Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Να συνέλθουν, ομαδικοί κι όχι με φάουλ 0-0!!!


Να συνέλθουν, ομαδικοί κι όχι με φάουλ 0-0!!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δύο-τρία πράγματα για τον Ολυμπιακό μετά το παιχνίδι με την Άρσεναλ και πριν από αυτό με τον Παναιτωλικό.

• Μπορεί κάποιος να πει, εδώ αποκλειστήκαμε από το Τσάμπιονς Λιγκ, ποιος ασχολείται με τον Παναιτωλικό και με τέτοια βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα.

• Λάθος. Αν ο Ολυμπιακός δεν πάει καλά και δεν κερδίσει τον Παναιτωλικό, δεν θα είναι καθόλου το ίδιο, με το να σηκώσει η ομάδα κεφάλι και να συνέλθει μετά το νοκ άουτ από την Άρσεναλ.

• Ο δε Παναιτωλικός είναι μέσα στις δύο-τρεις ομάδες, μαζί με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα, που ζορίζουν περισσότερο από κάθε άλλη τον Ολυμπακό. Μέσα κι έξω!

• Στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη (με γκολ του Μιραλάς, από τότε δηλαδή) και δύο ισοπαλίες, ένα 0-0 πρόπερσι κι ένα 0-0 πέρσι. Και στο Καραϊσκάκη έχει κερδίσει και τις τρεις φορές τον Παναιτωλικό (2-0, 2-1, 2-0), αλλά και τις τρεις το αποτέλεσμα ήταν 0-0 ως το 69’, 1-1 ως το 71’ και 0-0 ως το 62’!!!

• Είχα δει τις προάλλες τον Παναιτωλικό να φέρνει 0-0 στην Τούμπα κι είχα εντυπωσιαστεί, αφού μάλλον άξιζε το διπλό! Γενικά είναι ομάδα που με όλους τους μεγάλους τα πάει καλά, ακόμη και φέτος που ξεκίνησε άσχημα και δείχνει χειρότερος από τα προηγούμενα χρόνια. Από τον Παναθηναίκό έχασε συγκυριακά 1-2 στο Αγρίνο και με την ΑΕΚ (0-2) ήταν 0-1 ως το 75’ στο ΟΑΚΑ.

• Θα του λείψουν τρεις παίκτες ενδεκάδας (Παπάζογλου, Μαρκόφσκι, Καπέλ), αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνος μπροστά με τους Βιγιαφάνιες και Ουάρντα, που ψάχνουν μεταγραφή και ξέρουν πως ένα καλό παιχνιδι με τον Ολυμπιακό είναι πάντα το καλύτερο διαβατήριο.

• Ο Ματζουράκης είναι παλιά καραβάνα και ξέρει να στήνει καλά την ομάδα του σε δύσκολες έδρες. Έχει κι έμπειρα παιδιά (Κυριακίδης, Κούσας, Μάκος, Πάουλο, Ρουσκουγέδα) και ταλαντούχα (τους μπροστινούς και τον Μύγα).

• Δεν ξέρω πόσο μπορεί ο Παναιτωλικός να αντέξει στην πίεση του Ολυμπιακού, αλλά αν προηγηθεί η, όσο κρατάει το 0-0, ακόμη κι όσο μένει ένα ενδεχόμενο 1-0, το ματς θα είναι επικίνδυνο για τους ερυθρόλευκους, που αν μη τι άλλο πρέπει να κάνουν καλύτερα κάποια πράγματα καλύτερα σε σχέση με το τελευταίο τους παιχνίδι, με την Άρσεναλ.

• Για παράδειγμα να είναι πιο ομαδικοί. Γιατί π.χ. όταν στο 19΄ο Πάρντο έχει την μπάλα κι ο Ομάρ φεύγει σφαίρα από δεξιά του, αντί να του δώσει την μπάλα πήγε και σούταρε πάνω στον πρώτο αντίπαλό του…Όταν ο Μαζουάκου στο 40’ μπορούσε να δώσει αριστερά του στον εντελώς αμαρκάριστο Φορτούνη επιχείρησε ένα σουτ στα πουλιά…

• Να είναι πιο συγκεντρωμένοι. Γιατί π.χ. ο Μιλιβόγεβιτς κάποια στιγμή έκανε πάσα για αντεπίθεση στον…Γουάλκοτ και μετά δεν του έκανε ούτε φάουλ για να τον σταματήσει και τον άφησε να σουτάρει απέναντι από τον Ρομπέρτο.

• Να έχουν πιο καθαρό μυαλό. Ποιος ο λόγος να εκτελεί ο Φορτούνης όλες τις στημένες φάσεις, ειδικά όταν βλέπει πως δεν του βγαίνουν; Υπάρχουν κι άλλοι όπως ο Πάρντο κι ο Ντουρμάζ, όταν δεν παίζει ο Τσόρι.

• Να είναι πιο δυνατοί. Ο Ιντέγε τέλειωσε το ματς με φάουλ 0-0 (!!!), δηλαδή ούτε έκανε, ούτε κέρδισε ένα σε 94 λεπτά αγώνα...Κι ο Μαζουάκου αν κι αριστερό μπακ δεν έκανε ένα φάουλ…

• Κατά τα άλλα, ο Μάρκο Σίλβα έκανε αυτό που κάνει πάντα: επέλεξε γι΄αυτό το ματς, τελευταίο του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη για το 2015, την 18άδα που πάντα θεωρούσε ως καλύτερη. Απλά τώρα δεν του χώρεσε ο Ερνάνι. Ίσως να την φρεσκάρει λίγο την ομάδα, αφού έχει Σαλίνο, Μποτία, Καμπιάσο, Τσόρι, Φινμπόγκασον και Ντουρμάζ.

• Κι επειδή γράφονται διάφορα για τους σέντερ μπακ του Ολυμπιακού: μπορεί να κάνω λάθος, αλλά εγώ ως πιο ποιοτικό βλέπω τον Ντα Κόστα, αν και χρειάζομαι κι άλλα παιχνίδια για πιο ασφαλή γνώμη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: