Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο Κούδας για τον ΠΑΟΚ

Το πείσμα των παικτών του ΠΑΟΚ να αποδείξουν πως είναι καλύτερη ομάδα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήταν αυτό που έδωσε έξτρα κίνητρο και έφερε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, σύμφωνα με τον Γιώργο Κούδα.

«Πιστεύω πως σύντομα θα έρθουν εμφανίσεις ανάλογες με τις περσινές», τόνισε η παλιά δόξα του «Δικεφάλου του Βορρά» στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.


Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την χθεσινή επιτυχία του ΠΑΟΚ και τη «δοκιμασία» της ΑΕΚ και του Άρη απόψε: «Η χθεσινή βραδιά ήταν σημαντική για την πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League. Εύχομαι να περάσουν και οι τρεις ομάδες, μετράει για τους βαθμούς, για να παίξουν περισσότερες ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη του χρόνου».

Για το αν είναι εφικτό να ανταπεξέλθει ο «δικέφαλος» το ίδιο καλά, εντός και εκτός των συνόρων: «Πρέπει να σταματήσουμε να μασάμε την καραμέλα ότι κουράζονται οι παίκτες όταν παίζουν παράλληλα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πάρτε παράδειγμα τις ομάδες στα άλλα πρωταθλήματα. Στην Ισπανία, στην Αγγλία, όπου θέλετε. Δεν στέκει αυτή η δικαιολογία.

Για το έξτρα κίνητρο που είχαν οι Θεσσαλονικείς: «Παρότι το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στην αρχή, ο ΠΑΟΚ είχε παίκτες που ξέρουν να κρατούν την μπάλα και δεν απειλήθηκε καθόλου στο β’ μέρος. Δεν είναι καμία υπερομάδα η Ντιναμό. Ήταν και οι υπεροπτικές δηλώσεις του προπονητή τους (σ.σ. Χαλίλχοτζιτς). Πείσμωσε τους παίκτες. Πρέπει αν αποδεικνύεις στο γήπεδο την ανωτερότητά σου».

Για την θέση του προπονητή: «Πιστεύω πως σύντομα θα έρθουν εμφανίσεις ανάλογες με τις περσινές. Αποπροσανατόλισε τον ΠΑΟΚ η αποχώρηση του Σάντος. Ο Δερμιτζάκης προσπάθησε να συνεχίσει το έργο του, αλλά δεν υπήρχε υπομονή. Την πλήρωσε. Σκεφτείτε πως ο Χάβος που τώρα θεωρείται καλύτερος, ήταν βοηθός του».

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που ήταν ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος: «Το χάρηκε το γκολ. Του λείπει αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται με μακρινές μπαλιές να περιμένεις από τον Σαλπιγγίδη ή απ’ τον Αθανασιάδη κάτι καλό. Πρέπει να παίζει με την μπάλα κάτω ο ΠΑΟΚ και έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Σ’ αυτό το κομμάτι έχει μια αδυναμία ο ΠΑΟΚ και μπορεί να βελτιώσει».

Για την περίπτωση του Βιεϊρίνια και την αξιοποίηση των νεαρών παικτών: «Δείχνει ότι αξίζει να παίξει και σε μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ταλέντα υπάρχουν, όμως πρέπει να δουλέψουν για να πετύχουν. Η δόξα και το χρήμα θα έρθει κάποια στιγμή. Ίσως να έκανε και κακό η ατάκα του Ζαγοράκη πάμε για πρωτάθλημα. Αυτό πάει από Κυριακή σε Κυριακή. Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: