Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Θα τον κάνει πιο... απρόβλεπτο!!

Με αφορμή την συνέντευξη του Γιάννη Αναστασίου στο gazzetta, ο Τάσος Νικολογιάννης κάνει την ανάλυση του για το αγωνιστικό σκεπτικό του προπονητή του Παναθηναϊκού!
Σιγά-σιγά μπαίνουμε στη νέα χρονιά μετά το τέλος των υποχρεώσεων της Εθνικής και το μυαλό φυσικά είναι στο πρώτο προκριματικό του τσάμπιονς λιγκ που θα δώσει ο Παναθηναϊκός στις 30 Ιουλίου.  Από αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα, που δήλωσε χθες ο Γιάννης Αναστασίου στο gazzetta.gr κράτησα δύο-τρία πράγματα. Πρώτον το φωνάζει και ο ίδιος και περνάει και στην ομάδα, ότι οι απαιτήσεις φέτος είναι μεγαλύτερες από πέρυσι.Η ομάδα θα μπει στην πίεση και στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Για αυτό και ξεκάθαρα ο Αναστασίου είπε, ότι τα πράγματα
θα είναι πιο δύσκολα και με ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι ενδιάμεσα  , αν όλα πάνε καλά.
Ένα ακόμα στοιχείο, που κράτησα είναι, ότι ο Αναστασίου εξετάζει το ενδεχόμενο να παίξει με ένα 3-4-3, η 3-5-3 τακτική που είδαμε στο Μουντιάλ και που εφήρμοζαν πέρυσι κάποιες Ιταλικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είχε παίξει την περασμένη περίοδο ένα 3-4-3 στο τέλος κάποιων λίγων αγώνων.
Εχω την αίσθηση, ότι φέτος αυτό το 3-4-3 θα το δούμε περισσότερες φορές. Και με την προσθήκη του Μπούρμπου δεξιά , την παρουσία του Νάνο αριστερά οι «πράσινοι» θα έχουν δύο παίκτες που μπορούν να παίξουν μπακ-χαφ σε αυτό το σύστημα. Και τρία στόπερ πίσω με τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί στόπερ και δύο από τους Σίλντεφελντ(η όποιος ξένος έρθει αν δεν μείνει ο Σίφο), Κουτρουμπή, Ρισβάνη, Μέντες να συμπληρώνουν την τριάδα.
Γενικά επειδή πιστεύω ότι ο Αναστασίου είναι ένας προπονητής, που ψάχνεται και κάθε άλλο παρά δογματικός είναι , πιστεύω, ότι φέτος από πλευράς τακτικής μπορεί να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. Με στόχο η ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να γίνει πιο απρόβλεπτη από πέρυσι. Να μην είναι ανοιχτό βιβλίο για τον αντίπαλο.
ΥΓ: Πιστεύω, ότι οι λίγες μεταγραφές, που θα γίνουν  φέτος θα είναι μεταγραφές ενδεκάδας και το προφίλ  των παικτών θα έχει δύο βασικά στοιχεία.  Δίψα για διάκριση και ποιότητα….
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: