Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Από την κορυφή στην απαξίωση!!

Τo Αμβούργο είναι από τις πλέον γνωστές ομάδες όχι μόνο της Μπουντεσλίγκα, αλλά γενικότερα της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου.
Tags: Έξι φορές (1923,1928,1960,1979,1982,1983) πρωταθλήτρια (+1 το 1922 που επισήμως δεν πήρε το τρόπαιο) Γερμανίας, μία φορά (1983) φόρεσε το «στέμμα» της Βασίλισσας της Ευρώπης,το 1983 στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας,όταν μ ένα εκπληκτικό γκολ του Φέλιξ Μάγκατ νίκησε 1-0 την Γιουβέντους του Πλατινί και του Ρόσι, μία φορά πήρε το κύπελλο Κυπελλούχων (1977), τρία εθνικά κύπελλα (1963,1976,1987) δύο φορές το Ιντερτότο (2005,2007-τώρα δεν υφίσταται η διοργάνωση αυτή), δύο κύπελλα εντός συνόρων και δύο Λιγκ καπ,πάλι μέσα στο κράτος της.
Ωστόσο η ισχυρή αυτή ομάδα που έχει έδρα τη Βόρειο Γερμανία και είναι από τις παλαιότερες στην πατρίδα της, καθώς ιδρύθηκε στις 22 /9/ 1887 (!!) και το σημαντικότερο, η μοναδική που δεν έχει υποβιβασθεί στην δεύτερη κατηγορία έως σήμερα και δικαίως έχει πάρει και το παρατσούκλι «Δεινόσαυρος» γιατί από το 1919 αγωνίζεται πάντα στην ανώτερη κατηγορία δίχως να έχει πέσει ποτέ στην αμέσως χαμηλότερη, τα τελευταία χρόνια παραπαίει…
Η σπουδαία αυτή ομάδα λοιπόν που την φανέλα της φόρεσαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς ποδοσφαίρου με πρώτο και καλύτερο τον άλλοτε (και) πρόεδρό της ένα διάστημα, Ούβε Ζέελερ,τον πρώτο παίκτη της Ευρώπης δύο φορές (1978,1979) , Άγγλο ακραίο επιθετικό, Κέβιν Κίγκαν , τον αμυντικό, τον σπουδαίο αριστερό χαφ, Φέλιξ Μάγκατ,τον αμυντικό, Πέτερ Νόγκλι,τον διεθνή γκολκήπερ, Ούλι Στάιν, τον δυνατό δεξιό μπακ, Μάνφρεντ Κάλτς,το «βουνό» σέντερ φορ, Χόρστ Χρούμπες, τον πρώην ανατολικογερμανό, μεσοεπιθετικό, Τόμας Ντολ και τον μέγιστο,αλλά στο τέλος της καριέρας του,Φράντς Μπεκενμπάουερ (1980-1982 όταν είχε γυρίσει απο τις ΗΠΑ) εδώ και μερικά χρόνια δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες της..Πέρυσι τερμάτισε μόλις και μετά βίας στην 15η θέση της γενικής κατάταξης γεγονός που σήμανε συναγερμό στην διοίκηση και τους φιλάθλους της.
Από τον Οκτώβριο του 2011 τα «ηνία»της τεχνικής της ηγεσίας κρατά στα χέρια του ο άλλοτε αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Τόρστεν Φίνκ κι ενώ με το ξεκίνημα της σαιζόν 2011-12 υπήρξε μία μεγάλη αισιοδοξία στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν άπαντες γύρω από τον σύλλογο, με αποτέλεσμα να πέσει ξανά στη …δυστυχία και την μιζέρια.
Και τώρα ενόψει της νέας σαιζόν πάλι υπάρχουν υψηλές προσδοκίες αρκεί όπως έλεγε πρόσφατα και ο διεθνής Ολλανδός μεσοεπιθετικός της, Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.
«Έχουμε πάντα στόχο να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα και αν το πετύχουμε αυτό μπορεί να σημαίνει να κερδίσουμε έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ . Δεν γίνεται να παίζουμε για να σωθούμε. Ξέρουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και 10 ομάδες θα κυνηγήσουν έξοδο στο Europa League. »
Η δουλειά του Φίνκ είναι η ομάδα να επιστρέψει σε ευρωπαϊκή πορεία. Ήδη ο νεαποκτηθείς από την πρώην του ομάδα την Ελβετική , Βασιλεία, επιθετικός, Ζακ Ζουά δείχνει να έχει εγκλιματισθεί στο νέο του περιβάλλον, ενώ ο Ελβετός στόπερ, Γιοάν Ντζουρού αναμένεται να ενισχύσει τον έτερο κεντρικό αμυντικό, Βάιστερμαν στο έργο του. Φυσικά πολλά ή μάλλον τα περισσότερα όλοι αναμένουν από τον αρχηγό, Ολλανδό, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ που είναι και ο καλύτερα αμειβόμενος παίκτης του συλλόγου, ο οποίος με το θαυμάσιο αριστερό του πόδι μπορεί να κάνει εντυπωσιακά πράγματα,πέραν του να σημειώνει εκπληκτικά γκολ.
Η γερμανική ομάδα ενόψει της νέας σαιζόν όσο καλή και να παρουσιασθεί δύσκολα μπορεί να κοντράρει τις Μπάγερν και Ντόρτμουντ, οπότε αν καταφέρει και πάρει μία θέση μπροστά από τις Σάλκε, Βολφσμπουργκ ή και την Λεβερκούζεν ,δηλαδή από την Τρίτη μέχρι Πέμπτη θέση, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη…Εκτός να κάνει τη μεγάλη έκπληξη ,πράγμα ιδιαιτέρως δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα!
Πηγή: overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: