Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Δύσκολα η ΑΕΚ 3-2 τον Λεβαδειακό

Διπρόσωπη η ΑΕΚ στον σημερινό αγώνα στο ΟΑΚΑ για την 14η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, νίκησε με δυσκολία 3-2 τον Λεβαδειακό. Δύο γκολ πέτυχε ο Μαντούκα (44΄, 57΄) κι ένα ο Ταχτσίδης (35΄), ενώ ο Μπάρκογλου (45΄) και ο Αγκάλι (56΄) ήταν οι σκόρερ των «πρασίνων».
Παρά τα τόσα προβλήματα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησαν μέσα στο γήπεδο και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, εκ των οποίων δύο τις μετουσίωσαν σε γκολ. Στο 35΄ ο Ταχτσίδης έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ από την άκρη της περιοχής κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρατηλάτη, ενώ στο 44΄ ο Μαντούκα, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Μπλάκνο, έκανε το 2-0. Ωστόσο το ημίχρονο δεν έληξε με αυτό το σκορ, αφού στην εκπνοή του ο Μπάρκογλου με σουτ μείωσε σε 2-1.
Και δεν ήταν μόνο αυτό… Δέκα λεπτά από την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (56΄) και από λάθος του Μαϊστόροβιτς, ο Αγκάλι ισοφάρισε. Το ευτύχημα για την ΑΕΚ ήταν πως «απάντησε» αμέσως (57΄), πάλι με τον Μαντούκα από κοντά, ύστερα από γύρισμα του Ταχτσίδη, αλλά και το ότι δύο λεπτά αργότερα (59΄), όταν ο Αγκάλι «έκλεψε» από τον Γιάχιτς κι έφυγε μόνος του μπροστά, έστειλε με χαλαρό πλασέ την μπάλα μέσα στην αγκαλιά του Αραμπατζή. Σχεδόν το ίδιο επαναλήφθηκε και στο 84′, αλλά με τον νεοεισελθώντα Βασιλείου αυτή τη φορά να φεύγει μόνος μπροστά και να αποτυχαίνει και αυτός στο τετ-α-τετ να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Σε όλο αυτό το διάστημα η εικόνα της Ενωσης είχε αλλάξει προς το χειρότερο και στο 86΄, από νέο λάθος του Μαϊστόροβιτς, ο Πάουλο Κόστα πήρε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ναπολεόνι απέτυχε να την σπρώξει στα δίχτυα. Ετσι η ΑΕΚ γλίτωσε τα χειρότερα και πήρε τη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάκος (Ξάνθης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μαντούκα, Αραούχο – Ταραλίδης, Αγκάλι

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπαγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Ενσαλίβα, Μάκος, Ταχτσίδης (83΄ Γκερέιρο), Μαντούκα, Λεονάρντο (73΄ Χέρσι), Μπλάνκο (90΄+ Γκέντσογλου).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Μαρτορέλ, Χαλούλος, Μπράνκο, Ταραλίδης, Σερζίνιο (61΄ Πάουλο Κόστα), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Αγκάλι (83΄ Βασιλείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: