Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

«Να κερδίσει ο καλύτερος»

vantsik
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Γιόζεφ Βάντσικ. Μίλησε για τον τελικό μεταξύ του ΠΑΟΚ και των “Πρασίνων” και τόνισε πως θέλει να δει ένα καλό παιχνίδι όπου θα κερδίσει ο καλύτερος και το ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιόζεφ Βάντσικ:
Για το αν νιώθει Έλληνας:
“Νιώθω Ελληνοπολωνός. Μισή ζωή έχω ζήσει στην Ελλάδα. Τα χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ ωραία χρόνια. Μου αρέσει η Ελλάδα, έχω αποκτήσει φίλους και για αυτό ζω εδώ”.
Για το ψευδώνυμο το βουνό:
“Μου το έβγαλε ο Μένιος Σακελαρόπουλος και έμεινε.”
Για τον τελικό του κυπέλλου:
“Είναι μεγάλες ομάδες για τα Ελληνικά δεδομένα. Μεγάλες ομάδες δεν μένουν πολλά χρόνια χωρίς τίτλο. Ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει από το 2003 ο Παναθηναϊκός από το 2010 και θέλουν να πάρουν έναν τίτλο που μετράει. Είναι ισοδύναμες οι δύο ομάδες. Λίγες περισσότερες πιθανότητες θα δώσω στον Παναθηναϊκό γιατί ο ΠΑΟΚ έχει απώλειες. Ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρω είχε ποιότητα και έκανε πρωταθλητισμό. Ο ΠΑΟΚ έχει καλός ρόστερ και ο Σαββίδης θέλει να τον κάνει πρωταγωνιστή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό όμως θέλει χρόνο. Το Σάββατο ελπίζω να κερδίσει ο  καλύτερος και να δούμε ποδόσφαιρο”.
Για το αν χρειάζεται εμπειρία η ενθουσιασμό:
“Είναι τελικός και εκεί μετράει η έκπληξη. Μπορεί μια ομάδα να είναι έμπειρη όμως ο τελικός θέλει ενθουσιασμό. Είναι ευκαιρία ζωής για κάποιους να πάρουν κύπελλο. Είναι δίψα και ο ΠΑΟΚ διψάει για την κούπα όπως και ο Παναθηναϊκός που στην κρίση από το τίποτα έφτιαξε ομάδα ανταγωνιστική. Πρέπει να αφήσουμε τις ομάδες στην άκρη, να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο και όποιος παίξει καλύτερα να πάρει και το κύπελλο”.
Για τους παίκτες που κάνουν την διαφορά:
“Δεν θέλω να μιλάω για έναν και δύο παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιοτικούς παίκτες και νεαρά παιδιά. Ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτικούς παίκτες σε όλες τι θέσεις και ο Κλάους είναι απώλεια. Οι ομάδες έχουν 24-25 παίκτες που μπορούν να αντικαταστήσουν τα κενά. Είναι ήρωες από εκεί που δεν το περιμένεις”.
Για τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων:
“Είναι και οι 3 καλοί τερματοφύλακες. Ο Κοτσόλης ήταν πολύ καλός και είχε βοηθήσει, ο Γλύκος έχει ανοδική πορεία και πολύ μέλλον μπροστά του. Ο Καπίνο είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα. Έχουμε καλούς τερματοφύλακες αλλά μετά δεν ξέρω γιατί χάνονται. Δεν έχουμε πίστη και ψάχνουμε ξένους. Αν πάρεις ξένο όμως πρέπει να σου κάνει την διαφορά. Ο Κοτσόλης έχει εμπειρία και ο Γλύκος τον ενθουσιασμό του”.
Για τους τρεις τερματοφύλακες που πρέπει να πάρει ο Φερνάντο Σάντος στην Εθνική:
“Δεν λέω ποιοι είναι καλοί και ποιοι κακοί. Την μια μέρα είσαι ήρωας την άλλη όχι. Ο κ. Σάντος ξέρει ποιόν να πάρει”.
Για την συμμετοχή του 42χρονου Σβάρτσερ στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:
“Αν τον πήρε ο Μουρίνιο τον Σβάρτσερ στην Τσέλσι ήξερε πως θα τον βοηθήσει. Είναι μεγάλος αλλά λένε πως ο τερματοφύλακας είναι σαν το κρασί. Όσο μεγαλύτερος είναι τόσο καλύτερος”.
Για τα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός που θυμάται:
“Ήταν πολλά παιχνίδια. Το 1990 που ήρθα στην Ελλάδα και παίξαμε με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν 3-0 στο ημίχρονο και έφυγε η ομάδα με τον Βουλινό. Θυμάμαι κάτι παιχνίδια που πήγαμε στην Τούμπα και δεν είχε καθίσματα και σου φώναζαν “έλα, έλα”.
Για το αν θα δει το παιχνίδι:
“Θα πάω στον τελικό. Εύχομαι να είναι καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: