Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«Ο Σάλπι ήθελε ΠΑΟΚ»!

Tsarouxas1
Ο δημοσιογράφος και επί σειρά ετών διοικητικός παράγοντας του ΠΑΟΚ, Κώστας Τσαρούχας, μίλησε στον Arena FM 89,4 και περιέγραψε αναλυτικά πως έφυγε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης από τον ΠΑΟΚ και κάτω από ποιες συνθήκες, τότε που έγινε η μεταγραφή του στον ΠΑΟ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσαρούχας:
“Πρέπει να αποκατασταθεί κάποτε η αλήθεια. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η μάζα και ο όχλος αλλά να αποκατασταθεί η αλήθεια. Εγώ δέχθηκα ένα τηλεφώνημα στο σπίτι μου από τον δικηγόρο κ. Κώστα Καρόγιαννη, τον δικηγόρο του κ. Καμπάνη. Μου είπε πως είναι πιο κάτω από το σπίτι μου, εδώ είναι ο Γούμενος, ο Καμπάνης και συζητάμε για την μεταβίβαση των μετοχών του ΠΑΟΚ και να πάω εκεί πέρα. Εγώ ως διατελέσας παλαιότερα μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στην ΕΠΑΕ, νομικός σύμβουλος της ομάδας και δεμένος με την ομάδα από παιδί από την εποχή του Σιντριβανιού πηγαίνω εκεί παρακολουθώ την πρώτη μέρα τις συζητήσεις και λέω εγώ την γνώμη μου. Είχε έρθει και ο Θανάσης ο Κατσερής γιατί ήταν σε πολύ δεινή θέση η ομάδα εκείνη την εποχή. Ο Γούμενος επέμενε να μεταβιβαστεί αυτή στον Καμπάνη. Εγώ με το ένστικτο του ρεπόρτερ δεν έβλεπα ότι το πράγμα ήταν πολύ ζεστό αλλά έλεγα μακάρι να γίνει για να σώσουμε την ομάδα. Να μεταβιβαστεί η ομάδα σε έναν άνθρωπο που ήταν εφοπλιστής. Την επόμενη μέρα λέω στον Γούμενο: “Πρόεδρε λήγει αύριο η προθεσμία για τον Σαλπιγγίδη. Αν το παιδί δεν του κάνουμε προσφορά μένει ελεύθερος και χάνουμε ένα περιουσιακό στοιχείο”. Μου λέει εντάξει θα το κουβεντιάσουμε. Μου λένε μόνο εσύ μπορείς να πάρεις τον Σαλπιγγίδη. Παίρνω τον Σαλπιγγίδη και του λέω σε παρακαλώ έλα στην Αθήνα γιατί θα σου κάνει προσφορά ο ΠΑΟΚ. Έρχομαι λέει και δίνουμε ραντεβού στο ξενοδοχείο. Έρχεται μαζί με τον Αγγελή τον μάνατζερ του λέω ακολουθήστε με το αυτοκίνητο σας το δικό μου και πάμε στο κότερο να συζητήσουμε. Μπαίνουμε μέσα και το παιδί δεν ήθελε να φύγει από τον ΠΑΟΚ και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας, εγώ την αλήθεια υπηρετώ κάποιες δεκαετίες. Το παιδί απευθυνόταν σε εμένα και έλεγε: “Δεν θέλω να φύγω από την ομάδα”. Όποια προφορά και να του γίνει θα την δεχτεί έλεγε. Αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε μια. Οπότε πιάνω τον Καμπάνη και του λέω να κλείσουμε το θέμα γιατί ο Δημήτρης μένει αύριο ελεύθερος και πρέπει να του κάνουμε προσφορά. Έβλεπα την ώρα να περνάει όμως αποτέλεσμα δεν έβλεπα. Εγώ ξανά έφερνα εκεί την συζήτηση. Καταλάβαινα εγώ τι γινόταν και ξέρω τα περί μετακίνησης των ποδοσφαιριστών” ανέφερε αρχικά.
Στην συνέχεια συμπλήρωσε:“Ο ποδοσφαιριστής ήταν μπροστά. Η κουβέντα γινόταν και ο Δημήτρης μου έλεγε δεν θέλω να φύγω. Έχουν περάσει τρεις ώρες και γίνεται έξω χαμός από τους δημοσιογράφους. Του λέω πως πρέπει να γίνει προσφορά γιατί το παιδί θα μείνει ελεύθερο. Βγαίνει έξω ο Καμπάνης, κάνει κάποιες δηλώσεις περί διαγραμμάτων, αλλά ουσία για το θέμα που μας απασχολούσε τίποτα. Λέω στον Γούμενο θα χάσουμε τον παίκτη αλλά και αυτός τα είχε χαμένα. Μου λέει το παιδί ο Δημήτρης “και εγώ δεν θέλω να φύγω από την ομάδα αλλά τι να κάνω; Από το ποδόσφαιρο ζω”. Οπότε φεύγουμε και μένει το πράγμα άκαρπο. Λέω  πως θα χάσουμε τον παίκτη και μου απαντάει που θα πάει; Μα του λέω μένει ελεύθερος και έχει προτάσεις. Μετά από εκεί και πέρα δεν ξέρω τις συζητήσεις η κουβέντα με τον Γούμενο ήταν να πάρει μεταγραφή τελικά και έτσι πήρε κάποια πολύ καλά λεφτά ο ΠΑΟΚ για να βγει κερδισμένος. Πήρε κάποια πολύ καλά λεφτά ο ΠΑΟΚ για να βγει κερδισμένος ο ΠΑΟΚ. Τον πούλησε ο Γούμενος αυτή είναι η αλήθεια. Ο Σαλπιγγίδης δεν ήθελε να φύγει αυτό το καταθέτω με αίσθημα ευθύνης. Δεν ήμουν μετά στις συζητήσεις Γούμενου, Βαρδινογιάννη αλλά ξέρω πως πουλήθηκε ο Σαλπιγγίδης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πήρε πολλά οφέλη ο ΠΑΟΚ. Εγώ είχα φύγει από το κότερο συντετριμμένος. Το παιδί από το ποδόσφαιρο ζει. Κάθε φορά που τον βλέπω και τον χαιρετάω γιατί ξέρω την αλήθεια. Δεν έφυγε ποτέ ο Σαλπιγγίδης, ο ΠΑΟΚ τον πούλησε. Δεν γινόταν αλλιώς ,ήταν η ανάγκη. Ο Καμπάνης έκανε τις δηλώσεις του και εισέπραξε και την όποια δημοσιότητα. Πρόσφατα που έπινα καφέ τον συνάντησα και μου λέει πάλι πρόεδρο δεν έχετε. Του είπα ναι να πάρουμε εσένα. Πρέπει να λέγεται η αλήθεια. Η είδηση είναι σεβαστή, το σχόλιο ελεύθερο. Ο Σαλπιγγίδης πληρώνει αυτό το μάρμαρο από τότε. Έναν μύθο. Τον πούλησε ο ΠΑΟΚ, δεν έφυγε μόνος του. Σε εμένα τα εκμυστηρεύτηκε όλα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: