Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Όλα έγιναν όπως έπρεπε...!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την πρόκριση, το "κάντε καμιά μεταγραφή", το 4/4 του "Δικεφάλου", τον "Παπ", τον Κλάους και τον... Καλογερόπουλο! Με αυτό το ματς ΠΑΟΚ-Ζίμπρου ολοκληρώνεται (σιγά-σιγά) το καλοκαίρι του 2014 για τον ΠΑΟΚ. Αλήθεια είναι ότι το τέλος θα έρθει με το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Μέχρι στιγμής για τον ΠΑΟΚ, τα περισσότερα κυλάνε καλά και ομαλά.

Ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει ένα σύνολο που σίγουρα έχει αρχές και βρίσκει ταυτότητα. Ένα αθλητικό σύνολο, που πιέζει καλά, που δείχνει οργανωμένο.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρεθεί στους ομίλους του Europa League και έτσι σώζει το πρεστίζ του, κερδίζει χρήματα, ανεβάζει την βαθμολογία του και βοηθάει τη νέα ομάδα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Μέσα σε αυτό το διάστημα όπου δημιουργείται νέα ομάδα, τα παιχνίδια βοηθούν πάρα πολύ να φανούν και οι αδυναμίες, κάτι πολύ-πολύ χρήσιμο για όσους παίρνουν αποφάσεις και οφείλουν να λύνουν προβλήματα.

Από τον ΠΑΟΚ λείπει η ατομική ενέργεια μπροστά, λείπει η δημιουργία, η τελική πάσα και το γκολ που θα δώσει ένας παίκτης, τύπου Βιεϊρίνια ή Στοχ. Όλοι το βλέπουν, ότι το καταλαβαίνουν και αυτός ο παίκτης (που φυσικά κοστίζει) φωνάζει ότι πρέπει να αποκτηθεί.

Όταν λοιπόν σε μία τέτοια χρονική περίοδο, η ομάδα δεν χάνει στόχο, βάζει τις βάσεις για την δημιουργία ενός καλού συνόλου και ταυτόχρονα βλέπει τις αδυναμίες της, έχοντας (λίγο είναι η αλήθεια χρόνο) για να τις καλύψει, τότε όλα είναι σωστά, φυσιολογικά και αναμενόμενα.

Ακόμη και το σύνθημα που δονούσε την Τούμπα μετά το 80΄ του αγώνα … «κάντε καμία μεταγραφή», είναι πολύ χρήσιμο και βοηθάει ιδιαίτερα.
Μια και η αναφορά στις μεταγραφές, κάθε ματς που περνάει όλο και πιο πιθανό δείχνει να έχει κάνει ο ΠΑΟΚ το 4/4 με την απόκτηση Ρατ, Μακ, Περέιρα και Γκολάσα!

Το πιο βασικό για τον Δικέφαλο του Βορρά είναι ότι τέλη Αυγούστου οι άνθρωποί του βοηθήθηκαν από την ομάδα να διατηρήσουν καθαρό μυαλό και ψυχραιμία!

Για να το επαναλάβουμε και για να μην ξεχνιόμαστε: Η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίσει κι’ άλλες δύσκολες στιγμές. Οι αγώνες Κυριακή-Πέμπτη θα αποτελέσουν δύσκολη δοκιμασία. Η λογική και το ποδόσφαιρο, λέει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φτιάξεις μία καλή ομάδα. Και οι δύο μήνες προετοιμασίας φυσικά και δεν είναι αρκετός χρόνος…
* Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, έναν πολύ θετικό-ουσιαστικό παίκτη, μία προσωπικότητα, έναν επιθετικό με πολλά γκολ ακόμη και σε μικρότερες ομάδες. Σίγουρα χρειάζεται προσωπικότητες στην επίθεση ο ΠΑΟΚ, αλλά επείγουσα είναι η ανάγκη απόκτησης παίκτη στα άκρα. Εκτός κι αν ο Αναστασιάδης τον προορίζει και για εκεί… Με αφορμή αυτή την μεταγραφή, αξίζει να θυμίσουμε και τον Κουλούρη, του οποίου ο χρόνος δεν πρέπει να μειωθεί.

* Ο Αθανασιάδης γιατί δεν υπογράφει; Ποιος φταίει; Ο ποδοσφαιριστής πάντως βελτιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο!

* Και όμως η πιο σημαντική είδηση της ημέρας είναι ότι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, ο Ιάκωβος Αγγελίδης, αποφάσισε ότι την ερχόμενη Τρίτη, πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί στον κόσμο και να του αναλύσει το πλάνο της ΠΑΕ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!
* Στο φιλικό με την Ξάνθη όρισαν τον Κύζα (ακύρωσε γκολ στο 90΄ στο ματς ΠΑΟΚ-Απόλλων 0-0). Στο παιχνίδι με την Καλλονη όρισαν τον Κομίνη( οργίασε πέρυσι στο Άρης-ΠΑΟΚ όπου αηδίασαν και οι Αρειανοί). Στον αγώνα με τον Πλατανιά όρισαν τον Καλογερόπουλο που διέταξε πέρυσι αποβολή του Στοχ στον ημιτελικό του Καραϊσκάκη για κάτι που λίγο νωρίτερα είχαν κάνει και οι αντίπαλοι.
Όλα δείχνουν ότι στο άλλο ματς πρωταθλήματος, οι «φωστήρες» θα ορίσουν τον Καζναφέρη! Και μετά ακολουθούν Παπαπέτρου και λοιποί… 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: