Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Το μπάσκετ βγήκε πιο δυνατό, μακάρι να βγει και ενωμένο...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την Ελλάδα που έκανε επίδειξη δύναμης με την wild card και την πήρε με την αξία της, όχι με το χρήμα της...
Πέρα από τις θέσεις του καθενός ή τις αντιθέσεις που έχουν προκύψει για πολλούς και διαφόρους λόγους εδώ και μία εβδομάδα, ένα είναι το σίγουρο. Η Ελλάδα έχει έναν σοβαρό λόγο να αισθάνεται υπερήφανη. ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.
Οχι ότι το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει προβλήματα οι κακές στιγμές. Ομως για όλα υπάρχει τρόπος αντίδρασης... Ε, στο συγκεκριμένο τομέα, η μεμψοιμοιρία δεν έχει θέση. Εστω κι αν το περιβάλλον είναι δύσπιστο ή πολλές φορές εχθρικό, ο στόχος παραμένει ένας: η πρόοδος και η επικράτηση ακόμα και απέναντι στους θεωρητικά δυναμούς.
Η Ελλάδα έκανε επίδειξη δύναμης με την wild card... Την πήρε με την αξία της, όχι με το χρήμα της... Από τις τέσσερις χώρες που προκρίθηκαν με αυτήν την διαδικασία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Εθνική μας δικαιούται περισσότερο απ' όλες τη συμμετοχή. Είναι 5η στην Παγκόσμια κατάταξη, είναι πρωταγωνίστρια εδώ και 25 χρόνια, έστω κι αν κάποιες φορές απέτυχε. Λες και απογορεύεται στον αθλητισμό η ήττα.
Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, τον ελληνικό αθλητισμό, το μπάσκετ. Ειδικά για το μπάσκετ, είναι άλλη μια μεγάλη ευκαιρία να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Μέσα σε ένα μεσημέρι, πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και το Ευρωμπάσκετ του 2015... Χρειάστηκε μία σειρά από σωστές και μεθοδευμένες κινήσεις από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, που δεν ήταν μόνος του. Είχε πολύ ισχυρούς συμμάχους σε αυτήν την προσπάθεια, διότι πάνω απ' όλη η Ελλάδα πρέπει να δείχνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν λυγίζει σε δυσκολίες.

Οσο για τα λεφτά; Τα 800.000 ευρώ θα δοθούν, αλλά είναι σίγουρο ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα.... επιστραφούν. Η Εθνική μπάσκετ είναι μεγαζί γωνία, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ακουστεί παγκοσμίως η χώρα μας... Η Ελλάδα θα είναι το καλοκαίρι και στο παγκόσμιο του ποδοσφαίρου και στο παγκόσμιο του μπάσκετ, μέσω του αθλητισμού αυτή η ταλαιπωρημένη χώρα θα ακουστεί δυνατά και θα κάνει τους Ελληνες υπερήφανους. Οσους τουλάχιστον θέλουν να είναι υπερήφανοι και μπορούν να ξεφύγουν από την κακή ψυχολογία των τελευταίων ετών.
Κι επειδή πολλοί έδειξαν να κόπτονται για τις υποδομές, ο Βασιλακόπουλος - ασυζητητί ο κορυφαίος και αξεπέραστος παράγοντας που έβγαλε η Ελλάδα σε θεσμικό επίπεδο - και η Ομοσπονδία έδωσαν στην πράξη την απάντησή τους... Δεν είναι μόνο ότι το καλοκαίρι θα διοργανωθεί στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό u20. Το επόμενο καλοκαίρι, θα γίνει εδώ και το παγκόσμιο U19... Ειδικά η Ομοσπονδία μπάσκετ έχει δείξει ότι υποστηρίζει και στηρίζει την παραγωγική διαδικασία όσο κανείς άλλο στην Ελλάδα. Ερχεται άλλο ένα σπουδαίο καλοκαίρι και οι "μικρές" Εθνικές θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει και παρελθόν και παρόν και κυρίως μέλλον. Οι φουρνιές που ακολουθούν εγγυώνται το μέλλον, οι κινήσεις που έγιναν στην Βαρκελώνη κρατούν το μπάσκετ δυνατό...
Γιατί όταν η βιτρίνα (και στη βιτρίνα μπαίνουν και ο Ολυμπιακός και με τον Παναθηναϊκό) είναι λαμπερή, ο πελάτης μπαίνει στο μαγαζί. Και όταν το μαγαζί (βλέπε μπάσκετ) δεν κοροϊδεύει αλλά δίνει σωστό προϊόν, υπάρχει και συνέχεια και συνέπεια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, άλλωστε...
ΥΓ: Η διοικητική νίκη είναι μεγάλη, αλλά η δουλειά δεν σταματάει... Πλέον, ήρθε η ώρα να κοιτάξει η Εθνική ανδρών να είναι ανταγωνιστική στο Παγκόσμιο... Να είναι πρωταγωνίστρια. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πρέπει να πάρει τη σωστή απόφαση για τον προπονητή και από εκεί και πέρα να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, ώστε να μην λείψει κανείς από το μεγάλο ραντεβού. Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Τρινκιέρι; Η Ελλάδα, εκτός από σούπερ σταρ παίκτες και τους κορυφαίους παράγοντες, έχει και σπουδαίους προπονητές. Θα είναι ο Κατσικάρης; Ο Σφαιρόπουλος; Ο Γιαννάκης; Οποιος κι αν είναι, να είναι Ελληνας...
ΥΓ1: Το μπάσκετ βγήκε πιο δυνατό το Σάββατο στην Βαρκελώνη. Το επόμενο βήμα, είναι να βγει και ενωμένο...Γιατί πέρα από τα προσωπικά και τις αντιπαραθέσεις, κανείς δεν περισσεύει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: