Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ωρα για το plan B!

Το άρθρο του Σταύρου Κόλκα από τη σημερινή «Metrosport» 
Αργά ή γρήγορα, ο Ιγκόρ Τούντορ θα ήταν αναγκασμένος να σκεφτεί πως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και συστήματα με τετράδα στην άμυνα. Πως θα πρέπει πάντα να έχει στο μυαλό του ένα εναλλακτικό πλάνο, αυτό που θα καλύψει τις αδυναμίες που προκύπτουν στη διάρκεια της σεζόν.

Η αλήθεια είναι πως η τριάδα αγώνων που ακολουθεί, έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ξεκινώντας από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή και τα δύο εντός με Κράσνονταρ και Παναθηναϊκό.

Σε πρώτη φάση, ο Τούντορ είναι υποχρεωμένος να διαχειριστεί καλύτερα την τριάδα αγώνων, απ ότι την τετράδα με ΑΕΚ, Ατρόμητο, Ντόρντμουντ και Ολυμπιακό. Τετράδα που τα αποτελέσματα άσχημα δεν ήταν στο σύνολό τους, όμως κατέληξε στην ήττα από τους Πειραιώτες που θα μπορούσε μάλλον εύκολα να αποφευχθεί.

Στον Τούντορ πάντως όσο περνάει ο καιρός του μπαίνουν και πιο δύσκολα. Ο τραυματισμός των δεξιών του φουλ μπακ και η ανετοιμότητα του Λέοβατς, του στερεί σημαντικά πιόνια του 3-5-2. Και το συγκεκριμένο σύστημα χωρίς φουλ μπακ, μάλλον δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Θα μπορούσε να παίξει ο Σκόνδρας την πλευρά; Ο Τζαβέλλας στα αριστερά; Ο Κοροβέσης;. Μόνο ο τελευταίος νομίζω πως θα μπορούσε, όμως και αυτός δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του προπονητή του.

Μήπως ήρθε η ώρα για την τετράδα; Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να την παίξει;

Η αλήθεια είναι πως ο Τούντορ όταν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, μελετώντας τον διαπίστωσε πως πέρυσι είχε δεχτεί 26 γκολ σε ανοιχτό γήπεδο. Το πρώτο πράγμα που έκανε, με το μισό περσινό ρόστερ, ήταν να αυξήσει τα στόπερ. Του βγήκε είναι η αλήθεια και τελικά έμεινε σε αυτά.

Όμως η ζωή τα έφερε έτσι, παραμονές μεγάλων και ιδιαίτερων αγώνων, να μη του βγαίνει. Μπορεί πχ να πάει στο Καυτανζόγλειο με τα φουλ μπακ του να είναι εξτρέμ; Να είναι πχ ο Μακ δεξιά και ο Ροντρίγκεζ αριστερά; Και τότε, δημιουργείται άλλο ερώτημα. Παίρνεις τον πρώτο σου σκόρερ από την επίθεση;

Η λογική λέει πως ο Τούντορ μπορεί να παίξει το 4-2-3-1 στο Καυτανζόγλειο έτσι ώστε να έχει αρχικά έναν ορθολογισμό και να μη ρισκάρει την παρουσία του Λέοβατς που από τραυματισμό, τρία 90λεπτά σε μία εβδομάδα δεν τα παίζει.

Αμυντικογενή ακραία μπακ έχει – Σκόνδρας, Τζαβέλλας – καλούς κόφτες έχει, Τζιόλη – Κάτσε, καθαρά εξτρέμ έχει – Μακ, Ροντρίγκεζ, Ζάιρο – δεκάρι έχει – Πέλκας – επιθετικό κορυφής έχει – Μπερμπάτοφ.

Προφανώς λοιπόν, ο Τούντορ εκτιμώ από τώρα, πως είναι αναγκασμένος να σκεφτεί την τετράδα. Αν δεν το κάνει, αν ρισκάρει κόντρα στα χαρακτηριστικά που του απέμειναν και δεν πάρει αποτέλεσμα την Κυριακή, η πίεση που θα υπάρξει στους αγώνα με Κράσνονταρ και Παναθηναϊκό θα είναι μεγάλη. Ειδικά με τους Ρώσους, παίζεται ένας στόχος.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: