Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Όλα δείχνουν… 1997!

Δεν χρειάζονται μαγικές σφαίρες, ούτε… χαρτορίχτρες για την πρόβλεψη του νικητή στον τελικό του Wembley. Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ βρήκαν αρκετούς λόγους να σε πείσουν να ποντάρεις στην ομάδα τους.

Όλα δείχνουν… 1997
Από τον πρωταθλητή Γερμανίας, μέχρι τις ομάδες που υποβιβάστηκαν και απ’ τον πρωταθλητή Ιταλίας μέχρι τον φιναλίστ του τελικού κυπέλλου Γερμανίας…

Όλα αυτά αποτελούν τις… περίεργες συμπτώσεις που θυμίζουν τον ευρωπαιϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη το 1997, όταν η Ντόρτμουντ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Οπαδικό σάιτ των «κιτρινόμαυρων» συγκέντρωσε τους… οιωνούς, που -εάν τελικά αποδειχτούν σωστοί- φτάνουν στα όρια του μεταφυσικού.

Οι πρωταθλητές στα μεγάλα ευρωπαϊκά τρόπαια ταυτίζονται το 1997 και το 2013. Μπάγερν στη Γερμανία, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, Πόρτο στην Πορτογαλία, Γιουβέντους στην Ιταλία και Γαλατασαράι στην Τουρκία, ήταν οι ομάδες που πανηγύρισαν τις δύο χρονιές.

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ υποβιβάστηκε απ’ την Μπουντεσλίγκα και τη θέση της πήρε η Χέρτα, τόσο το 1997 όσο και φέτος, ενώ και τις δύο χρονιές η Στουτγάρδη έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας.

Οι συμπτώσεις δεν σταματούν εκεί και μάλιστα γυρνούν εναντίον της Μπάγερν, αφού κάθε φορά που η Τσέλσι πανηγύρισε ευρωπαϊκό τίτλο, οι Βαυαροί δεν… γεύτηκαν αντίστοιχη χαρά, αλλά και τις δύο προηγούμενες φορές που αγωνίστηκαν υπό την διεύθυνση του Νικόλα Ριτσόλι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: