Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αντεπίθεση για Κόκε

Σφόδρα δυσαρεστημένοι εώς εκνευρισμένοι, εμφανίζονται οι άνθρωποι του Αρη, μετά την ανάγνωση του εγγράφου που απέστειλε στα γραφεία της ΠΑΕ, ο Σέρχιο Κόκε. Ως γνωστόν , σύμφωνα με αυτό, ο Ισπανός ζητά να του καταβληθούν δεδουλευμένα ύψους 40 χιλιάδων ευρώ, την ώρα που ο ίδιος χρωστά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης 650 χιλιάδες (!), από την μετακίνησή του στο Χιούστον. Ο Αρης, εκείνη την εποχή, είχε δεχτεί να λύσει το συμβόλαιο του Κόκε με υπαιτιότητα του παίκτη, εισπράττοντας το παραπάνω ποσό από τον ίδιο. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Κόκε εξαγόρασε την ελευθερία του, καθώς η προσφορά των Αμερικανών ήταν πολλαπλάσια.
Η ιστορία, βεβαίως, απέδειξε πως ο Κόκε δεν μακροημέρευσε στις ΗΠΑ, τα χρήματα που είχε συμφωνήσει ουδέποτε εισέπραξε, όμως το χρέος του απέναντι στον Αρη παραμένει. Οι κίτρινοι αναγνωρίζοντας σιωπηρά το γεγονός αυτό δεν κυνήγησαν την υπόθεση, όμως η κίνηση του αθλητή να διεκδικήσει δεδουλευμένα τη στιγμή που υφίσταται το συγκεκριμένο χρέος, ξεπερνά κάθε ανοχή.
Στην απαντητική επιστολή προς τη ΦΙΦΑ, λοιπόν, την οποία θα αποστείλουν ως τις 29 Οκτωβρίου θα ξετυλίξουν το συγκεκριμένο ιστορικό με έγγραφα και στοιχεία, προκειμένου αφενός μεν να αποφύγουν την καταβολή των 40 χιλιάδων ευρώ, αφετέρου να κινηθούν νομικά εναντίον του Κόκε για το χρέος των 650 χιλιάδων.
Εκτός κι αν δεν υπάρχουν στοιχεία και υπογραφές, με την τότε υπόσχεση του Κόκε να ήταν προφορική. Σε μια τέτοια περίπτωση θα υφίσταται άλλη μία μεγάλη αμέλεια (ο όρος είναι εντελώς επιεικής), της τότε διοίκησης του Θανάση Αθανασιάδη. Ο χρόνος θα δείξει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: