Ο Λουίς Φαν Χάαλ, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, έβαλε τον παίκτη στο δεξί άκρο του ρόμβου με τον οποίο παρουσίασε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του «Άπτον Παρκ», παίζοντας με ένα τύπου 4-1-2-1-2 (4-4-2 στην... καθομιλουμένη), με τον Μπλιντ μπροστά από τα στόπερ, Ρούνεϊ δεξιά, Γιανουζάι αριστερά και τον Ντι Μαρία πίσω από τους δύο επιθετικούς, Φαλκάο και Φαν Πέρσι.
Γενικότερα παρατηρείται μια τάση του Ρούνεϊ, ακόμα κι όταν παίζει στην επίθεση, να κινείται συνεχώς πολύ μακριά από την περιοχή και να προσπαθεί να ξεδιπλώσει το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ βοηθώντας από τον άξονα και τρέχοντας στην περιοχή έχοντας μοιράσει τη μπάλα.
Υπάρχουν και στιγμές που τον βλέπει κανείς να... γυρίζει πίσω στην άμυνα για να πάρει τη μπάλα και να ξεκινήσει αυτός τις επιθέσεις, σαν άλλο αμυντικό χαφ. Να κάνει, δηλαδή, τη δουλειά του Ντάλεϊ Μπιλντ και του Μάικλ Κάρικ που τώρα είναι τραυματίας.
Ο ιδιαίτερος ρόλος του στο ντέρμπι με τη Σίτι στο «Etihad», στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη όταν το σύνολο του Φαν Χάαλ υπέστη ήττα με σκορ 1-0 από τους Πρωταθλητές.
Με δεδομένο, ωστόσο, πως Φαλκάο και Φαν Πέρσι δείχνουν να μην μπορούν να συνεργαστούν στην επίθεση και το στυλ τους δεν ταιριάζει όπως ταίριαζε ο Ρούνεϊ με τον Ολλανδό, ο Φαν Χάαλ ίσως θα έπρεπε ν' αρχίσει να σκέφτεται λίγο διαφορετικά για να μπορέσει να πάρει από τον Άγγλο τα γκολ που χρειάζεται η ομάδα και να γίνει απειλητική, ώστε να επιστρέψει το λεγόμενο... fear factor του συλλόγου.
Από άποψη σκοραρίσματος και δημιουργίας γκολ, πάντως, δεν τίθεται καν θέμα. Η παρουσία του Ρούνεϊ στην επίθεση είναι καταλυτική, αφού έχει πετύχει 5 γκολ και έχει τρεις ασίστ σε 9 εμφανίσεις στη γραμμή κρούσης. Σε αντίθεση, τις 11 φορές που του έχει ζητηθεί να παίξει μακριά από την περιοχή, έχει μόλις τρία τέρματα και μια ασίστ...
Πιο αναλυτικά οι αριθμοί του:
Πηγή:england365.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου