Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πολύ μεγάλη νίκη!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Άλμπα

Πολύ μεγάλη νίκη
Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε. Μπορεί να έπαιζε χωρίς τον Διαμαντίδη, αλλά επιστράτευσε την ομαδικότητά στην άμυνα και πήρε μάλλον ευκολα το ματς. Ευκολα με βάση την αναμενόμενη δυσκολία του αγώνα. Η Αλμπα δεν είναι η ομαδάρα που θα σε τσακίσει. Είναι οργανωμένη, παίζει στρωτό μπάσκετ, αλλά δεν έχει ταλέντο. Επιθετικά οι «πράσινοι» δεν έβγαλαν μάτια, αλλά έκαναν τα απαραίτητα. Ηταν αρκετό.

Η νίκη αυτή έχει τεράστια σημασία. Αν έχανε στο Βερολίνο ο ΠΑΟ τότε θα έμπλεκε. Τώρα είναι για τα καλά μέσα στο κόλπο. Ηταν παιχνίδια από που αν τα πάρεις, δεν κάνεις το σούπερ διπλό, αλλά που αν το χάσεις τότε μένεις πίσω.

Οταν πιέζεσαι η άμυνα είναι αυτή που σε βγάζει από το αδιέξοδο. Οταν ξέρεις ότι δεν είναι η βραδιά σου και σου λείπει ο μεγάλος αρχηγός τότε πρεπει να είσαι σκληρός στα μετόπισθεν. Εκλεισε η ρακέτα και οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Δουλεμένη νίκη. Μπορείς να την χαρακτηρίσεις επαγγελματική.

Ακόμη κι όταν πλησίαζε η Αλμπα δεν ένιωθες ότι το ματς χάνεται. Εκεί που άρχιζε να καίει το παιχνίδι υπήρχε τρίποντη εκτέλεση από Μασιούλις, Μπράμος και Γκιστ. Γύρισε σωστά η μπάλα, βγήκε το ελεύθερο σουτ και το ματς τελείωσε. Η γερμανική ομάδα δεν μπορούσε. Υπήρχε διαφορά ποιότητας υπέρ του ΠΑΟ και βγήκε το διπλό. Aπλά πράγματα...

ΥΓ: Για το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν σχόλια. Οπως είπε ο Ζαρντίμ έπαιζαν με το πάσο τους. Οταν δεν είσαι σοβαρός τότε δεν αρέσεις σε κανέναν. Το κακό είναι ότι εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός, όπως παίζει, δεν αρέσει σε κανέναν...


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: