Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μίτσελ εσύ, Ευρωπαίε σταρ!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος βγάζει το καπέλο στον Μίτσελ και γράφει για την πρόκριση  του Ολυμπιακού στις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, που έχει πολλά κέρδη, θαυμαστικό και ερωτηματικό. Ένα ερωτηματικό, που ίσως κρύβει κάτι καλύτερο... Ήρθε η ώρα να πλέξουμε το εγκώμιο του Μίτσελ ο οποίος έδειξε ότι όχι μόνο έχει καρύδια, αλλά γνωρίζει πολύ καλά το έμψυχο υλικό του και ξέρει να διαβάζει τα παιχνίδια.
Ο ισπανός προπονητής με το να ξεκουράσει τον Σαβιόλα στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης κατάφερε, όπως έδειξε η εξέλιξη του αγώνα με την Άντερλεχτ, να κάνει τη... μισή δουλειά, την οποία  ολοκλήρωσε ο αργεντινός άσος στο γήπεδο.  Με τον Μήτρογλου να είναι εκτός λόγω τραυματισμού ο Μίτσελ κατάλαβε ότι έχοντας φρέσκο για 50-60 λεπτά τον Σαβιόλα θα μπορούσε να είχε νικήσει τους Βέλγους, όπερ και διάβασε καλά το παιχνίδι και έριξε τον Βάις στο κατάλληλο σημείο του ματς με αποτέλεσμα να κερδίσει το πέναλτι, άσχετα αν αστόχησε. Τόσο ο Βάις, όσο και οι υπόλοιπες αλλαγές του, Ντομίνγκεζ και Εντιγκά αποδείχτηκαν άκρως πολύτιμες. Ο πρώτος με την τεχνική και την ποιότητά του κράτησε όσο έπρεπε τη μπάλα και έβγαλε αντεπιθέσεις και ο δεύτερος έκλεισε αρκετά κενά και βοήθησε την άμυνα που, ναι, έκανε κάποια παιδαριώδη λάθη. Ας είναι καλά και αυτή τη φορά, έστω κι αν δεν χρειάστηκε να επέμβει για πολύ, ο... άγιος Ρομπέρτο!
Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός κρατούσε την τύχη στα χέρια του και το σημαντικότερο είναι ότι δεν αποδείχτηκε αυτόχειρας, αν και κατάφερε να παίξει με τη φωτιά δίχως να καεί!
Το σημαντικότερο είναι ότι ο Μίτσελ έχει καταφέρει να μεταδώσει ένα επιθετικό πνεύμα στον Ολυμπιακό και τον θέλει νικητή. Ακόμη και στις συνεντεύξεις Τύπου το δείχνει, δεν φοβάται να πάρει το ρίσκο μίας αισιόδοξης δήλωσης, γιατί το πιστεύει. Είναι μαχητής, είναι νικητής. Ρισκάρει έχοντας επιθετικογενείς πλάγιους μπακ, όμως κερδίζει σε ρυθμό και βγάζει περισσότερες επιθέσεις. Τρία γκολ εναντίον της Άντερλεχτ χωρίς τον Μήτρογλου, δεν είναι λίγο πράγμα!      
Άλλο ένα κέρδος γιατ τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Ντομίνγκεζ κατάφερε έστω και την τελευταία στιγμή με το τρίτο πέναλτι να σπάσει αυτή τη σύντομη... κατάρα των χαμένων πέναλτι, που ίσως λειτουργούσε σαν κακό σπυρί για τον Ολυμπιακό στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.    
Ο Ολυμπιακός εκτός από κάποια εκατομμύρια που θα βάλει στο ταμείο του από την πρόκριση, έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει πολλά στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Κατ΄αρχήν η επίθεσή του συζητιέται στις καλύτερες... οικογένειες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεύτερον, η τιμή του Μήτρογλου έχει εκτοξευτεί. Τρίτον, υπάρχουν τέσσερις ακόμη ποδοσφαιριστές (Ρομπέρτο, Μανωλάς, Σάμαρης, Χολέμπας) που έχουν ακουςτεί πολύ, έχει ανέβει η αξία τους και φέρνουν διάφορους μάνατζερ και συλλόγους στο κατώφλι των Ερυθρολεύκων.
Για τον Μίτσελ τα είπαμε. Δείχνει ότι έχει καρύδια, δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, χαρακτηριστικό που τον διέκρινε και ως ποδοσφαιριστή, ενώ στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός που θα παίξει δίχως άγχος, θα μοιάζει στα μάτια των αντιπάλων του, ως το μεγάλο θαυμαστικό, αλλά και ερωτηματικό. Η μεγάλη δίψα των παικτών του για ευρωπαϊκή διάκριση του δίνουν επιπλέον πόντους και τον καθιστούν αυτόματα, ως επικίνδυνο για κάθε... αντίπαλο! Ένα ερωτηματικό που μπορεί από πίσω του, να κρύβει ακόμη κάτι καλύτερο για τη συνέχεια! Τρώγοντας έρχεται και η όρεξη δεν λένε;   
Διψασμένος και ο κόσμος του, που βοήθησε όσο έπρεπε την ομάδα του για άλλη μία φορά και εν μέσω κακοκαιρίας και με... δεμένα τα καράβια στον Πειραιά, δεν άφησε εισιτήριο απούλητο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.   
Κλείνοντας, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πετάξει από πάνω του, κάποιες λανθασμένες νοοτροπίες (κλείνομαι στα τελευταία λεπτά, παιδαριώδη λάθη στην άμυνα), οι οποίες στο κάτω-κάτω μειώνουν τη συνολική προσπάθειά του και δυσκολεύουν το έργο του!Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: