Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Έκλεισε τα… φώτα η Κορίνθιανς!!

Εκτός έδρας 1-0 πήρε η Κορίνθιανς σε βάρος της Σάντος στον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, ο οποίος είχε και… διακοπή ρεύματος.
Οι «τιμάο» απέκτησαν σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής. Μάλιστα ξεπέρασαν αποβολή του Έμερσον και ολιγόλεπτη διακοπή της αναμέτρησης στο 83ο λεπτό.
Με το σκορ στο 1-0 υπέρ των πρωταθλητών Βραζιλίας… έπεσαν τα φώτα. Οι δύο ομάδες έκαναν υπομονή και τελικά δικαιώθηκαν με την επανέναρξη. Η διακοπή μάλλον ευνόησε την Κορίνθιανς, καθώς είχε μείνει με δέκα παίκτες από το 77ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε ο Έμερσον. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων είχε μαρκάρει σκληρά τον Νεϊμάρ και δέχθηκε απευθείας κόκκινη. Ωστόσο η Σάντος δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αν και πίεσε.
Στο 28ο λεπτό ο Έμερσον είχε… κλείσει τα φώτα του «Vila Belmiro» για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα έστειλε τη μπάλα με ωραίο σουτ στο δεξί παραθυράκι του Ραφαέλ και διαμόρφωσε το 1-0.
Τα ξημερώματα της επόμενης Πέμπτης (21/06) θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στο «Paulo Machado de Carvalho». Πλέον η Κορίνθιανς «βολεύεται» και με την ισοπαλία, ώστε να αποκλείσει τους κάτοχους του τροπαίου και να προκριθεί στον τελικό του Λιμπερταδόρες.
Σάντος: Ραφαέλ, Ενρίκε, Έντου Ντρασένα, Ζουάν, Ντουρβάλ, Ελάνο (46’ Μπόργκες), Αρούκα (81’ Φελίπε Άντερσον), Αντριάνο, Γκανσό, Κάρντετς (90’ Ντίμπα), Νεϊμάρ.
Κορίνθιανς: Κάσιο, Τσικάο, Λεάντρο Καστάν, Φάμπιο Σάντος, Αλεσάντρο, Ντανίλο, Άλεξ (90’ Βάλας), Ραλφ, Παουλίνιο, Χόρχε Ενρίκε Ντε Σόουζα, Έμερσον.





πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: