνιστικών μετά την κόκκινη κάρτα που είχε δεχτεί στην εκτός έδρας ήττα (1-0) από την Άρσεναλ, αλλά δεν συγκεντρώνει πιθανότητες συμμετοχής στο αρχικό σχήμα από τη στιγμή που οι Αγουέρο και Τέβες εμφανίζονται ιδιαίτερα φορμαρισμένοι. Δεν αποκλείεται, πάντως, να ξαναδούμε τον Ιταλό με τα χρώματα της Σίτι, άσχετα αν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μετά από εκείνο το περιστατικό στο «Έμιρεϊτς», τον είχε… τελειώσει. Διαθέσιμος και ο Μίκα Ρίτσαρντς που ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο.

Από την πλευρά του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έχει προσθέσει νέα ονόματα στο απουσιολόγιο της ομάδας του, εκεί όπου παραμένουν οι Νεμάνια Βίντιτς, Ντάρεν Φλέτσερ και Άντερσον. Υπέρ του Ράφαελ είναι οι πιθανότητες για φανέλα βασικού, κάτι που αν δεν γίνει, θα δώσει την ευκαιρία σε έναν εκ των Τζόουνς ή Σμόλινγκ να τον αντικαταστήσουν στο δεξί άκρο της άμυνας.

Πιθανές συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ – Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί – Γ. Τουρέ, Μπάρι – Σίλβα, Τέβες, Νασρί – Αγουέρο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-4-2): Ντε Χέα – Ράφαελ, Έβανς, Φέρντιναντ, Εβρά – Νάνι, Κάρικ, Σκόουλς, Γιάνγκ – Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: