Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του στο gazzetta για το αήττητο που απώλεσε ο Ολυμπιακός και για τις αδυναμίες που είδε ο Μίτσελ και πλέον άμεσα καλείται να τις διορθώσει!
Εν τέλει αποδείχθηκε όνειρο. Όλοι στον Ολυμπιακό πίστευαν σε ένα αήττητο πρωτάθλημα. Οι πιο αισιόδοξοι είχαν στο μυαλό τους (στους οποίους ανήκω και εγώ και το είχα γράψει από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές) έναν τίτλο μόνο με νίκες, λόγω της μεγάλης διαφοράς των «ερυθρόλευκων» από τους αντιπάλους τους (σε ποιότητα φυσικά).
Κανείς μα κανείς δεν περίμενε, την άσχημη εικόνα της ομάδας στα περισσότερα ματς της Superleague. Γκρίνιαζε ο κόσμος και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. Γκρίνιαζε γιατί πολύ απλά δεν του άρεσε αυτό που έβλεπε.
Ο Ζαρντίμ πλήρωσε το μάρμαρο, καθώς ο Πορτογάλος έχτισε αυτή την ομάδα. Δεν τίθεται θέμα, ότι έγιναν και λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά συγχωρέστε με, σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλει… κόπο για να παρουσιάζεις αυτό το πρόσωπο. Ειδικά όταν έχεις αρκετές ποιοτικές μονάδες…
Ο Ολυμπιακός είχε παίξει με την φωτιά αρκετές φορές. Για παράδειγμα, η πρώτη ήττα θα μπορούσε να είχε έρθει στην Λιβαδειά, όταν πριν το 0-1, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι. Θα μπορούσε να είχε έρθει και σε ματς, στο οποίο θα πονούσε περισσότερο. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν στα τελειώματα του ματς, ο Πετρόπουλος, έχασε το άχαστο. Θα μπορούσε να είχε έρθει στο Κλεάνθης Βικελίδης…
Εν τέλει, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο εις βάρος του Ολυμπιακού. Και ένα τρίποντο παλικαρίσιο και με προπονητή, έναν άνθρωπο που έχει γράψει χρυσή ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Άσπρισαν τα μαλλιά του «Αναστό» στους πάγκους και φυσικά είναι σαφώς πιο έμπειρος από τον Νικοπολίδη. Που μπορεί και αυτός να έχει άσπρα μαλλιά, αλλά θέλει πολλά ψωμιά ακόμα για να γίνει προπονητής.
Προς Θεού δεν λέμε ότι φταίει ο Αντώνης για την ήττα. Το είχαμε γράψει και τις προάλλες, ότι δεν γίνεται μέσα σε μια μέρα να αλλάξεις την εικόνα της ομάδας. Δεν γίνεται από τις αμέτρητες σέντρες να περνάς στο ποδόσφαιρο κατοχής και το πρέσινγκ ψηλά.
Ο νέος τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ, αυτή η τεράστια προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, είχε την τύχη να δει σε ένα μόλις ματς, όλες τις αδυναμίες των πρωταθλητών, μαζεμένες. Και σίγουρα έχει πολύ δουλειά μπροστά του, προκειμένου να φτιάξει μια ομάδα επιθετική, όπως την θέλει αυτός, όπως την θέλει ο κόσμος.
Υ.Γ. Το βίντεο που προβλήθηκε από τα μάτριξ πριν την έναρξη του ματς, ήταν εξαιρετικό, έστω και αν και σε τρία λεπτά και 27 δευτερόλεπτα δεν γίνεται να χωρέσει ο πόνος και το γιατί, για την μεγαλύτερη τραγωδία σε ελληνικό γήπεδο.
Ένα βίντεο μνήμης, ένα βίντεο που πρέπει όλοι (και δεν αναφέρομαι μόνο στους φίλους του Ολυμπιακού), να το δουν. Μπράβο στα παιδιά που τα έφτιαξαν. Για την τραγωδία της Θύρας 7, φυσικά και θα αναφερθούμε στις 8 του μήνα…