Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Οι εκλογές και οι παθογένειες του παρελθόντος...!

"Αντί οι υποψήφιοι να υποστηρίξουν ο καθένας το δικό του πλάνο, επιδίδονται σε μία προσπάθεια αποδόμησης ο ένας του άλλου"! Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για τις εκλογές στον Άρη και την επόμενη μέρα... Η... "στρατολόγηση ψηφοφόρων" που παρατηρήθηκε λίγο πριν να κλείσουν οι εκλογικοί κατάλογοι της "ΚΜΑ", αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα για την αξιοπιστία του φορέα. Σε μία εποχή που ήδη αμφισβητείται εντόνως. Το δυστύχημα και συνάμα τραγικό είναι ότι το "χτύπημα" αυτο προήλθε από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο του φορέα (!!!) που υπέπεσε σε σοβαρότατο ολίσθημα και για ηθικούς λόγους θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.
Η άμεση αντίδραση της διοίκησης της "ΚΜΑ", που τον εγκαλεί να δώσει εξηγήσεις, είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αφήνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης και του ρόλου του φορέα στο περιβάλλον του Αρη. Χρειάζεται, βεβαίως, πολλή δουλειά ακόμη, πολλές παρεμβάσεις και δραστικές.
Η ουσία είναι ότι η συμπεριφορά του αντιπροέδρου της "ΚΜΑ", παραμονές των εκλογών στην ΠΑΕ, καταδεικνύει πως ο Αρης δεν μπορεί, τουλάχιστον όχι ακόμη, να ξεφύγει από τις παθογένειες του παρελθόντος του. Από νοοτροπίες και πρακτικές που τον κρατούν εγκλωβισμένο και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει. Η επιχείρηση της "αυτοκάθαρσης" που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι έχει πολύ δρόμο ακόμη...
Στο παραπάνω κλίμα εντάσσεται και το κλίμα πόλωσης που παρατηρείται λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Αντί οι υποψήφιοι να υποστηρίξουν ο καθένας το δικό του πλάνο, ώστε να πείσουν τον κόσμο, επιδίδονται σε μία προσπάθεια αποδόμησης ο ένας του άλλου.
Δεν θέλουμε και δεν μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα της κάλπης, το βράδυ του Σαββάτου. Σε επίπεδο εντυπώσεων και ουσίας, η πρόταση του Δημήτρη Ηλιάδη φαίνεται να τυγχάνει μεγαλύτερης απήχησης έναντι αυτής του Λάμπρου Σκόρδα, όμως οι... εντυπώσεις δεν ψηφίζουν.
Δεν χρειάζεται να το εμβαθύνουμε περισσότερο. Ο κόσμος άκουσε τις προγραμματικές εξαγγελίες των δύο υποψηφίων, γνωρίζει το παρελθόν τους και καλείται το Σάββατο να επιλέξει. Θαρρούμε ότι μετά τα όσα έχει περάσει, διαθέτει πια την ωριμότητα ώστε να αποφασίσει και να ψηφίσει την καλύτερη λύση για τον Αρη. Γιατί, θα έχει κι αυτός το μερίδιο ευθύνης του στην επόμενη μέρα. Είτε τα πράγματα εξελιχθούν καλά, είτε όχι.
Για το λόγο αυτό, έχει σημασία να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες το Σάββατο. Πιθανή αποχή θα βλάψει περισσότερο τον Αρη...
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: