Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Βαρούχας: «Μια συγγνώμη δε φτάνει και οι βαθμοί δε γυρίζουν πίσω»

Ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου μίλησε για τις διαιτητικές αποφάσεις του κ. Κάκου στο χθεσινό ματς του Άρη με την ΑΕΚ και τόνισε πως αδικημένες είναι και οι δυο ομάδες.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την αποβολή του Πουλίδο και το γκολ του Αγκάνθο:
«Καταρχάς η αποβολή του Τσούπρου είναι λάθος γιατί θα έπρεπε αν αποβληθεί με κόκκινη μόνο ο Πουλίδο για την ενέργεια που κάνει. Και δεν είδα καμία κίνηση από πλευράς Άρη να καυτηριάσουν την κίνηση του Πουλίδο που αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο βοηθός ο Τάτσης έκανε λάθος επισήμανση στο διαιτητή. Από εκεί και πέρα έπιασε μια φάση πολύ δύσκολη στο γκολ του Άρη που μέτρησε. Πρέπει να πούμε μπράβο στο βοηθό που λειτούργησε σωστά. Σωστά κατοχυρώθηκε το γκολ».

Για την αποβολή του Αγκάνθο
«Σύμφωνα με το γράμμα του κανονισμού η αποβολή είναι σωστή. Σύμφωνα με το πνεύμα όμως έχουμε ισοπεδώσει το φερ πλέι. Ποιος μου λεει εμένα ότι μετά δε θα έβγαινε η ΑΕΚ να πει γιατί δεν πήρε κάρτα ο παίκτης ενώ σήκωσε τη φανέλα. Άρα με το γράμμα του κανονισμού σωστά ο Κάκος του έβγαλε δεύτερη κίτρινη- κόκκινη. Το σήκωμα της φανέλας όταν παει πάνω από το κεφάλι είναι κίτρινη κάρτα. Αν όταν σηκώσεις τη φανέλα και γράφει κάτι ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να γράψει στο φύλλο αγώνος αυτό που έγραφε η φανέλα και μετά η επιτροπή διαιτησίας να κρίνει».

Για την αποβολή του Βλάχου:
«Στην αποβολή του Βλάχου δεν υπάρχει αποβολή. Ο Κάκος ήταν από τη μέσα πλευρά και είδε τα χέρια του παίκτη της ΑΕΚ σηκωμένα και θεώρησε πως η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του».

Για το γκολ του Πετρόπουλου:
«Όταν μια ομάδα παίζει την ιστορία της και την αδικούν μια συγγνώμη δε φτάνει. Είναι καθαρό οφσάιντ. Το λάθος ήταν σοβαρό και στοίχισε 2 βαθμούς».







πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: