Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Πώς βαδίζει έτσι ο Νίνης, σαν παλαίμαχος παίζει!!

Απολαυστικός ο Νίκος Αλέφαντος για το ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ, αλλά και για το ντέρμπι της Τούμπας που έρχεται: Πώς πρέπει να παίξει ο Δικέφαλος και τι περιμένει από τον Παναθηναϊκό; Είδα τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, διαφωνώ να παίζει ο Λούκας έξω δεξιά, δεν είναι γρήγορος να πλευροκοπήσει από έξω, στην ουσία δεν έχεις εξτρέμ, δεν γυρίζει και να βοηθήσει τον Κίτσιου, χωλαίνεις εκεί. Κι όταν βάζει τον Νίνη μέσα, παίζει το πιο αργό ποδόσφαιρο, πήγε στην Ιταλία ο Νίνης και μας έλεγε «εδώ να δείτε τι δουλειά γίνεται» και σνομπάριζε την Ελλάδα και μιλούσε υποτιμητικά, αλλά όχι μόνο δεν έπιασε εκεί και γύρισε σαν βρεγμένη γάτα, γύρισε και σαν παλαίμαχος! Βαδιστής, λες και είναι στο Βραδυποριακός- Ταλαιπωριακός τη Μεγάλη Παρασκευή!
Θα σας πω ποια είναι η ιδανική σύνθεση για εμένα που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ, θα σας πω και για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Τούμπας.
Συνεχίζω όμως για τα προβλήματα του ΠΑΟΚ. Ο Λούκας λοιπόν δεν είναι για έξω δεξιά, ο Νίνης βαδιστής, ο Στοχ πολύ πεσμένος, περπατάει, ο Τζιόλης αργός, και ο Τζαβέλας δεν κάνει ταχύτητες, έχει πάρει κιλά, σημαδεύει συνεχώς το κεφάλι του Αθανασιάδη, πέθανε το ποδόσφαιρο αυτό, δες τι κάνει ο Λίνο ρε Τζαβέλα τα 36 του, τι κινήσεις κάνει, τι ρυθμό και ενέργεια βγάζει, παικταράς.
Όταν έβαλε το γκολ η Άλκμααρ, κλείστηκε πίσω, αυτός ήταν ο θάνατός της. Έπρεπε να φτάσει στο τέλος του ματς για να ανασύρει τον Σαλπιγγίδη ο Στέφενς, λάθος του, τελευταία στιγμή που είσαι στα δύσκολα του λες «έλα να με σώσεις». Ο Σαλπιγγίδης έπρεπε να μπει από το ημίχρονο. Φιλότιμο παιδί, βοήθησε, έδωσε ταχύτητα.
Η ομάδα του ΠΑΟΚ έχω πει πολλές φορές ότι δεν είναι γρήγορη. Η ιδανική σύνθεση για εμένα σε αυτό το υλικό που έχει ο ΠΑΟΚ, για το ματς με τον Παναθηναϊκό, είναι η εξής:
Έξω δεξιά ο Σαλπιγγίδης διότι έχει ταχύτητα, βοηθάει και τον Κίτσιου, χώνεται και στο γκολ μεταξύ αντίπαλου αριστερού στόπερ και αριστερού μπακ. Αθανασιάδη φορ, Στοχ αριστερά. Αλλά να τον ταρακουνήσεις τον Στοχ, να του πεις ότι αν συνεχίσει έτσι θα βάλεις Γεωργιάδη ή Ολίσε.
Πίσω από αυτήν την τριάδα πρέπει να παίζει ο Λούκας! Αλέφαντο να ακούτε. Ξέρει καλή μπάλα, είναι πιο γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια από τον Νίνη, έχει και καλά πόδια, θα πετάξει ωραία την πάσα, θα απειλήσει και στο γκολ.
Πίσω από τον Λούκας, χαφ εσωτερικό δεξί ο Λαζάρ και εσωτερικά αριστερά ο Τζιόλης αφού δεν έχεις τώρα άλλον. Πίσω ο Χακόμπο που ήταν εντυπωσιακός στην Ολλανδία, δεξιά Κίτσιου, αριστερά Λίνο και στόπερ Κατσουράνη- Βίτορ.
Όλα τα λεφτά είναι η μπροστινή τετράδα, οι συγκεκριμένοι τρεις που είπα και ο Λούκας πίσω από τον κυνηγό και μπροστά από τα δύο ανασταλτικά χαφ.
Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός με εντυπωσίασε με τον Αστέρα Τρίπολης, τα έχασα με αυτό που είδα! Πολύ πιο γρήγορος από πέρσι, μια σκάλα πάνω σε ταχύτητα και σε τρεξίματα από τον Αστέρα, έτρεχε ως το ’90, πρεσάριζε, δεμένες οι γραμμές του, παραφωνία ήτανε για εμένα ο Τριανταφυλλόπουλος ως δεξί μπακ, δεν είναι για εκεί.
Ο Ρισβάνης θα το ξαναπώ, αν τον προσέξουν και τον δυναμώσουν στον κορμό του, παίρνοντας ματς στα πόδια του να μάθει να πηδάει σωστά, ξέρει πολύ καλή μπάλα για το ύψος του, είναι και ελαφρύς, σε αυτό το σέντερ μπακ εγώ θα ποντάριζα ότι μπορεί να αφήσει εποχή. Έδεσε με τον Κροάτη τον έμπειρο πίσω.
Επίσης ο αριστερός μπακ ο Νάνο ήταν πολύ καλός, ανεβασμένος πολύ εμφανίστηκε ο Πράνιτς, πολύ δυνατός ο Λαγός, γρήγορος και δραστήριος ο Κλωναρίδης, εκπληκτικά βελτιωμένος ο Μπεργκ, παρουσίασαν μία ομάδα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης πολύ δυνατή.
Εγώ είμαι Ολυμπιακός αλλά όταν βλέπω ποδόσφαιρο μου αρέσει να λέω την αλήθεια. Λέω αυτό που βλέπω.
Αυτά που λέω τώρα, τα λέω για το ματς που είδα στη Λεωφόρο, δεν ξέρω αν θα έχει ανάλογη συνέχεια ο Παναθηναϊκός. Να εξηγούμαστε. Θα δούμε στην Τούμπα τι θα κάνει. Έχω τις επιφυλάξεις μου- αν και με εντυπωσίασε με τον Αστέρα- όμως άλλο Λεωφόρος και άλλο τα εκτός έδρας, είχα πει από την αρχή ότι η μεγαλύτερη κίνηση του Παναθηναϊκού φέτος ήταν που γύρισε στη Λεωφόρο, θα τον βοηθήσει πάρα πολύ αυτή η έδρα.
Και τα καλά λόγια που είπα τώρα για τον Παναθηναϊκό, είναι για τα κυβικά αυτού του υλικού από το οποίο δεν υπήρχαν πολλές απαιτήσεις. Έχουμε πει ότι αν αυτός ο Παναθηναϊκός τερματίσει τρίτος στο πρωτάθλημα, θα είναι μεγάλη επιτυχία και θα πιστωθεί στον Αναστασίου.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: