Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Υπάρχει κι άλλος Ψωμιάδης στην ΑΕΚ;

Ο Βασίλης Σαμπράκος αναρωτιέται γιατί η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ελέγχει το πρόσφατο παρελθόν της και γιατί ο Δημητρέλος επιμένει να μην ζητά απαντήσεις και χρήματα από τους μετόχους.
Στην τελευταία γενική συνέλευση, αυτή που ήταν επεισοδιακή, ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ άκουσε από τους παριστάμενους, ανάμεσα στα άλλα, το αυτονόητο: του ζητήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο η σημερινή διοίκηση δεν κάνει το προφανές, δηλαδή έναν έλεγχο στα πεπραγμένα της προηγούμενης, ώστε να διαπιστώσει αν πράγματι λείπουν ή όχι χρήματα από την εταιρεία, για να τα ζητήσει από αυτούς που είχαν την ευθύνη αυτής της διοίκησης, δηλαδή από τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ και τους μετόχους που τον έβαλαν σε αυτή την θέση, του έδωσαν να διαχειριστεί εκατομμύρια και τον στήριξαν μέχρις εσχάτων.
Η ύπαρξη του ενδιαφέροντος του Δημήτρη Βιντιάδη είναι μια καλή καραμέλα. Ελιωσε όμως. Αφενός επειδή ο Βιντιάδης έχει κάνει απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να δεσμευτεί για τίποτα, ούτε καν για την απόφασή του να πάρει την ΠΑΕ και αφετέρου επειδή καθυστερεί τόσο, που η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο να τον περιμένει.
Το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ένα: η έλλειψη ρευστού, που θα της έδινε την δυνατότητα να αγοράσει λίγο χρόνο, να βγάλει τη σεζόν, να μείνει στο πρωτάθλημα, να μην υποβιβαστεί λόγω χρεών. Πού μπορεί να βρει αυτά τα χρήματα; Οι μόνοι που έχουν να της τα δώσουν είναι αυτοί που έχουν την βασική έως/και απόλυτη ευθύνη για αυτό που σήμερα της συμβαίνει, δηλαδή οι μέτοχοί της. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος που της αφαίρεσε λεφτά από το ταμείο, δηλαδή ακόμη ένας Ψωμιάδης.
Πώς όμως να το μάθει αυτό η ΠΑΕ ΑΕΚ όταν δεν ψάχνει και δεν ψάχνεται; Πώς να το διαπιστώσει αυτό όσο αντιμετωπίζει σαν τον τρελό του χωριού τον μόνο άνθρωπο με γνώση και μόρφωση ικανή να τον οδηγήσει σε τεκμηριωμένες ερωτήσεις για την διαχείριση του χρήματος τα τελευταία 3 – 4 χρόνια στην εταιρεία, τον Γιώργο Κιντή;
Ο Αντρέας Δημητρέλος ισχυρίζεται ότι τρέχει για την ΑΕΚ. Ετσι είναι. Για την ακρίβεια τρέχει επειδή αντιλαμβάνεται ότι θα έχει και εκείνος συνέπειες αν σκάσει η ΠΑΕ, αλλά και επειδή του αρέσει να βρίσκεται στην ΠΑΕ. Δεν φτάνει όμως να τρέχει. Θα πρέπει και να ελέγχει. Και να ελέγχεται. Και όσο δεν έχει μια σαφή, πειστική απάντηση στο “γιατί δεν ψάχνεις τι έγινε στην τριετία, γιατί δεν γυρίζεις το φως της ευθύνης πάνω σε αυτούς που την έχουν;” ερώτηση, δεν θα πείθει. Κανέναν. Και δεν θα βοηθήσει την ΑΕΚ να λύσει άμεσα το πρόβλημά της.
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: