Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο κανονιέρης της Λεμεσού

Ο Φώτης Παπουλής μοιράστηκε με τη «SportDay» τις εντυπώσεις του από τη νέα σελίδα της καριέρας του.
Στον Απόλλωνα Λεμεσού βρήκε το καλοκαίρι καταφύγιο ο Φώτης Παπουλής. Ο 27χρονος εξτρέμ ήταν ένας από τους δεκάδες παίκτες που εκείνο το διάστημα έφυγαν από το πρωτάθλημα της Ελλάδας με προορισμό το κυπριακό. Και μέχρι στιγμής τα έχει πάει περίφημα. Σε 14 ματς έχει βρει δίχτυα επτά φορές και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Το «νησί της Αφροδίτης» ουσιαστικά δεν λογίζεται ως εξωτερικό, αλλά επίσημα είναι. Ετσι ο πρώην άσος του ΟΦΗ και του Πανθρακικού είναι ο παίκτης που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα εκτός από αυτό της Ελλάδας, κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα «πυροβολεί» συνεχώς και σκοράρει για τρεις σερί αγωνιστικές. Η «SportDay» μίλησε μαζί του και εκείνος μοιράστηκε μαζί μας τις εντυπώσεις του από τη νέα σελίδα της καριέρας του. Τη στιγμή που παρ' ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, ήδη το όνομά του αρχίζει να ακούγεται στα εγχώρια στέκια.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το κυπριακό πρωτάθλημα;
«Στην Κύπρο το ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει ένα γκρουπ πέντε-έξι ομάδων που ανταγωνίζονται για το πρωτάθλημα και αυτό το κάνει πιο ελκυστικό. Ετσι είναι και πιο ανταγωνιστικό. Για να πω την αλήθεια, περίμενα να βρω πιο χαμηλό επίπεδο, αλλά αυτό που έχω συναντήσει με έχει εντυπωσιάσει».

Η Ελλάδα σου λείπει;
«Προς το παρόν όχι ιδιαίτερα. Αλλωστε η Κύπρος δεν είναι ξενιτιά. Οι άνθρωποί της είναι υπέροχοι. Περνάω πολύ καλά εδώ. Είμαι σε μία από τις μεγάλες ομάδες της χώρας και η Λεμεσός είναι πολύ όμορφη πόλη. Θέλω πάρα πολύ να πανηγυρίσω με τον Απόλλωνα την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού "εισιτηρίου"».

Στην Κύπρο βρεθήκατε πολλοί παίκτες από Ελλάδα. Εχετε επαφές;
«Οποτε μπορούμε βρισκόμαστε μαζί. Με τα παιδιά από την ομάδα, τον Θεοδωρίδη, τον Σουάνη, κάνουμε πολλή παρέα, αλλά και με τα άλλα παιδιά. Από την Πάφο (σ.σ.: Μελισσάς, Κοιλιάρας, Πετκάκης), με τον Χατζηπαντελίδη, τον Σιόντη αλλά και με όλους όποτε μπορούμε βρισκόμαστε. Τα λέμε και ερχόμαστε πιο κοντά».

ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΕΔΩ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Οι διαφορές με την Ελλάδα ποιες είναι;

«Σε κάποια θέματα τα πράγματα εδώ είναι πιο πίσω. Κυρίως οργανωτικά. Υπάρχουν κάποιες ομάδες, όπως ο Απόλλων, που λειτουργούν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και κάποιες άλλες που τώρα οργανώνονται. Ομως και αυτές ανεβαίνουν σταδιακά επίπεδο. Βέβαια ακούω και μαθαίνω και εγώ για τα προβλήματα που έχουν πολλές ομάδες στην Ελλάδα».


Παρέα εκλεκτή και πολυάριθμη!  

Για πολλούς και διαφόρους λόγους η εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών από την Ελλάδα στο πρωτάθλημα της Κύπρου είναι η πολυπληθέστερη από κάθε άλλη, πλην της εγχώριας, λίγκα. Πλην του Παπουλή, άλλοι 17 συμπατριώτες μας βγάζουν το ψωμί τους στη Μεγαλόνησο.
Από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος, οι 9 έχουν παίκτες από Ελλάδα στο ρόστερ τους. Εκλεκτικότερο το δίδυμο της κορυφής. Στην πρωτοπόρο Ανόρθωση έχει... μονιμοποιηθεί ένας από τους πρώτους που κατέβηκαν στο «νησί της Αφροδίτης», ο Γιάννης Σκοπελίτης, ο οποίος στα 34 του πλέον «τρέχει» την 5η του σεζόν στην «Κυρία». Στον δεύτερο ΑΠΟΕΛ, τρεις από Ελλάδα. Παλαιότερος όλων, ο ανενεργός φέτος Διονύσης Χιώτης.  Την παρθενική του σεζόν στους «γαλαζοκίτρινους», αλλά τέταρτη ομάδα στην Κύπρο, διανύει ο Χρήστος Καρυπίδης, με την παροικία να συμπληρώνεται το περασμένο καλοκαίρι ύστερα από την προσθήκη του Αλέξανδρου Τζιώλη. Από δύο συμπατριώτες μας έχουν στο ρόστερ τους ο Απόλλων (τον Γιώργο Θεοδωρίδη και τον Δημήτρη Σουάνη, αμφότεροι στην πρώτη τους σεζόν στην Κύπρο), το Παραλίμνι (τον Αρη Γαλανόπουλο και τον Σταύρο Σταθάκη) και η Νέα Σαλαμίνα (τους «παλιούς» Γιώργο Λαμπρόπουλο -διανύει την τέταρτη σεζόν του στην Κύπρο- και τον Χρήστο Χατζηπαντελίδη). Η Πάφος ήταν αυτή που το καλοκαίρι, με την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας από τον Γιάννη Τοπαλίδη, κινήθηκε περισσότερο για παίκτες από Ελλάδα, αποκτώντας τέσσερις συνολικά. Τρεις... Δημήτρηδες (Πετκάκης, Ιωάννου, Κοιλιάρας) κι ο Πασχάλης Μελισσάς είναι το καρέ του συλλόγου από Ελλάδα, άγνωστο όμως κατά πόσον θα μείνουν στο δυναμικό του λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων. Την... 17άδα συμπληρώνουν ο Στέφανος Σιόντης, στην πρώτη του σεζόν στη Δόξα Κατωκοπιάς, ο Νίκος Μπαρμπούδης, ο οποίος αγωνίζεται στην Αγία Νάπα κι ο Νίκος Αραμπατζής στον Εθνικό Αχνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: