Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τσαλίκης στο Metropolis:«Εκλιπαρώ να βρεθεί λύση»

Είναι ένας εκ των λίγων ανθρώπων στην ομάδα που βιώνει και γνωρίζει τα προβλήματα ποδοσφαιριστών, τεχνικού τιμ και υπαλλήλων. Ο Κώστας Τσαλίκης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μιλώντας για την επόμενη ημέρα του Ηρακλή, τις δυσχέρειες που υπάρχουν και τον κίνδυνο να… τιναχτεί στον αέρα η φετινή προσπάθεια.

«Δυστυχώς δε βγάζουμε την αγωνιστική εικόνα αλλά τα προβλήματα. Δεν είχα σκοπό να βγω και να μιλήσω, αυτόν τον δρόμο επέλεγα όταν οι καταστάσεις ήταν δύσκολες. Λυπάμαι που παίρνω θέση σε διοικητικά και οικονομικά θέματα, ανάξια της ιστορίας του Ηρακλή αλλά πρέπει να ενημερώσω τον κόσμο.
Το πιο σημαντικό θέμα είναι το οικονομικό, αύριο η ομάδα έχει αναχώρηση και εγώ δεν έχω ένα ευρώ για να ηγηθώ της αποστολής. Το κόστος μετάβασης στα Ψαχνά και στη συνέχεια στα Χανιά ακτοπλοϊκώς μαζί με τα ξενοδοχεία και τη διατροφή είναι περίπου 14.000-15.000 ευρώ. Ούτε συζήτηση για αεροπλάνο, ανεβαίνει περισσότερο το κόστος. Αυτή είναι η κατάσταση και δεν μπορώ να την κρύψω».

«Δε λύνονται με λόγια»

Εξίσου χειμαρρώδης ήταν και στη συνέχεια ο Κώστας Τσαλίκης: «Πήραμε βοήθεια από δύο ανθρώπους, τους κ. Χαϊτογλου και Υψηλάντη, τους ευχαριστούμε πολύ για όλα. Όμως και αυτοί μόνοι τους δεν μπορούν. Δε θα αντέξει η ομάδα με αυτές τις συνθήκες. Είναι τόσο έντονο το πρόβλημα που λειτουργεί σε πολλούς τομείς. Ολοι οι εργαζόμενοι είναι πίσω στις πληρωμές. Ατελείωτα προβλήματα. Δε λύνονται με λόγια. Χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ηγηθεί οικονομικά. Πιστεύω επίσης πως δεν μπορούμε να απαιτούμε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, να δώσει από το υστέρημά του όταν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στα βασικά. Η ομάδα είναι ακέφαλη διοικητικά. Εκλιπαρώ για να βρεθεί λύση. Το λέω για το κοινό σκοπό, για την προσπάθεια του κόσμου που ταλαιπωρείται. Η ομάδα λειτουργεί με συναίσθημα».

«Την άλλη εβδομάδα μπορεί να είναι αργά»

Όπως ήταν λογικό ο Κώστας Τσαλίκης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εισόδου στην ΠΑΕ Ηρακλής του Γιώργου Γαλανού, αλλά και το θέμα που ανέκυψε με τον Τάι που κατέθεσε προσφυγή. «Δεν τον γνωρίζω, δεν είχα επαφή με τον κ. Γαλανό. Ο Ηρακλής χρειάζεται έναν άνθρωπο με οικονομική άνεση. Αν αυτός είναι ο κ. Γαλανός τον εκλιπαρώ να έρθει σήμερα. Ισως την άλλη εβδομάδα να είναι αργά. Μία χρονιά που δεν την αντέχει κανείς, ούτε ο κόσμος. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να φύγουμε από τη μιζέρια αλλά δυστυχώς κολλάμε.

Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που θα έρθει θα έχει το πάνω χέρι, θα βάλει τους δικούς του όρους. Και μόνο σαν όνομα ο Ηρακλής είναι γωνιακό μαγαζί. Οσον αφορά το θέμα του Τάι με τον οποίο συζήτησα θεωρώ ότι το τάιμινγκ ήταν τελείως λανθασμένο. Είναι ένας παίκτης που πήρε καλό συμβόλαιο μετά από σοβαρό τραυματισμό, τον εμπιστεύθηκε και έγινε και αρχηγός. Του τα εξήγησα, όσο δίκιο και αν έχει, για να πάρει τα δεδουλευμένα του.
Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Υπάρχει πίστη για άνοδο, καλό κλίμα, ομοιογένεια, το παλεύουμε, το πιστεύουμε, με αντίξοες συνθήκες. Αλλά πιστεύω ότι έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει. Μακάρι να πέσω έξω. Είναι κρίμα και δύσκολα εφικτό να αντέξει».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: