Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

«Σαν να μην έλειψες ποτέ, Νταβίντ»

«Σαν να μην έλειψες ποτέ, Νταβίντ»
Ο Νταβίντ Βίγια επέστρεψε στην εθνική Ισπανίας μετά το σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός Euro 2012. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που σύμφωνα με τους συμπαίκτες του δεν τους έλειψε διότι «ήταν πάντα μαζί τους».

Η προσθήκη του επιθετικού της Μπαρτσελόνα προσθέτει ακόμη ένα βέλος στην πλούσια φαρέτρα των παγκόσμιων πρωταθλητών. Είναι ακόμη ένα συστατικό της επιτυχίας των «φούριας ρόχας».

Είναι χαρισματικός σκόρερ που οδήγησε την Ισπανία σε σημαντικές επιτυχίες και την έχουν καταστήσει σε μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Είμαστε χαρούμενοι, αλλά ο Βίγια δεν επέστρεψε, επειδή ποτέ δεν ήταν απών, ήταν πάντα μαζί μας». Αυτή ήταν η δήλωση του Ίκερ Κασίγιας στη «Marca» μετά τη φιλική νίκη της Ισπανίας επί της Σαουδικής Αραβίας με 5-0, που είναι χαρακτηριστική της σημασίας του Βίγια για τη «ρόχα».

Πέτυχε μάλιστα και το τέταρτο γκολ με πέναλτι χαρίζοντας μια πολύ καλή εικόνα σε όλους. «Ο Βίγια είναι ένας παίκτης που μας προσφέρει πολλά», επιβεβαίωσε και ο Ντέλ Μπόσκε.

«Ο Βίγια είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, με όλη του την προσφορά στο σύνολο», εξηγεί ο συμπαίκτης του στους «μπλαουγκράνα» Τσάβι.

Ο Τόρες , που όταν αγωνίζεται ο βραχύσωμος επιθετικός στο πλευρό του στην επίθεση των Ισπανών είναι πιο παραγωγικός στο σκοράρισμα, ανακαλεί στη μνήμη του την περίοδο του τραυματισμού του «παρτενέρ» του:

«Όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημα ήταν με τον τραυματισμό που είχε ο Νταβίντ, αλλά πλέον είναι και πάλι κοντά μας».

Ο στράικερ των Καταλανών έφτασε τα 52 γκολ σε 83 συμμετόχες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, επιδόσεις που τον καθιστούν σε ένα από τους πιο επιτυχημένους επιθετικούς όλων των εποχών.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: