Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η... football league είναι εδώ!!

O Mιχάλης Τσαμπάς γράφει για την Football League (ή την Β΄εθνική για τους παραδοσιακούς) που μέσω του κυπέλλου φώναξε... παρούσα και αξίζει ένα βλέμμα!  Την περασμένη αγωνιστική σεζόν όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα έστρεψε θέλοντας και μη το βλέμμα της στην Football League! Ένας... μαραθώνιος άνευ προηγουμένο που αγωνιστική με αγωνιστική γινόταν όλο και πιο αμφίρροπος μέχρι να πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου και πολλές ομάδες μαζί να... πέσουν στο νήμα.
Άλλες ανέβηκαν απευθείας (Απόλλων Σμύρνης, Καλλονή και Εργοτέλης) και άλλες διεκδίκησαν στα πλέι οφ το 4ο εισιτήριο ανόδου που κατέληξε στα... χέρια του Παναιτωλικού! Μέσα από τα κανάλια του ΟΤΕ TV όλοι λίγο-πολύ είδαν σπουδαία ματς, με εξαιρετικό ενδιαφέρον και αποδείχθηκε ότι και στα γήπεδα που δεν υπάρχει τόση... χρυσόσκονη κάτι καλό γίνεται! Η φετινή football league είναι λίγο... περίεργη σε σχέση με ό,τι ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια καθώς πλέον μιλάμε για 2 ομίλους.
Τον Νότιο και τον Βόρειο με εξίσου γνωστές και ιστορικές ομάδες και στις 2 κατηγορίες όπως ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου, η Κέρκυρα, η Δόξα Δράμας, η Καλαμαριά και ο Φωστήρας. Αλλά και νέα... φυντάνια που τα μάθαμε πέρσι ή φέτος όπως ο Ηρακλής Ψαχνών, ο Αιγινιακός ή ο Αστέρας Μαγούλας! Το διήμερο του κυπέλλου με τον τρόπο τους οι περισσότερες από τις παραπάνω ομάδες φώναξαν παρούσες!
Ούτε λίγο ούτε πολύ άφησαν εκτός 16άδας του θεσμού, όχι μια και δύο, αλλά 6 ομάδες από την Σούπερ Λίγκα! Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Πανθρακικός, Λεβαδειακός και Βέροια... γνώρισαν την γλύκα από πρώτο χέρι. Ομάδες όπως ο Αιγινιακός και η Μαγούλα πέτυχαν τις... πιο φωτεινές επιτυχίες στην ιστορία τους και για ένα βράδυ έζησαν το όνειρο τους.
Ο Ηρακλής πετώντας εκτός διοργάνωσης την Ξάνθη χωρίς ήττα, απέδειξε απλά ότι το βαρύ όνομα του είναι για τα... σαλόνια και όχι για τα αλώνια! Οι εκπρόσωποι του Βόλου κι αυτοί με τον τρόπο τους έδειξαν ότι το λιμάνι της Θεσσαλίας αξίζει να έχει ομάδα στην Σούπερ Λίγκα.
Αν σκεφτεί κανείς ότι όλες οι παραπάνω επιτυχίες έγιναν σε διπλά ματς και όχι σε ένα νοκ άουτ που είναι και... θέμα μέρας ή τύχης τότε γίνεται κατανοητό πως (και ελέω κρίσης) οι διαφορές ανάμεσα σε Σούπερ Λίγκα και Football League δεν είναι τόσο μεγάλες όσο παρουσιάζονται κυρίως από τα ΜΜΕ!
Το πρωτάθλημα που όλοι το μάθαμε ως «Β΄εθνική» είναι εδώ και μέσα από τις... βόμβες στο κύπελλο έστειλε προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα ότι παρά τις δυσκολίες των καιρών συνεχίζει να συναρπάζει και αξίζει να το παρακολουθείς!Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: