Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Διαμαντίδης… όλα τα λεφτά!!

Με τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει 6/8 τρίποντα(!), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 77-59 του Πανελευσινιακού με ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο και το μυαλό ταξιδεύει ήδη στην Μαδρίτη ενόψει Ρεάλ!

Διαμαντίδης… όλα τα λεφτά!
Αν και στο πρώτο μέρος ήταν «χλωμός», στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός διορθώθηκε και με «μαέστρο» τον Διαμαντίδη που ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους και 6/8 τρίποντα, επικράτησε 77-59 του Πανελευσινιακού.

Μοίρασε το χρόνο ο Πεδουλάκης, με το τριφύλλι να έχει πλουραλισμό στην επίθεση, καθώς μετά τον «3D», μόνο ο Γκιστ είχε διψήφιο αριθμό πόντων, με 12.

Εξαιρετικός ο Ξανθόπουλος που όσο αγωνίστηκε, πρόλαβε να μοιράσει 10 ασίστ!

Πλέον στο πράσινο στρατόπεδο στρέφουν την προσοχή τους στο κρίσιμο παιχνίδι της Ευρωλίγκας, με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία.

Το ματς


Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Σχορτσανίτη, Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις και Γκιστ. Οι «πράσινοι» αν και προηγήθηκαν 4-0, προς στιγμήν… έκατσαν, με τους παίκτες της Ελευσίνας να κάνουν σερί 12-0(!) και να προηγούνται με 8 πόντους στο 6’. Ένα τάιμ-άουτ του «Άρτζι» ξύπνησε τους παίκτες του και με «μαέστρο» τον Διαμαντίδη που πέτυχε τρία σερί τρίποντα, το τριφύλλι μπήκε και πάλι σε θέση οδηγού με το υπέρ του 19-18 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έβρισκε ρυθμό επιθετικά, αλλά είχε βρει… μπελά και στην άμυνα, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν τρίποντα και να παίρνουν προβάδισμα με 26-23 (14’). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις με τους Γκιστ και Σχορτσανίτη και με σερί 11-2, οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά με 34-28. Η Ελευσίνα μείωσε εκ νέου στον πόντο, προτού ο «Μήτσος» πάρει και πάλι το «όπλο» του και διαμορφώσει το 39-33 του ημιχρόνου υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο Διαμαντίδης συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και με προσωπικό σερί 8-0, η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια νούμερα για το 47-35 και τα 6/7 τρίποντα για τον ίδιο! Η άμυνα του «εξάστερου» έδεσε πίσω, επιθετικά η μπάλα γυρνούσε καλύτερα, με τον Ξανθόπουλο να μοιράζει και τους ψηλούς της ομάδας να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Έτσι και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 17 και το μεγάλο προβάδισμα του τριφυλλιού στο 30’ με 58-42.

Με τρίποντο του εξαιρετικού Ξαναθόπουλου η διαφορά ανέβηκε στο +20 για πρώτη φορά στο παιχνίδι και το 62-42 υπέρ των «πράσινων». Οι παίκτες του Πανελευσινιακού μείωσαν στους 15, όμως ο Μπανκς απεκατέστησε την τάξη, με δικό του τρίποντο να «γράφει» το 68-47, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Με μίνι σερί 8-0, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 70-57, όμως ο Γιαννόπουλος χωρίς άγχος και με διαδοχικούς πόντους στην επίθεση, ουσιαστικά διαμόρφωσε το τελικό 77-59 υπέρ του Παναθηναϊκού και το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 33-39, 42-59, 59-77

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου, Παπανικολόπουλος, Παπανικολάου, Δημάκος, Γκίμπσον, Μαγκουνής, Λιακόπουλος, Δεληγιάννης, Τσιάκος, Μαντζιώρης, Αβραμίδης, Εζούκου

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος, Ματσιούλις, Ούκιτς, Λάσμε, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Γκιστ, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Γιαννόπουλος πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: