Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Οι τρεις βασικοί πυλώνες!!

Το 2015 θα αποτελέσει το έτος λύτρωσης για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θα είναι η ίδια χρονιά ένα ορόσημο και για το μπάσκετ του «Δικεφάλου»; Όλα προς αυτήν την κατεύθυνση οδηγούν.
Ουσιαστικά οι εξελίξεις θα τρέξουν μετά τη ΓΣ των μετόχων της ΚΑΕ (15/4) και την εξαγγελία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το τυπικό… γιατί το πρακτικό έχει προχωρήσει με ελέγχους, με ενημέρωση για όλες τις εκκρεμότητες, για τις προοπτικές, για κάθε τι που έχει να κάνει με την ΚΑΕ στο οικονομικό κυρίως κομμάτι.
Ποιοι θα είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους ο Σαββίδης θα ζητήσει να λειτουργήσει η ΚΑΕ στη δική του «ομπρέλα»; Εμπιστευόμενος απόλυτα τον Μπάνε Πρέλεβιτς…
Χρέη: Ο Πρέλεβιτς του ζήτησε να αρχίσει από αυτό το κομμάτι. Το δημόσιο είναι ρυθμισμένο και με μηνιαίες δόσεις κάτω των 17.000 ευρώ σε μέσο όρο, δεν τίθεται πρόβλημα. Ούτε υπάρχει λόγος να «καθαρίσει» άμεσα το περίπου 1 εκατ. ευρώ εις βάρος της ανάπτυξης της ομάδας. Αντίθετα, ο Σαββίδης έχει σκοπό να «τελειώνει» με το άρθρο 99. Ήδη έχει στείλει το μήνυμα για τακτοποιήσεις των πιο «τοξικών» οφειλών σε αυτό το κομμάτι με το σχετικό «κούρεμα» και η ΚΑΕ κάνει την προσπάθειά της εδώ και έναν δύο μήνες, άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι… Οι υποχρεώσεις εκτός άρθρου σε φυσικά πρόσωπα είναι ελάχιστες και μένουν απλά τα περίπου 700 χιλ. ευρώ των δανειστών (Γαλατσόπουλος, Βιολίδης, Κατσαρής κ.λπ.), οι οποίοι είχαν κάνει λόγο κάποτε για μετοχοποίηση, αλλά με την έλευση ιδιοκτήτη, το αρχικό πλάνο λογικά θα εγκαταλειφτεί. Πάντως ακούγεται ότι «μικροδανειστές» θα πάρουν ανταποδοτικά οφέλη στο γήπεδο (θέσεις VIP κ.λπ.). Υπολογίζεται ότι με 500 χιλ. ευρώ… άρθρο 99 τέλος.
Αγωνιστικό: Οι αλλαγές δεν θα είναι μεγάλες. Μπορεί ο Ιβάν να ονειρεύεται τίτλους και διακρίσεις, αλλά είναι απίθανο με το «καλημέρα» να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Φυσικά το μπάτζετ θα είναι μεγαλύτερο από ότι τα τελευταία χρόνια (δεν θα φτάσει βέβαια το αγωνιστικό των 1.4 εκ. ευρώ της περιόδου 2009-2010, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσει- σύμφωνα με πληροφορίες- το 1 εκατ. ευρώ, ίσως απλά διπλασιαστεί αρχικά (γύρω στις 700 χιλ. αγωνιστικό). Και αφού η ΑΕΚ ζήτησε Ευρωλίγκα με υπόσχεση μπάτζετ 4 εκατ. ευρώ, στο «Παλατάκι» δεν θα αγχωθούν από την πρώτη σεζόν.
Γήπεδο: Ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο το «Παλατάκι». Θα προσπαθήσει μέσα από ένα τεχνοκρατικό πρότζεκτ να έχει ανταπόδοση της επένδυσης. Χώροι υπάρχουν μεγάλοι και εντός και εκτός γηπέδου… Θα αναβαθμιστούν οι μπουτίκ, θα δημιουργηθούν σημεία προσέλκυσης κόσμου που πέρα από την απόλαυση μιας καλής ομάδας, θα μπορούν να κάνουν και άλλα πράγματα στο κλειστό.
Οπότε για την επόμενη σεζόν… με 500 χιλ. ευρώ στο άρθρο 99, 1.5 εκ. συνολικό μπάτζετ και 200 χιλ. ευρώ σε δημόσιο και άλλες υποχρεώσεις, ο ΠΑΟΚ άνετος θα κάνει ένα σημαντικό το πρώτο βήμα για το μέλλον του. Φυσικά από το παραπάνω συνολικά ποσό θα πρέπει να υπολογιστούν και τα έσοδα (τηλεοπτικά, ΟΠΑΠ, εισιτήρια, χορηγίες…), οπότε ο Σαββίδης ίσως δεν θα χρειαστεί να στηρίξει με περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ, πάνω- κάτω το ποσό που θα βάλει στην Α.Μ.Κ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: