Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Παραμένει το φαβορί...

Ο Παναθηναϊκός κάνοντας μετρημένη εμφάνιση στο «Φρο Παρκ Στάντιον», αλλά όντας κακός αμυντικά, «αυτοκτόνησε» στο 89ο λεπτό, με το τελικό 1-1 να του δίνει όμως το προβάδισμα πρόκρισης. Σε μεγάλη βραδιά ο Λέτο, σκόραρε το γκολ και προσπαθούσε μόνος του στην επίθεση. 

Το αποτέλεσμα αυτό, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στους «πράσινους», καθώς ναι μεν πήραν ένα αποτέλεσμα που τους δίνει στο δικαίωμα στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ να προκριθούν, αλλά έδειξαν αδυναμίες, κυρίως στα μετόπισθεν. Εξάλλου, ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, πάντα «πονάει».

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο πρόσωπα. Το πρώτο 25λεπτο κρατούσε παθητική στάση και περίμενε την Οντένσε, προκειμένου και να δει τις διαθέσεις της, αλλά και επειδή δεν ήθελε να ρισκάρει στα μετόπισθεν βγαίνοντας μπροστά. Από εκείνο το λεπτό και έπειτα πήρε τα ηνία, χωρίς όμως να πιέσει ασφυκτικά.

Στο διάστημα της υπεροχής τους, πάντως, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει σε τρεις περιπτώσεις το σκορ, τόσο με τα σουτ των Κατσουράνη και Νίνη, όσο και στην κλασικότερη ευκαιρία με την ντρίμπλα του Λέτο μέσα στην περιοχή και το σουτ με το μυτάκι, το οποίο απέκρουσε ο Βέσελς ενστικτωδώς.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως πρότι οι παίκτες του Φερέιρα δεν απειλήθηκαν τόσο πολύ, στο πρώτο 45λεπτο έδειξαν σαφέστατες αμυντικές αδυναμίες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφέρουν ένα γκολ στους Δανούς, αν αυτοί είχαν λίγη περισσότερη τύχη.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τους καλύτερους οιωνούς πρόκρισης. Ένα λεπτό μετά το πρώτο σφύριγμα στο β' μέρος, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντεπίθεση, ο Πετρόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, δεν μπόρεσε να σουτάρει, αλλά εμπόδισε τον προσωπικό του αντίπαλο να διώξει, με αποτέλεσμα ο επερχόμενος Σεμπάστιαν Λέτο να σουτάρει δυνατά με εξωτερικό φάλτσο και να στείλει τη μπάλα στον «ουρανό» της εστίας.

Οι παίκτες της Οντένσε «ξύπνησαν» προς στιγμήν, αλλά ο Παναθηναϊκός σαφώς βελτιωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα δεν επέτρεψε τη δημιουργία ρηγμάτων και ο Τζόρβας ανησυχούσε μόνο από μακρινά σουτ και στημένες φάσεις.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έδειξαν τα σημάδια κόπωσης μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όπως είχαν κάνει στα προ ημερών φιλικά παιχνίδια και έβγαζαν αντεπιθέσεις, «ζυγισμένες» πάντα, καθώς είχαν αυτό που ήθελαν.

Ντεμπούτο για Κουίνσι

Ο Οβούσου-Αμπεγέ πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού φορώντας το Νο14 στην πλάτη. Ο Φερέιρα χρησιμοποίησε τον Γκανέζο αντί του Πετρόπουλου, θέλοντας τόσο να δώσει ταχύτητα και «φρέσκα» πόδια  στην ομάδα, όσο και να ξεκινάνε οι επιθέσεις από πιο πίσω και να μη γίνεται το μονότονο παιχνίδι με τις ψηλές μπαλιές.

Ο Λέτο πέρασε στην κορυφή της επίθεσης (!), με τον Κουίνσι αριστερά και τον Μαρίνο δεξιά. Η είσοδος του Καραγκούνη είχε σκοπό το «τριφύλλι» να κρατήσει μπάλα και να πάρει ανάσες και ηρεμία στο χώρο του κέντρου. Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 100η συμμετοχή του «Κάρα» σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και μπαίνει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ Ελλήνων ποδοσφαιριστών...

Ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε άμεσα με ισοφάριση στο 88ο λεπτό, αλλά ο τζόρβας με διπλή επέμβαση κράτησε το μηδέν, κάτι που δεν μπόρεσε να αποφύγει ένα λεπτό αργότερα, όταν από μια μακρινή μπαλιά του Ρουντ, ο Ρέγκινιουσεν νίκησε τον Σαριέγκι στον αέρα και ισοφάρισε σε πολύ κρίσιμο σημείο για την ομάδα του.

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων οι Δανοί επιχείρησαν να «κλέψουν» τη νίκη, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Λέτο σέντραρε στον Κουίνσι, με τον Γκανέζο όμως να μην κάνει καλό τελείωμα και να αποτυγχάνει να σκοράρει στο ντεμπούτο του και να γίνει αυτόματα... αγαπημένος της εξέδρας.

Σε μια εβδομάδα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός αν εμφανιστεί σοβαρός δεν θα έχει πρόβλημα να αποκλείσει την ΟΒ, η οποία μπορεί να είναι πιο έτοιμη, αλλά είναι σαφώβς κατώτερος αντίπαλος...The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: