Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πήρε και Ζήση η Ούνικς!!

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει ότι ο Νίκος Ζήσης συμφώνησε για 2 χρόνια με την Ούνικς Καζάν και παρέα με τους Καϊμακόγλου & Βουγιούκα θα τεθούν στην διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Αντρέα Τρινκιέρι.
Το μακρινό Καζάν, στο οποίο μεθαύριο αρχίζει η 27η θερινή Πανεπιστημιάδα (6-17 Ιουλίου), θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του 29χρονου διεθνούς point-guard. O έμπειρος άσος συμφώνησε προφορικά με την ρωσική ομάδα, η οποία ήταν η πρώτη (χρονικά) που εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για να τον εντάξει στο δυναμικό της και, αν όχι τα ξημερώματα, το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (5/7), αναμένεται να αποστείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του.
Στο στόχαστρο εδώ και καιρό...
Ο Νίκος Ζήσης ήταν εδώ και καιρό επιλογή της διοίκησης του συλλόγου που εδρεύει στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ταταρστάν και το ενδιαφέρον για την απόκτησή του έγινε ακόμη πιο έντονο αμέσως μετά την πρόσληψη του ομοσπονδιακού προπονητή, Αντρέα Τρινκιέρι, στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο 44χρονος Ιταλός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τον Θεσσαλονικιό πλέι μέικερ απ' τη συνολικά 5ετή (σε δύο δόσεις) θητεία στο ιταλικό πρωτάθλημα (Μπενετόν 2005-2007 & Σιένα 2009-2012) και τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στις ικανότητές του. Στην επίσημη παρουσίασή του, άλλωστε, τόσο ο ίδιος, όσο κι ο πρόεδρος του συλλόγου, Ευγένι Μπογκάτσεφ, είχαν προαναγγείλει την μεταγραφή ενός ακόμη παίκτη από την Εθνική Ελλάδας.
Πώς να αρνηθεί τέτοια πρόταση!
Η προσέγγιση των Ρώσων, η εξαιρετική οικονομική προσφορά (€1.700.000 για δύο χρόνια) κι η ασφυκτική πίεση που άσκησαν στον Αμερικανό ατζέντη του 29χρονου διεθνούς άσου, Κιθ Γκλας, σε συνδυασμό με την παρουσία των Τρινκιέρι, Καϊμακόγλου και Βουγιούκα στην ομάδα, «άμβλυναν» τις όποιες αρχικές αντιρρήσεις του, οι οποίες βασίζονταν περισσότερο στο ότι η Ούνικς δε θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα και λιγότερο στις κλιματολογικές συνθήκες της πόλης και στη μεγάλη απόσταση που χωρίζει το Καζάν απ' την Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον είχε δείξει και η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, που θα συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και θα συνδιοργανώσει το Final Four της νέας σεζόν. Το τελευταίο 48ωρο, όμως, δεν έδειξε διατεθειμένη να αποτρέψει τη συμφωνία του με την ρωσική ομάδα, παρότι ο νέος τεχνικός της, Λούκα Μπάνκι, ήθελε πολύ να ξανασυνεργαστεί μαζί του (συνυπήρξαν σε όλη τη διάρκεια της 3ετίας του στη Σιένα).

Παραμένει «λεγεωνάριος» για 9η συνεχή χρονιά!
Έτσι, λοιπόν, μετά τη ΧΑΝΘ, την ΑΕΚ, τη Μπενετόν Τρεβίζο, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Μοντεπάσκι Σιένα και τη Μπιλμπάο, η Ούνικς θα είναι 7η ομάδα στην καριέρα του Νίκου Ζήση, ο οποίος θα συνεχίσει για 9ο χρόνο να αγωνίζεται στο εξωτερικό, έστω κι αν πριν από λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός εξέφρασε ένα φιλολογικό ενδιαφέρον. Στόχος της νέας ομάδας του είναι η κατάκτηση του EuroCup, που, αν επιτευχθεί, θα της δώσει το δικαίωμα να επανέλθει στην Ευρωλίγκα.
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: