Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κέρδισαν όλοι οι πρωτοπόροι!

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Football League, καθώς οι τέσσερις πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους
στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής η οποία διεξήχθη στην Τετάρτη.
Ο Παναιτωλικός διατηρήθηκε μόνος πρώτος μιας και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του, κερδίζοντας με 2-0 και το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό. Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Αγρινίου. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν χωρίς γκολ (άρα και νίκη) για πέμπτο διαδοχικό ματς, ενώ προέρχονταν από τέσσερις «λευκές» ισοπαλίες.
Σπουδαία επιτυχία και για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Θρασύβουλου στη Φυλή και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση, δύο πόντους πίσω από τον Παναιτωλικό. Στην αντίπερα όχθη, οι Αθηναίοι συμπλήρωσαν οκτώ ματς και δύο μήνες δίχως νίκη με συνέπεια να υποχωρήσουν σημαντικά στην κατάταξη.
Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ έκανε. πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ηλιούπολη, την οποία συνέτριψε με 4-1. Όλα τα γκολ μπήκαν στην επανάληψη. Οι Κρητικοί, που διεύρυναν το σερί των εντός έδρας επιτυχιών τους (πέντε νίκες), βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πίσω από τον δεύτερο ΠΑΣ. Από την άλλη πλευρά, η Ηλιούπολη υπέστη την έβδομη ήττα της στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από το γήπεδό της!
Ο ΟΦΗ, πάντως, εξακολουθεί να νιώθει την ανάσα του Διαγόρα, ο οποίος με την εύνοια της τύχης, κέρδισε 1-0 το εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλιθέα. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για τους Ροδίτες, που μάλιστα παραμένουν αήττητοι εδώ και εννέα αγωνιστικές. Το γκολ σημειώθηκε στο 92' μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μανιάτη. Μάλιστα, η αθηναϊκή ομάδα έχασε και πέναλτι. Η Καλλιθέα μετά και το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Τα Τρίκαλα θριάμβευσαν στο θεσσαλικό ντέρμπι με την Αναγέννηση Καρδίτσας, την οποία νίκησαν 1-0 εκτός έδρας. Ο ΑΟΤ επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από πέντε αγωνιστικές, βυθίζοντας τους Καρδιτσιώτες, που δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης στα επτά τελευταία τους παιχνίδια.
Από εκεί και πέρα, ο Εθνικός Αστέρας συνέχισε την ανοδική του πορεία και αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας κάμπτοντας την αντίσταση του Αγροτικού Αστέρα με 2-1.
Ο Πανθρακικός επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας 1-0 του Εθνικού, ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και η Βέροια του Λεβαδειακού.
Τέλος, ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το παιχνίδι της Δράμας ανάμεσα στη Δόξα και τον Πιερικό.
Τα αποτελέσματα:
Πανθρακικός-Εθνικός                                      1-0
(55' Σουλτανίδης)
Καλλιθέα-Διαγόρας                                           0-1
(92' αυτ. Μανιάτης * Στο 55' ο Ντακόλ της Καλλιθέας αστόχησε σε πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι * Στο 72' αποβλήθηκε ο Καμινιώτης του Διαγόρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα)
ΟΦΗ-Ηλιούπολη                                                4-1
(51' πέν. Αγρίτης, 60' Βλόνταρτσικ, 65' Ζορμπάς, 88' Μανούσος - 72' Λεοντίου)
Εθνικός Αστέρας-Αγροτικός Αστέρας         2-1
(28' Λουάμο, 57' Κριπιντήρης - 75' Ναλμπάντης)
Βέροια-Λεβαδειακός                                         1-0
(72' πέν. Σαϊτιώτης)
Δόξα Δράμας-Πιερικός                                     0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας-Τρίκαλα                   0-1
(37' Μανουσάκης)
Ιωνικός-Παναιτωλικός                                   0-2
(13' Παππάς, 67' Γκούρμα)
Θρασύβουλος-ΠΑΣ Γιάννινα                           0-1
(81' Σιαλμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: