Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Τζαβέλλας, για το άγχος του ΠΑΟΚ!!!


Τζαβέλλας, για το άγχος του ΠΑΟΚ!

Έπειτα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Τούμπα, ο αγχωμένος ΠΑΟΚ επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες κόντρα στον Πανιώνιο (2-1), χάρη σε γκολ του πρώην «κυανέρυθρου», Τζαβέλλα που δεν πανηγύρισε.

Όλα έδειχναν ιδεατά για τον ΠΑΟΚ στην αρχή της αναμέτρησης κόντρα στον Πανιώνιο, αφού προηγήθηκε μόλις στο 11’ με γκολ του Μακ που είχε να σκοράρει από το ματς του Περιστερίου με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Ωστόσο, η σταδιακή πτώση της απόδοσης των παικτών του Ίγκορ Τούντορ έδωσε δικαιώματα στους φιλοξενούμενους που παρουσιάζοντας την ίδια πειθαρχημένη και ψυχωμένη εικόνα που έχουν σε όλο το πρωτάθλημα, έφτασαν στην ισοφάριση με την έναρξη του β’ ημιχρόνου (47’), με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου, μια παράβαση που όμως είδε μόνο ο Βάτσιος.

Η εξέλιξη αυτή «φόρτωσε» άγχος και περισσότερη πίεση στον ήδη «άβολο» στη φετινή Super League ΠΑΟΚ, που μετά την ισοφάριση που δέχθηκε, φάνηκε ασύνδετος και χωρίς φαντασία. Τελικά, το άγχος έδιωξε ο Τζαβέλλας που με δική του κεφαλιά στο 79’ μετά τη σέντρα του Κωνσταντινίδη, χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του, «σκοτώνοντας» παράλληλα τους «κυανέρυθρους» τους οποίους αγάπησε και αγαπήθηκε και γι’ αυτό δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 22 βαθμούς στο πρωτάθλημα, όσους έχει και ο Πανιώνιος.

Το ματς

Τα δύο τελευταία αρνητικά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κόντρα σε Πανθρακικό (3-3) και Παναιτωλικό (0-0), ανάγκασαν τους παίκτες του Ίγκορ Τούντορ να μπουν πολύ πιεστικά και επιθετικά κόντρα στον Πανιώνιο, ώστε να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να διαφοροποιήσουν τις συνθήκες του αγώνα.

Πιο ιδεατό ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ο Κροάτης προπονητής για την ομάδα του κι αυτό διότι στο 11’ ο Μακ «έγραψε» το 1-0, σκοράροντας ξανά μετά τον αγώνα με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Όλα, όμως, ξεκίνησαν από τον Γκάρι Ροντρίγκες, όταν έκανε την κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την μπάλα στον Σλοβάκο που είχε το χρόνο και την άνεση να κοντρολάρει και με δεξί σουτ να νικήσει τον Διούδη.

Το γκολ «εκτόνωσε» την πίεση από τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ που συνέχιζε να επιτίθεται «μονόπατα» από τα δεξιά από την πλευρά του Ροντρίγκες, αλλά σε τέτοιο βαθμό που ο Πανιώνιος ισορρόπησε απόλυτα το ματς, διατήρησε την κατοχή, αλλά τόσο ο Μασούρας από τα αριστερά, όσο και ο Μπουμάλ από δεξιά είχαν κακές αποφάσεις στην τελική τους προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην προκληθούν κίνδυνοι για τον Γλύκο. Δεν ήταν λίγες οι φορές, μάλιστα, που ο Μαρίνος Ουζουνίδης έβαλε τις φωνές στον νεαρό άσο της ομάδας του για βεβιασμένες επιλογές.

Τα δικαιώματα που έδωσε ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί ο Πανιώνιος στο α’ ημίχρονο, δεν μπορούσε να τα αφήσει αναξιοποίητα και στο β’ μέρος και μάλιστα από τα πρώτα λεπτά. Συγκεκριμένα, ο Μπουμάλ κέρδισε φάουλ από τον Μαλεζά (από το ριπλέι δεν φάνηκε να υπάρχει το οτιδήποτε) και ο Βαγγέλης Οικονόμου με άψογη εκτέλεση ξεγέλασε τον Γλύκο που είχε… φύγει για την αριστερή του γωνιά, ισοφαρίζοντας σε 1-1 μόλις στο 47’.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι κινήσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων ήταν χαρακτηριστικές της ψυχολογικής τους κατάστασης, αφού οι Νεοσμυρνιώτες έδειχναν απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όσα τους ζητούσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, την ίδια ώρα που σε κάθε κίνηση των παικτών του ΠΑΟΚ φαινόταν ο εκνευρισμός τους και μάλιστα ο Ίγκορ Τούντορ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του στο 61’.

Παρά το πειθαρχημένο του παιχνίδι, ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και λίγο έλειψε να το πληρώσει στην πρώτη καλή φάση του ΠΑΟΚ στο 71’. Ο Ροντρίγκες και πάλι από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Διούδης απομάκρυνε λανθασμένα την μπάλα στο ύψος της μεγάλης του περιοχής. Εκεί βρισκόταν ο Κάτσε που έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Διούδης δήλωσε «παρών» απομακρύνοντας την μπάλα.

Τελικά, αυτή η ευκαιρία αποτέλεσε την ψυχολογική «ένεση» που χρειάζονταν οι παίκτες του «Δικεφάλου», καθώς αύξησαν την πίεσή τους και δικαιώθηκαν στο 79’, έπειτα από φάση διαρκείας. Ο Κωνσταντινίδης έγινε ο αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Τζαβέλλα και εκείνος «σκότωσε» την πρώην του ομάδα, γράφοντας το 2-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε περισσότερο, αλλά επί της ουσίας κατάφερε με σχετική άνεση να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ (Ίγκορ Τούντορ): Γλύκος - Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Βίτορ (61’ Κωνσταντινίδης) - Λέοβατς, Γκολάσα (46’ Κάτσε), Τζιόλης, Ροντρίγκες - Μακ, Πέλκας (55’ Σάμπο) - Αθανασιάδης.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης - Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Αργυρόπουλος - Σιώπης, Κόρμπος (83’ Βιγιάλμπα) – Μασούρας (75’ Καθάριος), Καραμάνος (54’ Χαλκιαδάκης), Μπουμάλ - Ανσαριφάντ


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: